de ce nu raman insarcinata?
De 2 ani, eu si cu sotul meu am renuntat la metodele contraceptive din dorinta de a avea un bebe. Analizele facute si pentru medicul ginecolog si pentru endocrinolog arata ok. Spermograma sotului e si ea in regula. Urmatoarea etapa, recomandata de medicul endocrinolog este HSG. Daca si trompele vor arata in regula ce-mi mai ramane de facut?
Ne dorim tare mult un copil si suntem cam abatuti din cauza infertilitatii. S-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema si a tecut peste ea?
Ne dorim tare mult un copil si suntem cam abatuti din cauza infertilitatii. S-a mai confruntat cineva cu o astfel de problema si a tecut peste ea?
5 comentarii
Inainte de HSG este nevoie sa stiti daca aveti sau nu aveti ovulatie. Obtinerea sau nu a dovezii ovulatiei orienteaza investigatiile urmatoare. Cereti parerea medicului dv de familie, eventual a ginecologului, nu a endocrinologului, in aceasta faza. E ca si cand ati spune "medicul cardiolog mi-a recomandat o spalatura in urechi".
Multumesc pentru sugestie. Indraznesc inca o intrebare. Care este procedura de stabilire a existentei ovulatiei?
Sunt mai multe metode, dar doua sunt mai des folosite:
-graficul temperaturii bazale. Aceasta necesita sa va luati temperatura in fiecare dimineata. E o procedura un pic mai complicata, dar foarte ieftina si ofera informatii mai multe. Trebuie sa careti instructiuni doctorului dv.
-testele de ovulatie (se gasesc la farmacii, seamana ca principiu cu cele de sarcina). E o metoda mai scumpa, ofera mai putine informatii, dar e mai simplu de aplicat.
-graficul temperaturii bazale. Aceasta necesita sa va luati temperatura in fiecare dimineata. E o procedura un pic mai complicata, dar foarte ieftina si ofera informatii mai multe. Trebuie sa careti instructiuni doctorului dv.
-testele de ovulatie (se gasesc la farmacii, seamana ca principiu cu cele de sarcina). E o metoda mai scumpa, ofera mai putine informatii, dar e mai simplu de aplicat.
eu as recomanda o monitorizare ecografica pt a sti daca ovulul a ajuns la o anumita dimensiune. testele nu sunt relevante.
Multumesc pentru sfat. Se poate determina existenta ovulatiei si pe baza unor analize? Daca da, care ar fi acelea?
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 8sarcina tubara stanga
- 7se poate trata azoospermia? ce sanse avem sa facem un copil?
- 2spuneti-mi daca se mai poate sau nu sa avem un copil
- 3vreau bebe
- 5Candida recomandare Gynofort... cand pot sa am bebe?
- 3vreau un bebe!
- 4impotenta sau.
- 5vreau un bebe: ce analize trebuie sa facem si unde?
- 3Si eu vreau un copil
- 5am o problema?
- 6am renuntat la anticonceptionale.. menstruatie foarte putina. sunt gravida?
- 0ovare polichistice
- 0Dupa antibiotic, pot concepe un bebelus? e sanatos?
- 2probleme
- 10imi doresc mult un copil
- 6nu raman gravida de ce?
- 8Probleme cu somnul... mai exact dorm dar nu ma odihnesc
- 0de ce nu raman insarcinata?
- 3sarcina si problemele ei
- 1Intreupere novynette
Mai multe informații despre: Pregatirea pentru sarcina renuntarea la anticonceptionale
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: