Extractie masea de minte inferior dreapta
Buna ziua!
In decursul zilei de ieri, 26.09.2018 am avut o interventie stomatologica unde medicul a procedat la extractia molarului de minte inferior de pe partea dreapta (maseaua de minte dreapta jos) cu suturi.
In urma interventiei am avut dureri serioase si m-am tratat cu Ketonal -2 /zi.
Molarul a avut o punga paradontala descoperita in timpul interventiei.
Acum durerea este sub control cu ajutorul analgezicelor, insa mi s-a umflat obrazul destul de mult, de dimensiunea unei prune mari. Am pus compresii. De asemenea, si zona suturilor este inflamata. Mentionez ca am extras si molarul de minte superior dreapta.
Intrebarile mele sunt: 1. Ce este exact o punga paradontala? 2. Simptomele pe care le am sunt normale? Multumesc!
In decursul zilei de ieri, 26.09.2018 am avut o interventie stomatologica unde medicul a procedat la extractia molarului de minte inferior de pe partea dreapta (maseaua de minte dreapta jos) cu suturi.
In urma interventiei am avut dureri serioase si m-am tratat cu Ketonal -2 /zi.
Molarul a avut o punga paradontala descoperita in timpul interventiei.
Acum durerea este sub control cu ajutorul analgezicelor, insa mi s-a umflat obrazul destul de mult, de dimensiunea unei prune mari. Am pus compresii. De asemenea, si zona suturilor este inflamata. Mentionez ca am extras si molarul de minte superior dreapta.
Intrebarile mele sunt: 1. Ce este exact o punga paradontala? 2. Simptomele pe care le am sunt normale? Multumesc!
10 comentarii
Precizez ca port aparat dentar fix pe ambele arcade.
Pentru un raspuns cat mai exact ar fi ok sa upload-ati o poza cu radiografiile inainte si dupa extractie.
O zi frumoasa
O zi frumoasa
Nu am o radiografie dupa extractie. Doar inainte de extractie. Si nu pot atasa imagini in comentarii.
Folositi: https://imgur.com/upload
Punga parodontale sau abcesul lateral, presupune dezvoltarea unei pungi ce colecteaza puroi la nivelul gingiei. In mod frecvent in văzul extracțiilor de molar de de minte inferior pacientii prezintă după aceasta simptomatologie. La 72de ore de la extracție pacientul se poate umfla cel mai mult iar apoi începe sa scadă. Dacă însă nu vedeți o ameliorare a simptomatologie va sfătuiesc sa consultați un cabinet pentru a vedea exact ce este acolo. O zi frumoasa!
Va multumesc pentru raspuns! Mai am o intrebare. De ieri a inceput sa imi curga un lichid in gura care provine de la molarul inferior, lichid cu miros si gust neplacut. Iau antibiotice de 2 zile. Este semn de infectie? Ori ce poate semnifoca acest lichid? Saptamana viitoare ma vad cu stomatologul pt scoaterea firelor.
Este posibil sa colecteze o mică zona cu puroi acolo din ceea ce spuneti dumneavoastră iar cel mai bine ar trebui ca acolo sa se facă niște spălături cu soluții antiseptice. Recomandarea mea este sa va vadă medicul dumneavoastră cât mai rapid, dacă nu chiar in decursul zilei de astăzi. Dacă va putem ajuta cu ceva va așteptăm in clinica noastră. O zi buna!
Am inteles. Maine o sa incerc sa vad daca ma primeste 5 min. Va multumesc mult pt raspunsuri!
Buna !! Acum 2 zile mi'am extras maseaua de minte cu toate ca aveam si infectie ! Ma aflu momentan in Anglia! Iau antibioticele ce mi'a prescris medicul !! Intrebarea mea este cat timp o sa mai am gura amortita ? Nu imi simt limba deloc !! Au trecut aproape 72 de ore!
Buna ziua, amortirea limbii probabil este in urma anesteziei si injectarii chiar in nervul lingual a anestezicului ( este un incident ce se poate intampla in timpul anesteziei ). Contactati medicul dumeavoastra, se prescriu niste vitamine care ajuta in revenirea lui. Sunt cazuri in care nervul isi reia sensibilitatea in cateva luni sau ani.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4probleme dantura: paradontoza, jumatati de masele, dintii de jos usor incalecati
- 16Osteoporoza si BONVIVA
- 11Interventie chirurgicala?
- 3gingiile nu imi sangereaza... paradontoza?
- 2TRATAMENT PT. PARADONTOZA
- 11punte dentara sau proteza fixa???
- 5Cum tratam paradentoza?
- 4Prevenirea paradontozei
- 6gingii care sangereaza
- 1Am un inceput de paradontoza? ce se poate face?
- 3Paradontoza: primii 2 dinti din fata de jos mi se clatina
- 1Paradontoza - ce varianta sa aleg?
- 2Extractii multiple la parodontoza
- 1Parodontoza stare avansata
- 1Parodontoza
- 1Tratament paradontoza
- 1Proteza acrilica
- 1Parodontoză în stare avansată
Mai multe informații despre: Parodontoza paradontoza pungi parodontale
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: