Despartire

26-08-2022
Euuu 40
Nu este medic/terapeut
Euuu 40
Buna ziua!Am 35 de ani si tocmai ce recent am iesit dintr o relatie de 1 jumate.el are 40 de ani si amandoi avem copii din relatiile trecute.relatia noastra a fost foarte frumoasa insa brusc partenerul meu a zis ca e mai bine sa ne despartim ca nu se vede intr o relatie cu mine de viitor asa cum a sperat sa fie.problema lui cea mare este faptul ca este deranjat de copilul meu in varsta de 12 ani care are un comportament urat ceea ce lui nu ii place deloc si trecutul meu pe care il stia de la mine aproape tot insa el sustine ca a mai aflat si altceva si ca nu mi l poate accepta oricat de bine ne am intelege noi.el sustine ca astea sunt motivele pt care numai putem continua.a fost o despartire eleganta(acum o saptamana)fara jigniri si scandal.i am acceptat decizia ca asa e mai bine.problema este ca el doreste in continuare sa mai pastram oarecum legatura, sa apelez la el in caz ca am nevoie de ceva.nu stiu de ce mai vrea asta si nu stiu daca e bine sa procedez ca el.ce ma sfatuiti sa fac?
3 comentarii
0
26-08-2022, ora 19:24
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
La vârsta adolescenței majoritatea copiilor creează probleme, pentru că e o perioadă când vor să se afirme ca personalitate să-și dorească să ia decizii pentru ei, chiar dacă uneori greșesc, nu știu dacă un copil poate fi un motiv de despărțire. Dacă v-ar fi iubit ar fi încercat să fie alături de dumneavoastră și să încerce să corecteze anumite comportamente ale copilului.
Rămâne la atitudinea dvs, dacă vreți să păstrați o legătură și în ce limite.
0
27-08-2022, ora 08:02
Euuu 40
Nu este medic/terapeut
Euuu 40
Multumesc pt raspuns!a mai incercat sa stea de vb cu copilul dar fara rezultate.el fiind un om pretentios a zis ca nu poate sa stea in casa in conditiile astea, copilul fiind si gelos, la afectat si treaba asta.
0
10-10-2022, ora 18:57
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Pentru a-ti fi mai usor sa iei o decizie ai putea sa-ti pui intrebarea : Oare motivul pentru care isi doreste sa pastreze legatura cu mine are de a face cu adevarat cu nevoile mele sau mai degraba cu nevoile lui, cu dorinta de a pastra o legatura in cazul in care nu gaseste ceva mai bun?

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Studiile contrazic ideea conform căreia bărbații nu au nevoie de susținere în cazul unei despărțiri
  • După despărțiri, oamenii simt mai puțin control asupra vieții, însă numai la început
  •