anticonceptionalele karissa nu sunt eficiente din prima luna?
anticonceptionalele karissa nu sunt eficiente din prima luna? eu astazi iau ultima pastiluta din primul blister si m-am ingrozit cand am citit pe diverse forumuri k in prima luna nu isi fac efectul. Stiind k sunt protejata eu nu am fol alta metoda contraceptiva acum in prima luna in care am luat antic.stiam k din prima zi sunt sub protectie pt ca am luat din prima zi a menstruatiei.. exista vreun risc ??
11 comentarii
Ati fost sub protectie din prima zi.
Buna!as avea o nelamurire daca imi poate raspunde un medic. prietena mea ia de vreo sapt anticonceptionale pentru tratarea unor chisturi.avand si o raceala ia si moldamin injectabil o data pe sapt(4 de toate ia sp medicul) azi am facut sex neprotejat si nu am folosit nici o alta metoda contraceptiva, nici coitul intrerupt. as dori sa stiu dak exista riscul unei sarcini nedorite.contraceptivele lea luat regulat una pe zi.sper sa ma lamureasca cineva.
Nu e nici o problema, Moldaminul nu are legatura cu anticonceptionalele.
buna dl dragomir. avand in vedere profesia dvs, imi permit o intrebare, sper a ma lamuriti...folosec ca si anticonceptional "desorelle". L-am folosit si in trecut (la recomandarea medicului) si dupa o pauza mai lunga, de cateva luni, am inceput a il iau iar.
Acum in noiembrie, ar trebui sa fie a doua luna de cand am inceput sa il refolosesc. Insa, in loc sa fac pauza de 7 zile, asa cum scrie pe prospect, am inceput sa le iau in a patra zi (din neatentie). Am luat o pastila in a patra zi, a cincea si azi a sasea mi-am dat seama ca am gresit si m-am oprit. ce ar trebui sa fac acum? sa continui sa le iau sau sa ma opresc si sa fac pauza luna noiembrie?
Acum in noiembrie, ar trebui sa fie a doua luna de cand am inceput sa il refolosesc. Insa, in loc sa fac pauza de 7 zile, asa cum scrie pe prospect, am inceput sa le iau in a patra zi (din neatentie). Am luat o pastila in a patra zi, a cincea si azi a sasea mi-am dat seama ca am gresit si m-am oprit. ce ar trebui sa fac acum? sa continui sa le iau sau sa ma opresc si sa fac pauza luna noiembrie?
Mai degraba sa continuati. Ziua din saptamana in care ati inceput actuala folie va fi mereu aceeasi, deoarece 28 e multiplu de 7. In felul acesta nu veti mai uita.
buna seara! as avea si eu o nelamurire, daca ati putea sa ma ajutati. Am avut o dereglare hormonala destul de urata, am avut amenoree aproximativ un an, dupa care am fost la ginecolog si am luat timp de 7 luni AC Janine, cu care venea regulat. In timpul utiizarii AC mi am inceput si viata sexuala, iar dupa oprirea AC am avut menstruatie 2 luni, iar luna aceasta a intarziat 7 zile. Este posibil ca datorita dereglarii hormnale sa nu vina menstruatia? Probabil nu ar fi fost cazul, da am facut si 2 teste de sarcina care au iesit negativ. Saptamana viitoare am programare la ginecolog, dar as fi vrut sa va cer si dvs parerea. De ce nu vine menstruatia? Va multumesc
Probabil ca este vorba de aceeasi amenoree. Cel mai des amenoreea este din motive endocrine, mai rar ginecologice.
va multumesc frumos pt raspunsul atat de rapid. as putea face ceva ca sa vina mai repede? sa incep iar sa iau Ac?
Nu, in nici un caz. Anticonceptionalele nu regleaza ciclul ci doar mascheaza problema atata timp cat sunt luate, dupa cum ati observat chiar din experienta avuta. Ceea ce apare in pauza dintre 2 folii de anticonceptionale nu este menstra, ci o sangerare asemanatoare acesteia numita "sangerare de privatie". De fapt, pauza de 7 zile se face ca sa aiba femeile care le iau impresia ca au si ele menstruatie, dar ovarele sunt, in realitate, scoase din circuit.
Parerea mea este sa incepeti prin a face o analiza care se numeste dozare de prolactina.
Daca analiza nu iese bine, trebuie mers mai departe pe filiera endocrinologica si explorat, vazut de ce nu iese bine.
Daca analiza iese bine trebuie mers pe filiera homeopatica si inceput un tratament cu un remediu de fond.
Parerea mea este sa incepeti prin a face o analiza care se numeste dozare de prolactina.
Daca analiza nu iese bine, trebuie mers mai departe pe filiera endocrinologica si explorat, vazut de ce nu iese bine.
Daca analiza iese bine trebuie mers pe filiera homeopatica si inceput un tratament cu un remediu de fond.
Buna ziua.vreau sa va expun cateva probleme pe care le intampina prietena mea si eu de altfel care ma ingrijoreaza uneori. nici nu stiu cu ce sa incep... cam de un an de zile a inceput cu ceva chisturi care am inteles ca sunt frecvente, medicul ia dat anticonceptionale vreo 3 luni care lea intrerupt din cauza ca a fost operata de apendicita.apoi a facut o raceala la ovare, medicul ia dat ceva antibiotice dar ia trecut foarte greu.a urmat o infectie care a incercat sa o trateze cu ovule de mai multe ori, dar cred ca nu pana la capat pt ca acum vreo luna ia spus ca are candidoza.acum a tratat-o si se pare ca a scapat de ea cu ovule si anticonceptionale.in timpul asta a facut si moldamin injectabil o data pe saptamana timp de o luna pentru raceala la ovare.mentionez ca ia dat si pentru mine acel tratament de cuplu pt infectie. a fost ieri la control si ia spus ca ii e inflamat un ovar si are o rana pe uter si ia dat ovule si anticonceptionale pt trei luni(ovule 6 pe luna) si sa mearga la control dupa acest timp. nu stiu dak e normal ca are atatea probleme de genul asta si sincer nu prea am incredere in medicii din orasul meu(ma refer la cei de stat la care merge ea).as avea nevoie de un sfat si de o parere despre tratamentele prescrise.va multumesc
Buna ziua.am fost la doctorul ginecolog deoarece imi curgea sanul drept si la recomandarea aceastuia am facut o ecografie mamara in urma cauia nu mi-a gasit nimic la san.apoi m-a trimis sa imi fac o dozare prolactina numai ca eu am uitat sa imi anunt doctora ca eu am inceput in ultimile 3 luni sa folosesc anticonceptionale desorelle.Pot sa mai imi facc dozare prolactina sau trebuie sa intrerup anticonceptionalele si daca da?atunci ce perioasa de timp ar trebuie sa astept dupa ce opresc anticonceptionalele si pana la dozarea prolactina.multumesc frumos
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 64anticonceptionale karissa si menstruatie neregulata
- 4rebuia sa fac 7 zile pauza si apoi sa incep alta folie dar n-am mai luat
- 12karissa - nu am luat-o din prima zi de menstruatie
- 235anticonceptionale - neaparat in 1 zi a menstruatiei?
- 6Pe ce perioada sunt indicate contraceptivele?
- 4am terminat prima folie, pauza sapte zile.. sunt protejata?
- 33anticonceptionale, rana pe uter
- 6Anticonceptionale cu aceeasi compozitie ca si Karissa
- 3Anticonceptionale
- 4Logest... sugestii
- 4prima pastila dupa pauza
- 0greseala administrare diane 35
- 0Jeanine sau Karissa?
- 4novinette sau diane 35?
- 7Prima pilula dupa pauza
- 4nu am luat pastila din prima zi... e ceva grav?
- 6Menstruatie dupa 19 zile
- 8Iau anticonceptionale, dar mi-e frica sa fac sex neprotejat
- 0anticonceptionalele karissa
- 2Karissa, am procedat corect?
Mai multe informații despre: Administrarea contraceptivelor karissa
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: