Din greseala am luat 2 pastilute de Karisa
Este o reacţie adversă frecventă, dar, din fericire, lipsită de gravitate, care apare mai des în primele trei luni de folosire a anticoncepţionalelor şi foarte rar după aceea.
De regulă, în această situaţie nu se recomandă oprirea anticoncepţionalelor (care nu ar face acum decât să agraveze lucrurile). Pe de altă parte, dacă observaţi că sângerarea nu se remite spontan, se prelungeşte şi există risc de anemie, o vizită la doctorul dv ar fi indicată.
De regulă, în această situaţie nu se recomandă oprirea anticoncepţionalelor (care nu ar face acum decât să agraveze lucrurile). Pe de altă parte, dacă observaţi că sângerarea nu se remite spontan, se prelungeşte şi există risc de anemie, o vizită la doctorul dv ar fi indicată.
Am dureri mari la inceputul actului sexual..din ce cauza sunt ?
Cele mai comune cauze ale durerilor la începutul actului sexual sunt: un preludiu insuficient, o lubrefiere insuficientă, o problemă ginecologică sau o boală transmisă sexual, aşa cum este herpesul.
Remediile sunt: o mai bună comunicare cu partenerul, un consult homeopatic, un consult ginecologic şi câteva analize foarte simple de laborator.
Remediile sunt: o mai bună comunicare cu partenerul, un consult homeopatic, un consult ginecologic şi câteva analize foarte simple de laborator.
Astazi este a 8-a zi si am inceput sa iau din nou pastilele. Dar menstruatia nu mi-a trecut de tot.Mai curge putin. Este vreo problema? Trebuie sa le intrerup?
Nu este nicio problemă. Pauza de 7 zile se face indiferent de menstruaţie. Prin urmare, nu trebuie să le întrerupeţi.
Domnule Dr. Dragomir, va rog cu respect sa imi raspundeti...e prima luna cand iau Karrisa.Pe 3 februarie a fost prima zi a ciclului menstrual si atunci am luat prima pilula.Am luat in fiecare seara la ora 20.00.Dupa a 12-a pilula am avut contact sexual neprotejat.Exista riscul sa raman insarcinata?si daca da, am voie sa iau pastila de "a doua zi" peste anticonceptionale?va rog sa-mi raspundeti urgent sa pot sa iau masuri..multumesc.
Sunteţi sub protecţie de la prima pilulă de Karissa luată.
Faptul ca iau pilule contraceptive se vede la analizele de sange?
Nu, la analizele obişnuite de sânge nu se vede acest lucru.
Buna seara.Astazi am avut un contact sexual dar inainte am luat pastila la ora care trebuia, dar spere seara am luat antibiotic pentru raceala. Are ceva ? stiu ca antobioticul scade din protectie. e adevarat ? si acum ce fac? iau anticonceptionalele in continuare sau le intrerup pe durata tratamentului?
Luaţi în continuare.
Numai anumite antibiotice interfera cu anticonceptionalele, pe cand cele mai multe nu interfera. De aceea, ori de cate ori mergeti la un medic si va prescrie antibiotice, amintiti-i ca luati anticonceptionale.
Numai anumite antibiotice interfera cu anticonceptionalele, pe cand cele mai multe nu interfera. De aceea, ori de cate ori mergeti la un medic si va prescrie antibiotice, amintiti-i ca luati anticonceptionale.
Multumesc pentru raspuns, domnule doctor.Mai am o intrebare: karisa ingrasa?iau pilulele de o luna si observ k m-am ingrasat si nici nu pot sa slabesc usor cum slabeam inainte.Si daca raspunsul este afirmativ, prin ce mecanism se produce cresterea in greutate? retin apa sau incetinesc metabolismul...Ce alt anticonceptional imi recomandati care nu are acest efect advers? care e destul de suparator pentru o fata, mai ales inainte de absolvire :-)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2am inceput sa ma ingras de la contraceptive
- 4rebuia sa fac 7 zile pauza si apoi sa incep alta folie dar n-am mai luat
- 12karissa - nu am luat-o din prima zi de menstruatie
- 4Poate ramane gravida daca ia anticonceptionale?
- 4chiar trebuie sa merg la dr?
- 3Novynette de cinci ani.. cati ani de acum incolo pot sa mai iau?
- 3am calculat gresit pauza la anticonceptionale karissa
- 6cat timp trebuie luat Karissa
- 4iau prima oara anticonceptionale
- 1anticonceptionalele karissa
- 3contraceptie desorelle
- 7luna aceasta am luat pentru prima data anticonceptionale
- 9schimbare anticonceptionale
- 20Anticonceptionale
- 11anticonceptionale - cum se iau?
- 4Anticonceptionale fara pauza
- 7Sex neprotejat dupa menstruatie
- 0nu stiu ce tip de contraceptive