glezna cu un surub
va rog un sfat acum 3 luni si jumatate am avut o fractura de tibie si peroneu mi sa introdus in tibie tija centromedulara am avut doua suruburi jos la glezna si unu la genunchi la o luna jumatate mi sa scos un surub de jos de la glezna dela tija, la trei luni mia zis sa calc in el pe data de 9 -01-2017, dar pana acum nu am avut nici o durere dar acum a m dureri la capatu surubului de jos de laglezna si se unfla glezna cand calc pe pucior dar acel cap de surub sau ce o fj pe langa el ma doare e normal va rog un sfat?
2 comentarii
Buna seara
Nu este normal sa aveti dureri, dar o jena tranzitorie ar putea exista. Surubul de fixare de jos se scoate pentru "dinamizare", adica pentru compactarea calusului (este o chestiune de tehnica chirurgicala pe care nu este necesar sa o cunoasteti neaparat). In orice caz aceasta a fost o procedura corecta.
Trebuie insa facut un control clinic si radiologic la medicul care v-a operat.
Cu stima
SL Univ. DR. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
Nu este normal sa aveti dureri, dar o jena tranzitorie ar putea exista. Surubul de fixare de jos se scoate pentru "dinamizare", adica pentru compactarea calusului (este o chestiune de tehnica chirurgicala pe care nu este necesar sa o cunoasteti neaparat). In orice caz aceasta a fost o procedura corecta.
Trebuie insa facut un control clinic si radiologic la medicul care v-a operat.
Cu stima
SL Univ. DR. Marius Enescu
Medic Primar Ortopedie-Traumatologie
Doctor in Stiinte Medicale
Constanta
eu am pus "cateva" tije intramedulare in viata mea. care model are surubul de dinamizare la nivelul gleznei? pentru ca eu pana acum am vazut si am pus numai modele care aveau surubul de dinamizare in partea superioara.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 0Placa DHS cu 4 suruburi
- 2osteosinteza cu placa si suruburi a ulnei stangi
- 6Suruburi in picior
- 3Strambare Tija femur
- 2Surub diastaza cand se scoate?
- 0Tija femur
- 0Ablatie de tija
- 3Scoaterea tijei din picior dupa 2 ani
- 1Operatie fractura tibie cu montare tije
- 6Operație corectura Hallux, artrodeză lapidică si Osteotomie Akin
- 0După operație de clavicula cu placa și șuruburi la cate zile pot zbura cu avionul?
- 5Fractura trimaleolara glezna
- 2Fractura tibie dupa operatie
- 7Fractura bimaleolara cu deplasare
- 2Exista șurub din titan pentru maleole?
- 3Recuperare operatie fractura pertrohanteriana
- 1Recomandare Spital Bormasina eliminare material osteosinteza
- 1Ajutati-ma, op.bimaleolara, se umfla, ustura pe interior, culoarea nu este la fel ca celălalt picior
Mai multe informații despre: tratament fractura cu tija, suruburi, placute