Papanicolau facut in ziua 22 a ciclului
Buna ziua! Am fost zilele trecute la medicul ginecolog pt o ecografie transvaginala, iar acesta mi-a recomandat sa fac si un test Papanicolau. I-am sp ca am 22 de zile de cand mi-a venit ultima data si cu toate acestea mi-a facut testul. Intrebarea mea este daca rezultatul va fi modificat, tinand cont ca eram in aceasta perioada. Si in plus intre timp mi-a si venit si am si menstruatia ffff abundenta. Are legatura cu testul? Va multumesc anticipat!
6 comentarii
Stai linistita, PAP va fi relevant.
In mod normal, recolatarea nu influenteaza cantitatea menstruala.
Sanatate!
In mod normal, recolatarea nu influenteaza cantitatea menstruala.
Sanatate!
Si eu am avut o menstruatie abundenta in urma recoltarii pentru Papanicolau mediu lichid, poate asta ti se intampla si tie.
Mie nu mi s-a intamplat. Dar ca e in mediu lichid sau nu, nu exista nici o diferenta de recoltare, ci doar de "depozitare" a mostrelor celulare luate.
Evident, testarea papanicolau nu influenteaza menstruatia insa si mie, ca si Ionelei, mi s-a intamplat ca dupa recoltare pentru mediu lichid sa am o menstruatie abudenta, plus acele mici sangerari dupa recolatre ce au durat multe zile.. Presupun ca fiecare organism e diferit si reactioneaza in felul sau.
Otilia, cine ti-a spus tie ca se recolteaza PAP cu doua instrumente?
Se face cu acelasi tip de 'periuta' ca la recoltarea clasica. Apoi periuta respectiva se pune, se pastreaza, se duce la laborator intr-un mediu lichid. La cea clasica se punea pe o lamela, in mediu uscat.
Daca a folosit al doilea betisor, era probabil pentru analiza secretiei.
Un medic cu experienta iti poate lua celule din toate zonele colului fara sa sangerezi de parca te-a dat pe razatoare, , , , Si nici nu dureaza mai mult decat recoltarea conventionala, e ACELASI procedeu.
Da, e adevarat, fiecare organism reactioneaza diferit, dar sa sangerezi 2 saptamani dupa o recoltare este foarte mult. Ori aveai dinainte o rana ori recoltarea chiar a fost dura.
Sanatoase sa fim, ca restul conteaza mai putin.
Vad ca ti-ai sters comentariul, , , ,
Se face cu acelasi tip de 'periuta' ca la recoltarea clasica. Apoi periuta respectiva se pune, se pastreaza, se duce la laborator intr-un mediu lichid. La cea clasica se punea pe o lamela, in mediu uscat.
Daca a folosit al doilea betisor, era probabil pentru analiza secretiei.
Un medic cu experienta iti poate lua celule din toate zonele colului fara sa sangerezi de parca te-a dat pe razatoare, , , , Si nici nu dureaza mai mult decat recoltarea conventionala, e ACELASI procedeu.
Da, e adevarat, fiecare organism reactioneaza diferit, dar sa sangerezi 2 saptamani dupa o recoltare este foarte mult. Ori aveai dinainte o rana ori recoltarea chiar a fost dura.
Sanatoase sa fim, ca restul conteaza mai putin.
Vad ca ti-ai sters comentariul, , , ,
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1interpretare test papanicolau
- 16Rog Interpretare
- 13test babes-papanicolau - interpretare rezultate
- 1Problema in legatura cu un test papanicolau
- 8Interpretare Test Citologic Papanicolau
- 4interpretare examen papanicolau
- 1mi sa recomandat biopsie
- 5Rezultate analize Papanicolau contradictorii
- 2Interpretare test Papanicolau
- 2interpretare analize pap, e grav?
- 1Interpretare papanicolau