Tija - despre necesitatea extragerii ei

13-09-2011
alradudan
Nu este medic/terapeut
alradudan
Mama mea a suferit o (dubla?!-limbajul meu e total neprofesional) fractura de gamba in martie 2010. A trecut un an si jumatate. Doresc sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu necesitatea extragerii tijei. Varsta e 70ani(acum). Dupa cate stiu, parerile despre acesta problema sunt oarecum neutre, ambele variante fiind posibile, ramanand la latitudinea fiecaruia sa ia aceasta decizie. In mod firesc balanta pare sa se incline spre eliminarea unui corp strain din organism.
E adevarat ca in cazul unui RMN, nu se poate executa din cauza tijei?
Sau ce riscuri pot aparea in timpul operatiei, de alta natura, nu neaparat cele legate de tija? De ex.poate cele legate de varsta destul de inaintata-ca multi la varsta aceasta mici probl.cu inima (stiu ca mai ia atenolol), sau alte probleme ce pot aparea.
Care e limita maxima a eliminarii tijei, in conditii bune, de la efectuarea implantului?
Vreau sa iau o decizie corecta, si va rog sa ma ajutati in acest sens.
Va multumesc mult, Dan
1 comentarii
0
13-09-2011, ora 18:32
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
in prima faza ar fi bine de stiut ce fel de tija este si daca cauzeaza ceva probleme?
la varsta de 70 de ani nu este indicata extragerea tijei, operatia in sine este un risc si in cazul osteoporozei sansa refracturii este considerabila, atat intraoperator cat si postoperator
daca este o tija moderna, RMN-ul nu este o contraindicat, poate un RMN din zona unde se afla tija ar fi de slaba calitate insa materialele folosite in ultima vreme (otel medical sau titaniu) nu se magnitizeaza. in cazul in care tija este una clasica Küntcher nezavorita din tabla lucrurile pot sta altfel.
extragerea tijei se poate efectua dupa (depinzand de tipul fracturii) 1-2 ani pana la infinit, insa cu trecerea timpului, extragerea devine tot mai grea, mai ales la tijele de titaniu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul