de ce nu raman insarcinata?

De 2 ani, eu si cu sotul meu am renuntat la metodele contraceptive din dorinta de a avea un bebe. Analizele facute si pentru medicul ginecolog si pentru endocrinolog arata ok. Spermograma sotului e si ea in regula. Urmatoarea etapa, recomandata de medicul endocrinolog este HSG. Daca si trompele vor arata in regula ce-mi mai ramane de facut?
Ne dorim tare mult un copil si suntem cam abatuti din cauza infertilitatii. S-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema si a tecut peste ea?
Ne dorim tare mult un copil si suntem cam abatuti din cauza infertilitatii. S-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema si a tecut peste ea?
5 comentarii

Inainte de HSG este nevoie sa stiti daca aveti sau nu aveti ovulatie. Obtinerea sau nu a dovezii ovulatiei orienteaza investigatiile urmatoare. Cereti parerea medicului dv de familie, eventual a ginecologului, nu a endocrinologului, in aceasta faza. E ca si cand ati spune "medicul cardiolog mi-a recomandat o spalatura in urechi".

Multumesc pentru sugestie. Indraznesc inca o intrebare. Care este procedura de stabilire a existentei ovulatiei?

Sunt mai multe metode, dar doua sunt mai des folosite:
-graficul temperaturii bazale. Aceasta necesita sa va luati temperatura in fiecare dimineata. E o procedura un pic mai complicata, dar foarte ieftina si ofera informatii mai multe. Trebuie sa careti instructiuni doctorului dv.
-testele de ovulatie (se gasesc la farmacii, seamana ca principiu cu cele de sarcina). E o metoda mai scumpa, ofera mai putine informatii, dar e mai simplu de aplicat.
-graficul temperaturii bazale. Aceasta necesita sa va luati temperatura in fiecare dimineata. E o procedura un pic mai complicata, dar foarte ieftina si ofera informatii mai multe. Trebuie sa careti instructiuni doctorului dv.
-testele de ovulatie (se gasesc la farmacii, seamana ca principiu cu cele de sarcina). E o metoda mai scumpa, ofera mai putine informatii, dar e mai simplu de aplicat.

eu as recomanda o monitorizare ecografica pt a sti daca ovulul a ajuns la o anumita dimensiune. testele nu sunt relevante.

Multumesc pentru sfat. Se poate determina existenta ovulatiei si pe baza unor analize? Daca da, care ar fi acelea?

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3diane 35, slabire... pregatire pentru sarcina
- 2am renuntat la anticnceptionale si am bubite pe spate
- 2HSG, instilatii si dilatare col
- 5Contraceptie cu spermicide... permisa ejacularea interna?
- 4Sunt disperata vreau sa am un copil, iar de un an de zile nu am ciclu menstrual
- 4teste hormonale si spermograma.. ce alte analize trebuie sa mai facem?
- 3cat timp dureaza pana raman gravida?
- 3infectia cu ureaplasma duce la infertilitate?
- 5am o problema?
- 0ovare polichistice
- 9Lama lichid in FSD? Sfat, va rog!
- 5vreau un bebe, in prezent iau tratament pt atacul de panica
- 3sunt operata de peritonita, mai pot ca sa raman insarcinata?
- 3vreau un bebe
- 1vreau un copil
- 6nu raman gravida de ce?
- 215 zile de intarzire!!! Oare s-a produs minunea?
- 3vreau un copil ajutor
- 9NE DORIM FOARTE MULT UN COPIL
- 0de ce nu raman insarcinata?
Mai multe informații despre: Pregatirea pentru sarcina renuntarea la anticonceptionale
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: