Diagnostic parodontoza
Bună seara! Mama mea are parodontoza; de ceva timp mi-am dat seama că a început să mi se retragă gingia de pe dintele din față, sus. La partes de jos, de câțiva ani buni am sensibilitate pe lângă cariile de colet. Am o higiena bună a danturii, nu am tartru deloc. Întrebarea mea este dacă parodontoza este ereditara și dacă ceea ce am observat ar putea fi semne că aș avea. Mulțumesc!
2 comentarii
Buna seara,
multe dintre afectiunile parodontale s a aratat ca ar fi ereditare insa nu este obligatoriu sa fie asa. ar fi bine sa tine ti sub control riguros si consecvent starea dintilor dumneavoastra cu atat mai mult ca deja au niste carii de colet care ar fi bine sa vi le rezolvati inainte sa va dea probleme mai mari.Sugestia mea ar fi sa verificati periodic acele carii de colet pe care presupun eu ca le ati si plombat.:) in caz contrar va sugerez sa o faceti cat mai repede cu putinta.
O seara frumoasa!
multe dintre afectiunile parodontale s a aratat ca ar fi ereditare insa nu este obligatoriu sa fie asa. ar fi bine sa tine ti sub control riguros si consecvent starea dintilor dumneavoastra cu atat mai mult ca deja au niste carii de colet care ar fi bine sa vi le rezolvati inainte sa va dea probleme mai mari.Sugestia mea ar fi sa verificati periodic acele carii de colet pe care presupun eu ca le ati si plombat.:) in caz contrar va sugerez sa o faceti cat mai repede cu putinta.
O seara frumoasa!
Mulțumesc frumos pentru răspunsul dumneavoastră! Da, cariile de colet le am plombate, și totuși am sensibilitate.
O altă întrebare : de ceva timp mi-am dat seama că în cerul gurii, atât pe partea stânga cât și pe partea dreaptă, lângă ultimele măselele, mi-au apărut 2 noduli, de mărimea unui sâmbure de cireșe, tari, pe care când îi ating cu degetul deranjează. Ar trebui să mă îngrijoreze prea mult?
Mulțumesc anticipat
O seară bună
O altă întrebare : de ceva timp mi-am dat seama că în cerul gurii, atât pe partea stânga cât și pe partea dreaptă, lângă ultimele măselele, mi-au apărut 2 noduli, de mărimea unui sâmbure de cireșe, tari, pe care când îi ating cu degetul deranjează. Ar trebui să mă îngrijoreze prea mult?
Mulțumesc anticipat
O seară bună
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11punte dentara sau proteza fixa???
- 1unde se poate trata parodontoza in Bucuresti?
- 1Am inceput de parodontoza ?
- 2resorbtie osoasa
- 2parodontoza?
- 2Extractii multiple la parodontoza
- 10Paradontoză
- 2Parodontoza
- 6Am parodontoza sau nu?
- 1Parodontoza stare avansata
- 15Urgent: am doua masele lasate deschise
- 1Parodontoza
- 1Tratament paradontoza
- 2Punte cu implant
- 1Spatii intre dinti dupa terapie cu laser pt. parodontoza
- 1Proteza acrilica
- 2Parodontoza incipienta
- 1Osteoporoza, cancer de san, ZOMETA (biofosfanat)
Mai multe informații despre: Parodontoza
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: