Cum se manifesta anxietatea?
Buna ziua,
Daca este un medic sau un pacient care stie exact cum se manifesta anxietatea?Pe net sunt zeci de simptome, si nu prea stiu ce sa cred.
Daca este un medic sau un pacient care stie exact cum se manifesta anxietatea?Pe net sunt zeci de simptome, si nu prea stiu ce sa cred.
3 comentarii
Pai in primul rand, grija excesiva pentru un pericol care practic nu exista, este doar in inchipuirea noastra. In al doilea rand, panica. Facem atacuri de panica pentru ca ne e frica ca am putea murii, ca am avea ceva foarte grav...si aceste simptome dezvolta o fobie sociala...Pentru mai multe detalii, intra in topicul meu, pentru ca acolo am descris mai pe larg ce simt, si vezi daca te regasesti si tu :D.
Buna ziua,
Exista mai multe tipuri de tulburari de anxietate, fiecare cu specificul sau.
Anxietatea apare atunci cand luam in calcul probabilitati (vedem un pericol in viitor).
In primul rand este foarte important sa stim ca anxietatea are o dimensiune normala, sanatoasa (anxietatea este o reacţie firească, care, până la un anumit nivel, ne ajută prin faptul că ne motivează şi ne mobilizează) si una patologica (când intensitatea ei creşte şi persista mai mult decât în condiţii normale). Altfel spus, ne referim la anxietate patologica atunci cand pericolul este fie neexistent, fie mult exagerat fata de realitate (spre exemplu, ma ingrijorez mult ca mi-as putea pierde serviciul, desi nu am nici un motiv real/obiectiv sa cred asta).
Nu imi dau seama la ce problema de anxietate va referti. Daca este vorba de anxietate generalizata, aceasta se manifesta prin: hiperactivare neurofiziologica (tensiune, incordare, agitatie, stare de neliniste), ingrijorari persistente in legatura cu multe lucruri, care sunt percepute ca fiind incontrolabile.
Daca aveti alte intrebari, va raspund cu mare placere.
Psiholog Gentiana Nita
Exista mai multe tipuri de tulburari de anxietate, fiecare cu specificul sau.
Anxietatea apare atunci cand luam in calcul probabilitati (vedem un pericol in viitor).
In primul rand este foarte important sa stim ca anxietatea are o dimensiune normala, sanatoasa (anxietatea este o reacţie firească, care, până la un anumit nivel, ne ajută prin faptul că ne motivează şi ne mobilizează) si una patologica (când intensitatea ei creşte şi persista mai mult decât în condiţii normale). Altfel spus, ne referim la anxietate patologica atunci cand pericolul este fie neexistent, fie mult exagerat fata de realitate (spre exemplu, ma ingrijorez mult ca mi-as putea pierde serviciul, desi nu am nici un motiv real/obiectiv sa cred asta).
Nu imi dau seama la ce problema de anxietate va referti. Daca este vorba de anxietate generalizata, aceasta se manifesta prin: hiperactivare neurofiziologica (tensiune, incordare, agitatie, stare de neliniste), ingrijorari persistente in legatura cu multe lucruri, care sunt percepute ca fiind incontrolabile.
Daca aveti alte intrebari, va raspund cu mare placere.
Psiholog Gentiana Nita
Buna ziua Gentiana Nita,
Tot timpul cand ma durea ceva(fie burta, fie o mana, fie etc) simteam ca nu pot sa respir, ma durea capu, aveam frisoane sau fierbinteli in tot corpul. Am fost la pishiatru, si mi-a dat Seroxat+inca un medicament. Ei bine dupa ce luam aceste medicamente, nu mai puteam sa fac nimic, nu mai puteam sa gandesc limpede. Aveam o stare greu de descris. I-am povestit medicului internist, ce mi se intampla, si mi-a zis sa renunt la aceste medicamente, si ar fi bine sa merg la un psiholog, si sa incerc sa ma ajut singura:)
Tot timpul cand ma durea ceva(fie burta, fie o mana, fie etc) simteam ca nu pot sa respir, ma durea capu, aveam frisoane sau fierbinteli in tot corpul. Am fost la pishiatru, si mi-a dat Seroxat+inca un medicament. Ei bine dupa ce luam aceste medicamente, nu mai puteam sa fac nimic, nu mai puteam sa gandesc limpede. Aveam o stare greu de descris. I-am povestit medicului internist, ce mi se intampla, si mi-a zis sa renunt la aceste medicamente, si ar fi bine sa merg la un psiholog, si sa incerc sa ma ajut singura:)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 21Anxietate? Nevroza?
- 42Anxietate si scleroza multipla
- 3greata, ameteata, stare de anxietate
- 2Sufar de anexitate
- 16Anxietate sau boala a inimii?
- 5sindromul anxios depresiv - tratament naturist?
- 12Sindrom anxios depresiv
- 6de aproape 1 an si jumatate sufar de anxietate-depresie
- 4suspect depresie
- 6episod depresiv cu elemente anxioase si interpretative
- 5Dupa 3 ani de chin totul a luat sfarsit. Atacuri de panica, anxietate si extrasistole
- 11anxietate
- 1Problema neurologica ?
- 8Se poate scapa de anxietate (eu sunt unul care a reusit).
- 1anxietate puternica
- 2Extrasistole ventriculare
- 7Panică și anxietate, ajutor de la stat
- 13Teama de persoanele cu “autoritate “
- 4O părere - parapareză spastică și anxietate și atacuri de panică
Mai multe informații despre: Anxietatea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: