Operatie la calcai cu placuta si suruburi

28-04-2012
Mada2009
Nu este medic/terapeut
Mada2009
Acum 2 ani si jumatate am am avut un accident de masina in urma caruia am suferit fracturi de calcai si glezna.
La operatie mi s-a implantat o placuta metalica cu suruburi. Acum, dupa 2 ani si jumatate am inca dureri si piciorul se umfla in zona gleznei.Nu pot sa ma incalt in orice fel de pantof pentru ca ma deranjeaza la spate, probabil unde este o parte de metal. In urma accidentului sau din cauza fizioterapiei am si cartilagiile sparte de jur imprejurul piciorului. In urma cu cateva zile chirurgul care m-a operat a hotarat sa imi scoata placuta si sa-mi curete cartilagiile sparte.A spus ca daca imi scoate placuta o sa fiu mai confortabila cu incaltamintea si o sa imi mareasca mobilitatea piciorului.

As vrea sa imi raspundeti, daca se poate, la cateva intrebari:

1. Cat ar dura perioada de recuperare dupa acesta interventie?
Acum 2 ani dupa operatie am stat 3 luni pana cand am inceput sa pun piciorul jos, procesul de recuperare a fost foarte incet, am schiopatat mai mult de 1 an si inca mai am probleme de echilibru cand urc si cobor scarile de exemplu. Chirurgul mi-a spus ca acum nu va mai fi ca atunci, ca o sa ma recuperez in 2-3 saptamani.

2.Aceasta procedura de scoatere a placutei e riscanta, se poate sparge calcaiul? Implica o alta fractura de calcai care ar repeta perioada lunga de imobilizare prin care am mai trecut?

Va multumesc anticipat pentru raspunsurile si sfaturile dumneavoastra!
4 comentarii
0
28-04-2012, ora 16:40
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Atat fracturile calcaneene cat si fracturile maleolare ale gleznei sunt fracturi articulare, grave prin complicatiile potentiale foarte frecvente (artroza post-traumatica). Asocierea acestor fracturi determina un risc de mii de ori mai mare de artroza post-traumatica.
Raspunsurile punctuale la intrebarile D-voastra necesita cunoasterea precisa a cazului: situatie pre-, intra- si post-operatorie, intregul dosar radiologic, dar si datele personale: sex, varsta, greutate/inaltime, antecedente de toate genurile etc etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
28-04-2012, ora 22:01
Mada2009
Nu este medic/terapeut
Mada2009
Buna ziua!

Multumesc foarte mult, domnule doctor Marius Uscatu pentru raspunsul dumneavoastra foarte promt!

Sunt femeie, 45 de ani, cu greutate si inaltime normala, 1, 60 cm si 65 kg.Incerc sa fac cat mai multa activitate fizica, pentru a nu mobiliza complect piciorul.Imi dau seama ca numai miscarea imi amelioreaza durerea si ajuta la desumflarea articulatiilor.
Nu fumez si nu am fumat niciodata, nu am alte boli.
Intrebarea mea era, in conditile in care totul decurge normal la o aseamenea operatie de scoatere a placutei, in cat timp ma recuperez si sunt apta sa incep sa ma duc la serviciu( lucrez munca de birou), sa conduc masina, etc.

Multumesc !
Va doresc un weekend placut!
0
01-05-2012, ora 09:53
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Efortul fizic exagerat este profund daunator in fracturile articulare ale retro-piciorului (mai ales in fracturile articulare ale calcaneului).
Eliminarea materialului metalic de osteosinteza va rezolva probabil problemele estetice (legate de incaltaminte), dar nu va modifica mobilitatea articulatiilor afectate de traumatismul initial.
Principial, dupa circa 3 saptamani de la extragerea materialului, va puteti relua o activitate cvasi-normala.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
01-05-2012, ora 17:28
Mada2009
Nu este medic/terapeut
Mada2009
Buna ziua!

Multumesc domnule doctor Marius Uscatu!
Apreciez atentia acordata.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratamentul corect al călcâielor crăpate
  •