Gastrita eritematoasa si o durere ciudata la nivelul gatului
Buna ziua! Am 22 ani si in urma cu cateva luni, in urma unei raceli am fost nevoita sa iau antibiotic, dar fara sa il asociez cu o protectie pentru stomac. Dupa cateva zile de luat antibiotic si atat mi s-au declansat niste arsuri foarte puternice de stomac, dar si la nivelul esofagului. Mentionez ca pana la varsta aceasta nu am avut deloc probleme cu stomacul cu toate ca mestec guma nonstop si beau si cafea pe stomacul gol zilnic. Dupa cateva zile in care am incercat sa ignor aceste arsuri, am inceput sa iau Nexium deoarece stiam de la cineva ca este foarte bun. Cu toate astea, arsurile au persistat si am fost programata la o endoscopie. In urma endoscopiei, diagnosticul a fost de Gastrita eritematoasa si mi s-a prescris Relitaz timp de 2 luni. De cand am inceput sa il iau starea mea s-a ameliorat semnificativ, iar arsurile de stomac si de pe esofag au disparut complet. Insa problema pentru care scriu aici pe forum este urmatoarea: la aproximativ 2-3 saptamani de cand am inceput sa iau Relitaz am inceput sa simt o durere ciudata la nivelul gatului, diferita de arsurile pe care pe simteam pana acum. De asemenea, pot sa mai zic ca aceste dureri s-au declansat dupa o expunere indelungata la frig (am iesit din casa mai dezbracata cateva zile la rand). Problema este ca nu stiu de ce sa leg aceasta durere si ea incepe sa ma ingrijoreze deoarece o resimt aproape in fiecare zi. Durerea nu este in gat ca atunci cand racesti ci este mai mult la baza pielii sau a muschilor gatului si apare brusc de mai multe ori pe parcursul zilei. Nu pot sa imi dau seama daca are legatura cu gastrita, poate este o reactie adversa la Relitaz, are legatura cu expunerea la frig sau o cauza complet diferita. Mentionez si ca mama mea care este cadru medical a pipait ganglionii din zona gatului iar acestia nu sunt deloc umflati.. care ar putea fii cauza si ce investigatii as putea sa fac?
2 comentarii
Durerea pe care o descrii la nivelul gâtului poate avea mai multe cauze posibile, iar pentru a identifica sursa exactă, este important să consulți un medic pentru o evaluare amănunțită. Iată câteva aspecte și posibile direcții de investigație:
Posibile Cauze ale Durerii în Gât:
Gastrita și Refluxul Acid: Gastrita sau refluxul gastroesofagian (GERD) pot cauza uneori simptome care iradiază spre gât sau esofag, dar de obicei sunt asociate cu arsuri sau disconfort în piept.
Reacții Adverse la Medicamente: Unele medicamente pot avea efecte secundare care includ disconfort la nivelul gâtului. Totuși, este mai puțin comun ca Relitaz (rabeprazol) să provoace astfel de simptome.
Expunerea la Frig: Expunerea prelungită la frig poate provoca tensiune musculară sau alte disconforturi la nivelul gâtului, dar aceste simptome sunt de obicei temporare.
Alte Cauze: Există și alte posibile cauze, cum ar fi tensiunea musculară (din cauza posturii inadecvate, de exemplu), probleme tiroidiene, sau alte afecțiuni ORL.
Pași de Urmărit:
Consult Medical: Este important să discuți aceste simptome cu un medic. Ei pot efectua o examinare fizică completă și pot recomanda investigații suplimentare, dacă este necesar.
Investigații Suplimentare: În funcție de evaluarea inițială, medicul poate recomanda teste suplimentare, cum ar fi analize de sânge (pentru a verifica funcția tiroidiană, de exemplu) sau o radiografie a gâtului.
Monitorizarea Simptomelor: Ține evidența simptomelor - când apar, intensitatea lor, și orice factori declanșatori potențiali.
Stilul de Viață: Încearcă să adopți un stil de viață sănătos, cu o dietă echilibrată, exerciții fizice regulate și evitarea posturilor prelungite care pot tensiona gâtul.
Relația cu Gastrita: Deși este mai puțin probabil ca gastrita să fie cauza directă a durerilor de gât, gestionarea eficientă a gastritei este importantă. Continuă să urmezi indicațiile medicului și discută despre orice preocupări legate de tratament.
Concluzie:
Durerile în gât pot avea multe cauze, iar pentru a determina sursa exactă și tratamentul adecvat, este esențială o evaluare medicală. Nu ezita să cauți sfatul unui medic și să urmezi recomandările acestuia pentru investigații suplimentare și managementul simptomelor.
Posibile Cauze ale Durerii în Gât:
Gastrita și Refluxul Acid: Gastrita sau refluxul gastroesofagian (GERD) pot cauza uneori simptome care iradiază spre gât sau esofag, dar de obicei sunt asociate cu arsuri sau disconfort în piept.
Reacții Adverse la Medicamente: Unele medicamente pot avea efecte secundare care includ disconfort la nivelul gâtului. Totuși, este mai puțin comun ca Relitaz (rabeprazol) să provoace astfel de simptome.
Expunerea la Frig: Expunerea prelungită la frig poate provoca tensiune musculară sau alte disconforturi la nivelul gâtului, dar aceste simptome sunt de obicei temporare.
Alte Cauze: Există și alte posibile cauze, cum ar fi tensiunea musculară (din cauza posturii inadecvate, de exemplu), probleme tiroidiene, sau alte afecțiuni ORL.
Pași de Urmărit:
Consult Medical: Este important să discuți aceste simptome cu un medic. Ei pot efectua o examinare fizică completă și pot recomanda investigații suplimentare, dacă este necesar.
Investigații Suplimentare: În funcție de evaluarea inițială, medicul poate recomanda teste suplimentare, cum ar fi analize de sânge (pentru a verifica funcția tiroidiană, de exemplu) sau o radiografie a gâtului.
Monitorizarea Simptomelor: Ține evidența simptomelor - când apar, intensitatea lor, și orice factori declanșatori potențiali.
Stilul de Viață: Încearcă să adopți un stil de viață sănătos, cu o dietă echilibrată, exerciții fizice regulate și evitarea posturilor prelungite care pot tensiona gâtul.
Relația cu Gastrita: Deși este mai puțin probabil ca gastrita să fie cauza directă a durerilor de gât, gestionarea eficientă a gastritei este importantă. Continuă să urmezi indicațiile medicului și discută despre orice preocupări legate de tratament.
Concluzie:
Durerile în gât pot avea multe cauze, iar pentru a determina sursa exactă și tratamentul adecvat, este esențială o evaluare medicală. Nu ezita să cauți sfatul unui medic și să urmezi recomandările acestuia pentru investigații suplimentare și managementul simptomelor.
Bună ziua,
Aveți deja o gastroscopie la care s-a văzut esofagul - am înțeles că este OK.
Mergeți și la un control de ORL. Dacă totul iese normal și acolo, se poate să fie un spasm esofagian. Câteodată, mușchii esofagului se pot contracta brusc și să dea durere. Problema aceasta ține tot de gastroenterologie și există medicamente pentru ea. Lipsa de calciu sau magneziu poate face spasmul mai puternic.
Acestea sunt doar sugestii de la distanță, medicul vă va spune mai multe.
Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Aveți deja o gastroscopie la care s-a văzut esofagul - am înțeles că este OK.
Mergeți și la un control de ORL. Dacă totul iese normal și acolo, se poate să fie un spasm esofagian. Câteodată, mușchii esofagului se pot contracta brusc și să dea durere. Problema aceasta ține tot de gastroenterologie și există medicamente pentru ea. Lipsa de calciu sau magneziu poate face spasmul mai puternic.
Acestea sunt doar sugestii de la distanță, medicul vă va spune mai multe.
Multă sănătate!
Cu stimă,
Haplea Ioan Ștefan.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6gastrita, ulcer sau ce?
- 12gastrita la copil de 5 ani
- 4gastrita, diabet si durere de picioare
- 5sindrom dispeptic sau gastrita?
- 6Intrebare tratament HP
- 35gastrita erosiva rectosigmoidita intoleranta alimentara si medicamentoasa
- 4gastrita de reflux
- 3Endoscopie digestiva
- 1Probleme digestive
- 0Cum m am refacut dupa gastrita
- 3Gastrita si usturime gat
- 0Gastrita
- 3Ajutor va rog! Din decembrie ma simt rau.
- 0Gastrita vs bypass gastric?
- 8Buna ziua am fost diagnosticat cu cu gastrita antrala cu metaplazie intestinala
- 1Gastrita antrala
- 0Gastrită - mă doare stomacul mult și foarte tare nici nu pot merge pe picioare cateodata
- 2Gastrita
Mai multe informații despre: gastrita
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: