Din greseala am luat 2 pastilute de Karisa

42 comentarii 1 2
0
29-12-2011, ora 20:25
Dr. Mihnea Dragomir
Medicina de familie, Bucuresti
Dr. Mihnea Dragomir
Este o reacţie adversă frecventă, dar, din fericire, lipsită de gravitate, care apare mai des în primele trei luni de folosire a anticoncepţionalelor şi foarte rar după aceea.
De regulă, în această situaţie nu se recomandă oprirea anticoncepţionalelor (care nu ar face acum decât să agraveze lucrurile). Pe de altă parte, dacă observaţi că sângerarea nu se remite spontan, se prelungeşte şi există risc de anemie, o vizită la doctorul dv ar fi indicată.
0
02-01-2012, ora 13:00
SIIS
Nu este medic/terapeut
SIIS
Am dureri mari la inceputul actului sexual..din ce cauza sunt ?
0
02-01-2012, ora 18:55
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
Cele mai comune cauze ale durerilor la începutul actului sexual sunt: un preludiu insuficient, o lubrefiere insuficientă, o problemă ginecologică sau o boală transmisă sexual, aşa cum este herpesul.
Remediile sunt: o mai bună comunicare cu partenerul, un consult homeopatic, un consult ginecologic şi câteva analize foarte simple de laborator.
0
19-01-2012, ora 20:41
SIIS
Nu este medic/terapeut
SIIS
Astazi este a 8-a zi si am inceput sa iau din nou pastilele. Dar menstruatia nu mi-a trecut de tot.Mai curge putin. Este vreo problema? Trebuie sa le intrerup?
0
20-01-2012, ora 20:02
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
Nu este nicio problemă. Pauza de 7 zile se face indiferent de menstruaţie. Prin urmare, nu trebuie să le întrerupeţi.
0
15-02-2012, ora 22:39
bibilutza
Nu este medic/terapeut
bibilutza
Domnule Dr. Dragomir, va rog cu respect sa imi raspundeti...e prima luna cand iau Karrisa.Pe 3 februarie a fost prima zi a ciclului menstrual si atunci am luat prima pilula.Am luat in fiecare seara la ora 20.00.Dupa a 12-a pilula am avut contact sexual neprotejat.Exista riscul sa raman insarcinata?si daca da, am voie sa iau pastila de "a doua zi" peste anticonceptionale?va rog sa-mi raspundeti urgent sa pot sa iau masuri..multumesc.
0
17-02-2012, ora 20:18
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
Sunteţi sub protecţie de la prima pilulă de Karissa luată.
0
18-02-2012, ora 13:59
SIIS
Nu este medic/terapeut
SIIS
Faptul ca iau pilule contraceptive se vede la analizele de sange?
0
18-02-2012, ora 21:16
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
Nu, la analizele obişnuite de sânge nu se vede acest lucru.
0
22-02-2012, ora 18:31
SIIS
Nu este medic/terapeut
SIIS
Buna seara.Astazi am avut un contact sexual dar inainte am luat pastila la ora care trebuia, dar spere seara am luat antibiotic pentru raceala. Are ceva ? stiu ca antobioticul scade din protectie. e adevarat ? si acum ce fac? iau anticonceptionalele in continuare sau le intrerup pe durata tratamentului?
0
22-02-2012, ora 18:51
Dr. Mihnea Dragomir
Dr. Mihnea Dragomir
Luaţi în continuare.
Numai anumite antibiotice interfera cu anticonceptionalele, pe cand cele mai multe nu interfera. De aceea, ori de cate ori mergeti la un medic si va prescrie antibiotice, amintiti-i ca luati anticonceptionale.
0
25-02-2012, ora 07:19
bibilutza
Nu este medic/terapeut
bibilutza
Multumesc pentru raspuns, domnule doctor.Mai am o intrebare: karisa ingrasa?iau pilulele de o luna si observ k m-am ingrasat si nici nu pot sa slabesc usor cum slabeam inainte.Si daca raspunsul este afirmativ, prin ce mecanism se produce cresterea in greutate? retin apa sau incetinesc metabolismul...Ce alt anticonceptional imi recomandati care nu are acest efect advers? care e destul de suparator pentru o fata, mai ales inainte de absolvire :-)
Adaugă un comentariu / răspuns
42 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Schimbarea metodei contraceptive
  • Dereglari hormonale cauzate de anticonceptionale
  • Greseli in administrarea contraceptivelor
  • Contraceptivele orale - avantaje și riscuri
  • Contraceptivele hormonale pot crește riscul de depresie
  • Contraceptivele hormonale cresc riscul de suicid?
  • Greșeli în utilizarea pilulelor anticoncepționale
  •