ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Extractie masea de minte inferior dreapta

27-09-2018
Martha Sun
Nu este medic/terapeut
Martha Sun
Buna ziua!
In decursul zilei de ieri, 26.09.2018 am avut o interventie stomatologica unde medicul a procedat la extractia molarului de minte inferior de pe partea dreapta (maseaua de minte dreapta jos) cu suturi.
In urma interventiei am avut dureri serioase si m-am tratat cu Ketonal -2 /zi.
Molarul a avut o punga paradontala descoperita in timpul interventiei.
Acum durerea este sub control cu ajutorul analgezicelor, insa mi s-a umflat obrazul destul de mult, de dimensiunea unei prune mari. Am pus compresii. De asemenea, si zona suturilor este inflamata. Mentionez ca am extras si molarul de minte superior dreapta.
Intrebarile mele sunt: 1. Ce este exact o punga paradontala? 2. Simptomele pe care le am sunt normale? Multumesc!
10 comentarii
0
27-09-2018, ora 18:01
Martha Sun
Nu este medic/terapeut
Martha Sun
Precizez ca port aparat dentar fix pe ambele arcade.
0
27-09-2018, ora 22:44
Dr. Remiș Constantin
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Remiș Constantin
Pentru un raspuns cat mai exact ar fi ok sa upload-ati o poza cu radiografiile inainte si dupa extractie.
O zi frumoasa
0
28-09-2018, ora 00:35
Martha Sun
Nu este medic/terapeut
Martha Sun
Nu am o radiografie dupa extractie. Doar inainte de extractie. Si nu pot atasa imagini in comentarii.
0
28-09-2018, ora 01:52
Dr. Remiș Constantin
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Remiș Constantin
Folositi: https://imgur.com/upload
0
28-09-2018, ora 09:27
Dr. Clinica Stomatologica Andra Smile
Stomatologie, Bucuresti
Punga parodontale sau abcesul lateral, presupune dezvoltarea unei pungi ce colecteaza puroi la nivelul gingiei. In mod frecvent in văzul extracțiilor de molar de de minte inferior pacientii prezintă după aceasta simptomatologie. La 72de ore de la extracție pacientul se poate umfla cel mai mult iar apoi începe sa scadă. Dacă însă nu vedeți o ameliorare a simptomatologie va sfătuiesc sa consultați un cabinet pentru a vedea exact ce este acolo. O zi frumoasa!
0
28-09-2018, ora 10:10
Martha Sun
Nu este medic/terapeut
Martha Sun
Va multumesc pentru raspuns! Mai am o intrebare. De ieri a inceput sa imi curga un lichid in gura care provine de la molarul inferior, lichid cu miros si gust neplacut. Iau antibiotice de 2 zile. Este semn de infectie? Ori ce poate semnifoca acest lichid? Saptamana viitoare ma vad cu stomatologul pt scoaterea firelor.
0
28-09-2018, ora 11:22
Stomatologie, Bucuresti
Este posibil sa colecteze o mică zona cu puroi acolo din ceea ce spuneti dumneavoastră iar cel mai bine ar trebui ca acolo sa se facă niște spălături cu soluții antiseptice. Recomandarea mea este sa va vadă medicul dumneavoastră cât mai rapid, dacă nu chiar in decursul zilei de astăzi. Dacă va putem ajuta cu ceva va așteptăm in clinica noastră. O zi buna!
0
28-09-2018, ora 14:57
Martha Sun
Nu este medic/terapeut
Martha Sun
Am inteles. Maine o sa incerc sa vad daca ma primeste 5 min. Va multumesc mult pt raspunsuri!
0
06-10-2018, ora 03:06
Zeyna
Nu este medic/terapeut
Zeyna
Buna !! Acum 2 zile mi'am extras maseaua de minte cu toate ca aveam si infectie ! Ma aflu momentan in Anglia! Iau antibioticele ce mi'a prescris medicul !! Intrebarea mea este cat timp o sa mai am gura amortita ? Nu imi simt limba deloc !! Au trecut aproape 72 de ore!
0
06-10-2018, ora 12:11
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Dragomir (Parnia) Alina
Buna ziua, amortirea limbii probabil este in urma anesteziei si injectarii chiar in nervul lingual a anestezicului ( este un incident ce se poate intampla in timpul anesteziei ). Contactati medicul dumeavoastra, se prescriu niste vitamine care ajuta in revenirea lui. Sunt cazuri in care nervul isi reia sensibilitatea in cateva luni sau ani.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: