dieta si remedii naturale pentru dismenoree si ciclu menstrual abundent
Pe perioada menstruatiei si cu cateva zile inainte de aceasta perioada, se evita consumul de alimente grase, proteine animale (carnea si produsele de origine animala), dulciuri (zaharul alb, ciocolata), preparate ce contin conservanti, afumaturi, condimente picante (ardei iute, piper, scortisoara, cimbru, salvie), plante emenagoge( coada soricelului, obligeana, seminte de marar, lemn dulce, lavanda, frunze de patrunjel), alcool, sare.
Se recomanda o dieta preponderent bazata pe cruditati (salate, sucuri), cereale, fructe si legume, fierte sau coapte.
Se consuma 2 litri de lichide de preferinta sucuri de fructe naturale, pentru asigurarea hidratarii organismului si aportului de vitamine si minerale.
Pentru sindrom premenstrual si dismenoree se poate administra capsulele Suport premenstrual (cretisoara, traista ciobanului, roinita, extract de fructe de mielarea, extract de scoarta de salcie), 1-2 capsule de 3 ori pe zi, la 2 ore dupa masa.Se administreaza 7-10 zile inainte de menstruatie, sau in caz de ciclu abundent si neregulat pe percursul intregii luni.Normoflux are eficienta crescuta in hipermenoree (ciclu menstrual abundent).Se poate administra 2 capsule de 3-6 ori pe zi, intre mese pe perioada menstruatiei.Pentru metroragiile din fibromatoza uterina se administreaza in continuare, 1 capsula de 3 ori pe zi.
Se recomanda o dieta preponderent bazata pe cruditati (salate, sucuri), cereale, fructe si legume, fierte sau coapte.
Se consuma 2 litri de lichide de preferinta sucuri de fructe naturale, pentru asigurarea hidratarii organismului si aportului de vitamine si minerale.
Pentru sindrom premenstrual si dismenoree se poate administra capsulele Suport premenstrual (cretisoara, traista ciobanului, roinita, extract de fructe de mielarea, extract de scoarta de salcie), 1-2 capsule de 3 ori pe zi, la 2 ore dupa masa.Se administreaza 7-10 zile inainte de menstruatie, sau in caz de ciclu abundent si neregulat pe percursul intregii luni.Normoflux are eficienta crescuta in hipermenoree (ciclu menstrual abundent).Se poate administra 2 capsule de 3-6 ori pe zi, intre mese pe perioada menstruatiei.Pentru metroragiile din fibromatoza uterina se administreaza in continuare, 1 capsula de 3 ori pe zi.
2 comentarii
Buna ziua
Mi-am facut niste analize de sange si am anemie.De anemie am cam suferit toata viata.Cred ca anemia mea este datorita ciclului menstrual foarte abundent in primele 2 zile.Tot la o ora si jumatate maxim 2 trebuie sa schimb tamponul.Noaptea in primele 2 nopti schimb 3 tampoane de noapte.Ce imi recomandati?As putea sa incerc ceva naturit fara o vizita la un ginecolog?Multumesc anticipat!
Mi-am facut niste analize de sange si am anemie.De anemie am cam suferit toata viata.Cred ca anemia mea este datorita ciclului menstrual foarte abundent in primele 2 zile.Tot la o ora si jumatate maxim 2 trebuie sa schimb tamponul.Noaptea in primele 2 nopti schimb 3 tampoane de noapte.Ce imi recomandati?As putea sa incerc ceva naturit fara o vizita la un ginecolog?Multumesc anticipat!
Buna ziua. Puteti sa folositi ceva naturist insa e recomandat sa aveti un diagnostic din partea unui medic in primul rand. Stabilirea cauzei anemiei este esentiala.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 7steriletul Mirena
- 2Dupa montarea steriletului, sangerarea din timpul menstruatiei este foarte abundenta
- 3dupa chiuretaj.. menstruatie abundenta
- 6efecte adverse la anticonceptionale! va rog mult ajutati-ma!
- 3dismenoree - nicio solutie fara anticonceptionale?
- 3sangerare abundenta, continua...help
- 9endometrioza - recomandare medic
- 4menstruatie abundenta
- 6menstruatie peste sarcina sau (posibil) o sarcina?
- 6Papanicolau facut in ziua 22 a ciclului
- 1Anemie adolescenta cu menstruatie abundenta
- 0Desirett 75
- 2Menstruatie abundenta cu cheaguri in primele zile
- 1Menstruație (extrem) de abundentă
- 0E normal așa ceva? Va rog un răspuns...
Mai multe informații despre: Dismenoreea Ciclul menstrual abundent Sangerarile menstruale abundente
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: