fractura femur migrare tija
Buna ziua! Numele meu este Alin, am 24 de ani In urma cu o luna si jumatate am suferit un accident auto in urma caruia m-am ales cu o fractura cominutiva de femur. Mi s-a introdus o tija dinspre sold, cred ca o tja k clasica nezavorata. Dupa aprox. 4 saptamani de la operatie am inceput sa simt niste dureri la sold in zona pe unde era introdusa tija. La 5 sapt de la operatie am facut o radiografie in urma careia s-a constatat ca tija a migrat in sus, spre surprinderea medicului. Medicul mi-a indicat sa mai astept 2 saptamani in care sa incerc sa stau mai mult in picioare, sa merg mai mult pentru ca poate tija va migra inapoi, dupa care sa merg iar la control. A trecut o sapt de atunci dar durerile persista si am inceput sa am si la genunche dureri puternice atunci cand il misc. Pot avea aceste dureri legaturi cu tija sau cu faptul ca am inceput sa lucrez cu un kinetoterapeut(masaj pe muschiul cvadriceps si genunche+exercitii de mobilitate) de aprox.o sapt? Genunchele il pot flexa maxim la 90 de grade. Ce considerati dumneavoastra ca ar trebui facut in acest caz? Va multumesc!
3 comentarii
Buna seara!
In situatia D-voastra trebuie efectuat examen clinic si de studiat intregul dosar radiologic.
Daca exista mobilitate in focarul de fractura, tija actuala ar trebui inlocuita cu o tija moderna, de tip zavorat (este ciudat ca in 2011 sa mai fie utilizate tije K "clasice".).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
In situatia D-voastra trebuie efectuat examen clinic si de studiat intregul dosar radiologic.
Daca exista mobilitate in focarul de fractura, tija actuala ar trebui inlocuita cu o tija moderna, de tip zavorat (este ciudat ca in 2011 sa mai fie utilizate tije K "clasice".).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Va multumesc pentru raspuns. Este posibil ca tija sa fi iesit in afara osului din cauza unei infectii?( mentionez ca nu am facut febra, nu am dureri decat la nivelul genunchiului atunci cand il fortez, acesta fiind si putin umflat, la focarul de fractura nu mai am dureri) Medicul mi-a spus ca aceasta ar putea fi cauza pentru care a iesit tija si trebuie sa ma opereze din nou pentru a pune tija la locul ei si pentru a lua probe care sa fie testate in laborator. Mi s-a spus ca tipul fracturii nu necesita o tija blocata cu suruburi iar acum nu este indicata schimbarea tijei. Multumesc!
Buna ziua!
Desi a trecut ceva timp de la accidentul dvs., as vrea sa va ajut mentionandu-va ca aveti anumite drepturi fiind un accidentat in aceasta tara.Nu stiu daca cunoasteti exact ce drepturi si beneficii aveti.Ca sa va pot ajuta am nevoie de mici inforimatii in legatura cu ce ati patit.In urma accidentului cate zile de spitalizare ati avut?Ma refer strict la cele de spitalizare, nu si cele de ingrijire ambulatorie.Din punctul meu de vedere, aveti anumite drepturi in urma acestui accident.Imi puteti lasa datele dvs pentru a va contacta sa va pot explica in ce consta drepturile dvs.
Multumesc,
Ioana.
Desi a trecut ceva timp de la accidentul dvs., as vrea sa va ajut mentionandu-va ca aveti anumite drepturi fiind un accidentat in aceasta tara.Nu stiu daca cunoasteti exact ce drepturi si beneficii aveti.Ca sa va pot ajuta am nevoie de mici inforimatii in legatura cu ce ati patit.In urma accidentului cate zile de spitalizare ati avut?Ma refer strict la cele de spitalizare, nu si cele de ingrijire ambulatorie.Din punctul meu de vedere, aveti anumite drepturi in urma acestui accident.Imi puteti lasa datele dvs pentru a va contacta sa va pot explica in ce consta drepturile dvs.
Multumesc,
Ioana.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5tija 25 cm la picior
- 1Operatie de scoatere a cuiului gamma(tija) femur
- 7extragere surub de diafiza tibioperoniera
- 5extragere tija synthes
- 9extractie tija zavorata rush
- 2Operatie extractie tija tibie si peroneu
- 16scoatere tija femur
- 2Surub diastaza cand se scoate?
- 0Tija femur
- 0Ablatie de tija
- 2Instabilitate picior drept dupa operatia de femur
- 1Fractura tibie si maleola externa
- 5Operatie la femur
- 0Intrebare - poate fi scoasa placa și șuruburile?
- 1Ce probleme apar la scoatere a unei tije de femur?
- 5Ce efecte poate avea daca calcă pe piciorul ce nu are încă șurubul scos?
- 6Operație corectura Hallux, artrodeză lapidică si Osteotomie Akin
- 2Fractura tibie dupa operatie
- 0Recuperare mers normal după fractură de femur
Mai multe informații despre: tratament fractura cu tija, suruburi, placute tija femur