Operație corectura Hallux, artrodeză lapidică si Osteotomie Akin
Buna ziua ! In data de 3 Iulie a anului trecut am luat decizia de a primi o operație precum sugerează titlul. O scriu așa deoarece operația a avut loc in Elvetia, și neavând cunoștințe superioare in medicina am tradus cum era scris pe fisa. Am avut o recuperare destul de grea având in vedere ca operația a constat in adăugarea unei plăcute cu 4 șuruburi si inca un șurub unde era format hallux-ul. Durerea nu au încetat niciodată, ca a fost mai puternica sau mai slaba, mereu acolo. am linceput sa lucrez doar doua zile pe săptămâna abia după 4 luni de la operație. De o săptămâna am început sa lucrez program întreg, durerile s-au intensificat si de dimineata cand am atins piciorul de podea am simțit ca am un ac in talpa, si se simțea ca o mini biluță. Inițial am crezut ca îmi intrase ceva in talpa deoarece durerea este ațintită într-un punct anume intre degetul mare si vecinul lui. Va cer din suflet ajutor deoarece știu ca cel mai indicat ar fi sa merg la doctor sa fac o radiografie, dar aici costa extrem de mult si a fost un an foarte dificil pentru mine. Abia am primit un job in condițiile actuale. Este normal ca după un an de zile sa am dureri atât de mari ? E posibil sa nu se regenereze osul destul de bin in acest timp ? Sau e posibil sa am nevoie din nou de o intervenție chirurgical ? Precizez ca voi împlini curând 30 de ani, “monturile” le am de când ma știu, nu sunt supraponderala, poate 8 kg in plus fata de medie, de aceea nu consider ca e vorba despre presiune pusă pe picior. Orice sfat si informație este bine venită pana voi avea posibilitatea de a merge la un control. Va mulțumesc !
6 comentarii
Buna ziua,
Operatia "Lapidus" se mai foloseste rarissim in Occident:
- consta in desfiintarea (blocarea) articulatiei cuneo-metatarsiene 1;
- desfiintarea unei articulatii importante pentru mers are repercursiuni importante, similare cu cele descrise de D-voastra;
- probabil va confruntati cu o metatarsalgie de transfer. Puteti gasi aceste informatii pe pagina mea de site chirurgiapiciorului ro
- nu e vorba despre radiografie, ci despre o examinare clinica atenta si competenta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Operatia "Lapidus" se mai foloseste rarissim in Occident:
- consta in desfiintarea (blocarea) articulatiei cuneo-metatarsiene 1;
- desfiintarea unei articulatii importante pentru mers are repercursiuni importante, similare cu cele descrise de D-voastra;
- probabil va confruntati cu o metatarsalgie de transfer. Puteti gasi aceste informatii pe pagina mea de site chirurgiapiciorului ro
- nu e vorba despre radiografie, ci despre o examinare clinica atenta si competenta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Mulțumesc frumos pentru răspuns, chiar am citit și m-am uitat și la câteva dintre videourile Dumneavoasta. Și din câte am înțeles in cazul meu nu prea mai am de ales …
După cum a-ti spus și Dumneavoastră noi ca pacienți neavând habar medicina la un nivel mai ridicat suntem prea putini informați. Eu sunt foarte hotărâtă sa nu ma operez și la al doilea picior. Am înțeles prin ce am trecut și ce mi s-a făcut abia după ce am dat de Dumneavoasta. Și îmi pare foarte rău ca am mers cu ochii închiși la operație fără a ma informa mai bine, înainte ca problema sa apăra.
Am primit o programare pentru data de 28 dar va spun sincer ca nu mai sunt sigura dacă acest control va fi “ atent și competent “ după cum a-ti precizat.
Ce sfaturi îmi puteți da ? Ce as putea sa ii cer domnului doctor când merg la control ?
Va mulțumesc pentru timpul acordat.
După cum a-ti spus și Dumneavoastră noi ca pacienți neavând habar medicina la un nivel mai ridicat suntem prea putini informați. Eu sunt foarte hotărâtă sa nu ma operez și la al doilea picior. Am înțeles prin ce am trecut și ce mi s-a făcut abia după ce am dat de Dumneavoasta. Și îmi pare foarte rău ca am mers cu ochii închiși la operație fără a ma informa mai bine, înainte ca problema sa apăra.
Am primit o programare pentru data de 28 dar va spun sincer ca nu mai sunt sigura dacă acest control va fi “ atent și competent “ după cum a-ti precizat.
Ce sfaturi îmi puteți da ? Ce as putea sa ii cer domnului doctor când merg la control ?
Va mulțumesc pentru timpul acordat.
Metatarsalgia despre care vorbeam in postarea precedenta poate fi consecinta interventiei, dar poate fi agravata de supra-solicitarea mecanica.
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul: varsta, greutate/inaltime, eforturi zilnice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Va rog sa ma scuzati, dar nu am reusit sa inteleg tocmai esentialul: varsta, greutate/inaltime, eforturi zilnice.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Oh îmi cer scuze ! Am 30 de ani o greutate de 68 și înălțimea de 1, 70. Lucrez de o săptămâna intr-un hotel 2 zile la Bucătărie, doua zile la curățenie. Sâmbătă și duminica lucrez intr-o fabrica.
Este greu de spus daca este doar o metatarsalgie de transfer (generata de blocarea articulatiei cuneo-metatarsiene, prin operatia mentionata) sau este in cauza efortul fizic excesiv.
Daca prin reducerea drastica a efortului fizic suferinta dispare, este pacat sa re-operati acest picior.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Daca prin reducerea drastica a efortului fizic suferinta dispare, este pacat sa re-operati acest picior.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
O sa încerc pe cât posibil sa fac repaus, la hotel lucrez doar sezonul de vara. Voi merge la controlul programat și va voi tine la curent. Când voi reuși sa ajung in România cu siguranta voi veni la Dumneavoasta pentru un consult. Va mulțumesc din suflet
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Operatie de scoatere a cuiului gamma(tija) femur
- 10informatii tija
- 1operatie tija - fractura diafiza metetarsian V
- 5extragere tija synthes
- 2Operatie extractie tija tibie si peroneu
- 0Metoda Nuss - scoatere a tijei metalice (operatia) cea cu suruburi prinse de coaste
- 0Operatie /recuperare dupa fractura tibie / peroneu cu tija si placuta
- 4Durere si inflamare genunchi dupa introducere tija centromedulara tibie
- 1Fractura tibioperoniera cu diastazis piciorul stang
- 2Instabilitate picior drept dupa operatia de femur
- 1Fractura tibie si maleola externa
- 1Operatie la umăr concomitent cu scoaterea șurubului de la mont
- 1Extractie tija tibie
- 5Ce efecte poate avea daca calcă pe piciorul ce nu are încă șurubul scos?
- 2Fractura tibie dupa operatie
- 0Recuperare mers normal după fractură de femur
- 0Extractie tijă centromedulară tibie
- 3Recuperare operatie fractura pertrohanteriana
- 1Recomandare Spital Bormasina eliminare material osteosinteza
Mai multe informații despre: tratament fractura cu tija, suruburi, placute