Cum pot scapa de depresie?
Buna seara acum cateva zile am trecut printr-o despartire iar de atunci nu ma pot oprii din plans nu pot manca nu pot inghitii nici apa nu pot dormii doar plang si disper, ba chiar am inceput sa am ganduri de sinucidere si nu mai stiu ce sa fac am nevoie de ajutor pentru ca a inceput sa nu imi mai pese de viata mea.
9 comentarii
Printr-o alta relatie. De data aceasta alegeti cu prudenta, cu mintea, nu cu simturile.
NU te mai baga in relatii, ca o dai in bara. Vezi-ti de-ale tale.Poti intra iar in depresie dupa. Ia-ti un animal de companie sau fa ceva pt tine.
In niciun caz prin o alta relatie! Clara are mereu sfaturi bune, insa nu si de data asta, dar sunt convinsa ca are intentii bune si incearca sa te ajute. Sa nu faci asta, pentru ca relatia respectiva va fi una de tip "pansament" si deloc una sanatoasa. Fuga de durere, de suferinta, e cea mai gresita idee. Ai descris simptome depresive, dar asa arata si doliul uneori. Fie el si dupa o relatie. E normal sa suferi dupa o pierdere, dar pentru a intelege si invata ceva din suferinta asta, astfel incat pe viitor sa nu mai repeti greselile pe care probabil ca le faci in alegerea partenerului/ei, recomand sa mergi la un psihoterapeut. Daca acolo va reiesi ca e nevoie si de tratament medicamentos, atunci psihologul te va trimite si la un psihiatru, ca sa poti functiona normal. De ce sa te chinui singura?
Multumesc pentru sfaturi dar perioada asta nu va trece curand si in momentele astea ma doare si imi e foarte greu, incerc sa lupt pentru el sa vorbesc cu el dar cand imi spune ca nu ma mai vrea ma prabusesc..am mai luat o data tratamet medicamentos o depresie de acum 4 ani in care de la psiholog am fost la psihiatru si pi-a prescris 3 feluri de antidepresive dar m-au ajutat partial doar in timp mi-am revenit dar acum nu cred ca mai pot rezista mult.
poti sa scrii aici care este contextul despartirii ? in felul asta vei putea primi asistenta concentrata pe miezul problemei. doar asa se rezolva problemele
Încearcă să faci o analiză și să înțelegi de ce ați ajuns la despărțire. Poate acum ești dezamăgită, pentru că au trecut prea puține zile, dar pe măsură ce trece timpul vei înțelege că în fiecare situație se află și o parte bună. Acolo unde cei doi au obiective comune și o comunicare bună, relația merge bine. Decât să stai într-o relație disfuncțională, mai bine stai o perioadă singură, lucrezi cu tine, înțelegi ce-ți dorești cu adevărat, investești în tine și atunci viitoarea ta relație va fi așa cum îți dorești. Dacă intri într-o relație imediat, acea relație nu va fi decât un pansament și s-ar putea să fie o relație care să meargă mai prost decât prima.
În timp ce tu suferi după vechea relație, poate în viitor te așteaptă o relație care te va împlini sufletește. Dacă nu reușești să treci singură peste această perioadă, te poate susține un psihoterapeut.
În timp ce tu suferi după vechea relație, poate în viitor te așteaptă o relație care te va împlini sufletește. Dacă nu reușești să treci singură peste această perioadă, te poate susține un psihoterapeut.
Salut ma confrunt cu depresie de 4 ani care a creat si insomnia, am luat diverse antidepresive si somnifere care au functionat o perioada, dar nu vreau sa mai fiu dependenta de ele.Stie cineva o alternativa ceva gen naturist am citit de 5 HTP ca at fi de ajutor si mai putin daunator decat antidepresivele.Acestea day stari de sevraj odata intrerupte.Sunt disperata deja nu am decat 40 de ani si nu imi doresc sa flu dependenta de antidepresive toata viata.Daca cineva imi poate sugara un tratament mai naturist as fi recunoscatoare.
Medicamentele rezolvă situația pe moment, e nevoie de schimbare a modului de gândire depresiv, iar asta se face numai prin psihoterapie. E nevoie de aflat factorii care determină și mențin depresia și de lucrat pentru diminuarea acestora până la dispariție, precum și schimbarea modului de gândire și percepție și câștigarea de competențe în gestionarea situațiilor dificile.
Incearca niste antidepresive ssri/snri
Discuta cu medicul
Discuta cu medicul
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5este nevoie de psiholog?
- 8Sunt in despresie, niste sfaturi m-ar putea ajuta
- 3Depresie, este vorba de o despărțire
- 1Decizia despartirii
- 3Despartire
- 4Impacare cu fostul iubit
- 7Fiica mea nu poate sa treacă peste despărțirea de primul prieten
- 3Despartire
- 16Înselat, Despartire sau Împacare
Mai multe informații despre: despartirea
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: