Diastazis tibioperonier distal
![Brb](https://cdn.romedic.ro/img/user-default.png)
Buna ziua. In cele ce urmeaza, relatez pe scurt problema mea si va rog sa ma ajutati cu un răspuns. In urma cu 2 luni, am fost operata, diagnosticul fiind- diastazis tibioperonier distal, glezna dreapta, practicandu-se reducerea diastazisului tibioperonier distal si fixarea cu 2 suruburi percutan, sub control RX.
La 2 saptamani dupa operatie, mi-au fost scoase firele de sutura, Domnul Doctor spunandu-mi ca operatia arata foarte bine, la 6 saptamani de la operatie, am fost la control, cu o noua radiografie facuta si mi s-a spus ca totul este in regula, mobilitatea este buna, pot sa incep incarcarea pe picioar, cu greutate progresiva. Am foat sfatuita ca in 2 saptamani sa renunt definitiv la carje.
Zis si facut, insa, exact la 8 saptamani de la operatie, in timp ce urcam cateva trepte, calcand cu talpa piciorului drept, pe scara, am simtit o durere asemanatoare cu o arsura/usturime, in zona gleznei, cumva in partea din fata si un mic sunet, un pocnet. Durerea nu a fost si nu este mare, insa simt ca radiaza uneori in sus spre exteriorul si in spatele pulpei, dar nu imi dau seama daca este un muschi/ligament/tendon sau e fibula. Ma tem sa nu fie o alta fisura. Durerea care urca pe pulpa piciorului, atunci cand misc talpa, este asemanatoare unor contractii, a unor carcei. Am incercat si pot sa calc pe picior, dar simt un disconfort pe care nu il simteam pana acum.
Mentionez faptul ca Dl. Dr. mi-a spus ca e posibil pana scoate cele 2 suruburi, ca acestea sa se rupa. Am luat in calcul si faptul ca poate s-a rupt un surub, pentru ca, acum, glezna imi este mai mobila.
Va rog, ajutati-ma cu o parere.
Va multumesc anticipat!
La 2 saptamani dupa operatie, mi-au fost scoase firele de sutura, Domnul Doctor spunandu-mi ca operatia arata foarte bine, la 6 saptamani de la operatie, am fost la control, cu o noua radiografie facuta si mi s-a spus ca totul este in regula, mobilitatea este buna, pot sa incep incarcarea pe picioar, cu greutate progresiva. Am foat sfatuita ca in 2 saptamani sa renunt definitiv la carje.
Zis si facut, insa, exact la 8 saptamani de la operatie, in timp ce urcam cateva trepte, calcand cu talpa piciorului drept, pe scara, am simtit o durere asemanatoare cu o arsura/usturime, in zona gleznei, cumva in partea din fata si un mic sunet, un pocnet. Durerea nu a fost si nu este mare, insa simt ca radiaza uneori in sus spre exteriorul si in spatele pulpei, dar nu imi dau seama daca este un muschi/ligament/tendon sau e fibula. Ma tem sa nu fie o alta fisura. Durerea care urca pe pulpa piciorului, atunci cand misc talpa, este asemanatoare unor contractii, a unor carcei. Am incercat si pot sa calc pe picior, dar simt un disconfort pe care nu il simteam pana acum.
Mentionez faptul ca Dl. Dr. mi-a spus ca e posibil pana scoate cele 2 suruburi, ca acestea sa se rupa. Am luat in calcul si faptul ca poate s-a rupt un surub, pentru ca, acum, glezna imi este mai mobila.
Va rog, ajutati-ma cu o parere.
Va multumesc anticipat!
2 comentarii
![Dr. Mitrulescu Cristian](/arata_img.php?img=cont_117271.jpg&w=100&h=150&cale=/uploadpoze/forum)
Cel mai probabil s a rupt un surub
![Programari cabinete medicale, clinici](https://cdn.romedic.ro/icon/90x90-medic.png)
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1tija femurala decontata de casa de asigurari
- 1Tija - despre necesitatea extragerii ei
- 3Surubul care iese din glezna
- 1Scoatere suruburi maleola mediala
- 4Operatie la calcai cu placuta si suruburi
- 5extragere tija synthes
- 2Operatie extractie tija tibie si peroneu
- 2Tija metalica fi factură radius
- 2glezna cu un surub
- 4Ce se intampla daca nu iti scoti placuta si suruburile dupa vindecarea osului?
- 2pot sa fac rmn la cu surub de tip herbert?
- 2Tibie, peroneu fracturat - Tija metalica
- 4Durere si inflamare genunchi dupa introducere tija centromedulara tibie
- 1Fractura tibioperoniera cu diastazis piciorul stang
- 3Scoaterea tijei din picior dupa 2 ani
- 1Fractura femur operata cu tija gamma
- 0Flexia genunchiului limitata in urma operatiei de ruptura de femur
Mai multe informații despre: tratament fractura cu tija, suruburi, placute