greata puterinca dimineata si anxietate

16-08-2010
calogeropoulis aristia
Nu este medic/terapeut
calogeropoulis aristia
cred ca ma cunaosteti deja, am 34 de ani, schizofrenie reziduala.
Am avut in ultima vreme niste factori stresanti as aincat dimineata vomez mereu si am anxietate.
Mi-am facut transaminazele, au iesit bine, mi-am facut ecografie si nu am pietre la fiere.
Ce ma sfatuiti sa fac? Iau xanax pentru anxietate, iau zyorexa de 10 mg. Ce e drept, am facut pauza de xanax pentru ca mi=era frica ca din el am greata asta suparatoare.
Sunt programata pe 23 aug lka psihiatrie dar pana atunci nu mi-ar strica niste sfaturi.
Multumesc
22 comentarii
0
17-08-2010, ora 09:46
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna Andreaa!SI eu m-am confruntat cu anxietatea de dimineata si cu starea de greata.De vina e anxietatea.Eu luam un anxiar dimineata si trecea.Conteaza mult sa-ti dai seama ce o declanseaza(daca exista cu adevarat un motiv ) si sa elimini acel ceva din viata ta, asa am facut si eu.Mult succes!
0
17-08-2010, ora 12:46
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Citisem mai demult in "Vînatorul si pescarul sportiv", ca Zyprexa poate fi luata neingradit doar pana cand daca ai pune toate comprimatele luate de-a lungul anilor puse una langa alta, rezulta 1 chilometru liniar (sau curbiliniu, nu are importanta).
Sau cand toata substanta activa din Zyprexa, ajunge la valoarea cumulata de 1.33 chilograme.
Dupa acest moment, iti mai poti permite sa iei doar in noptile cu luna plina.
0
19-08-2010, ora 12:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna, Anastasia,

Daca ai avut greata si in perioada in care nu ai luat xanax inseamna ca nu a fost de la el.

Doza de xanax pe care o iei tu este extrem de mica. Stai linistita. Pina pe 23 cand mergi la control, ia cate o pastilutza de 0, 25 de cate ori ai anxietate si te vei linisti.

Daca nu prea te intelegi cu acest medicament sau ai efecte secundare de la el, roag-o pe dr. sa iti prescrie un altul. Nu iesi din cabinet pina nu iti da altceva. Eu asa fac.
0
19-08-2010, ora 13:17
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
O oarecare crestere a anxietatii in conditii de stres e normala dar nu si greata sau voma ! Acestea imi dau convingerea ca este o problema de alimentatie gresita, neadaptata la simptomele bolii si anotimpul in care ne aflam, pe de o parte ! Pe de alta parte in conditii de presiune exterioara (stres) omul nu mai este foarte atent la ceea ce mananca si se produce un cerc vicios fiindca si mancarea poate produce indirect anxietate si chiar aprofundarea depresiei ! O revizuire drastica a dietei se impune deci !

In aceasta perioada niste cereale, multe fructe de sezon si zilnic plus 1- 2 oua / saptamana si putina carne slaba (peste sau pui) la gratar din cand in cand sunt suficiente ! La simptome de greata se elimina absolut toate prajelile !!!, branza si grasimile (unt, untura, margarina..)
Ca simptomatic de urgenta iti recomand 1/2 sau o pastila de Enzirem (ghimbir+bromelaina+papaina) cu un ceai din tonice amare cum ar fii anghinarea, sulfina, gentiana + menta ! Se pot adauga si tei sau lavanda ca si calmante ! Sanatate !


Gogule ! Probleme ma ?
Vad ca s-au pus cu cenzura si pe tine, oricum chestia cu painea sau cu graul chiar nu isi avea rostul la subiectul asta ! In sensul ca nu are efect la greata !

Sanatate tuturor !
0
19-08-2010, ora 15:10
Rica Venturiano
Nu este medic/terapeut
Rica Venturiano
Sa fii tu sanatos. Daca te uiti aici:

http://forum.romedic.ro/prod/Simptome_intoleranta_la_gluten_022865.html

se pot identifica foarte usor diverse simptome de intoleranta la gluten. Iar cum Ciocardelia de mai sus isi controleaza halucinatiile cu niste improvizatii cimicice, VOILA !

Creierul primeste o recompensa chimica, este MITUIT. Chiar si dr. are o eroare de rationament ignorand orice certitudine stiintifica in acest sens.

****************************************************************
În primul articol Creierul tau şi grîul - I făceam referire la peptidele opioide (nişte proteine cu acţiune opioidă, cum sunt heroina şi morfina) ce rezultă din digestia grîului, generînd efecte unice asupra creierului uman, în special dependenţă. De asemenea, am recapitulat pe scurt cum eliminarea grîului reduce halucinaţiile auditive şi alte comportamente psihotice pentru unii din pacienţii cu schizofrenie paranoidă.

Aceste două fenomene, dependenţele şi schizofrenia, sunt cel mai probabil rezultatul exorfinelor ce traversează bariera hemato-encefalică. Exorfinele exogene -compuşi tip morfină- pot fi blocate cu anti-opioide cum sunt Naloxon şi Naltrexon. Naloxon este folosit în spitale pentru a combate efectul supradozelor de morfină şi heroină. Naltrexon este reambalat într-un medicament pentru slăbire, fiindcă blocînd exorfinele derivate din grîu, scade apetitul. (DA: USDA ne sfătuieşte să mîncăm mai mult grîu, iar industria farmaceutică ne vinde antidotul.)
*******************************************
0
19-08-2010, ora 20:41
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
Greata e un simptom tipic al anxietatii, mereu anxietatea generalizata sau nu da tulburari cenestopate abdominale (dureri, balonare, greu la stomac, greata, varsaturi etc) si nu numai gastrointestinale, ci si altele cum ar fi urinare deasa.
0
21-08-2010, ora 14:25
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
Aveti dreptate dom doctor ! Intr-adevar anxietatea da o gramada de simptome in sfera digestiva ! De balonare stiu, de vomat am auzit si am vazut in special la persoanele care au rau de masina, care este la final tot o anxietate puternica (frica de a calatori ) insa greata sustin ca trebuie sa aiba si un oarecare substrat fiziologic altfel nu cred ca ar fii posibil !

Este valabila si reciproca, respectiv daca mananci o hrana nepotrivita (mancari grase, indigeste sau amestecuri gresite ) acestea iti vor produce fie gaze (cazul meu ), fie greata mai mare sau mai mica care la randul lor vor provoca anxietate, ca un reflex conditionat mai mult, prin obisnuinta deci !

Drept urmare vestea buna este ca eliminand intr-o cat mai mare masura acele conditii care duc la la aceste manifestari de indigestie, adica adoptand o dieta naturala, adecvata fiecaruia, putem reduce in mod considerabil accesele de anxietate periodice sau permanente ! Daca la dieta simpla ( si de bun simt zic eu ), schitata mai sus adaugam si un regim hiposodat, sau chiar desodat pt cazurile grave ( halcinatii, obsesii, anxietate - persistente ), eu cred ( personal sunt convins ) ca putem " taia " orice suport fiziologic de manifestare al acestora, in special al anxietatii ! In opinia mea toate aceste trei simptome sant fatete diferite ale aceleiasi probleme, deci au o radacina oarecum comuna !

Insa asta necesita autocontrol si eforturi destul de mari de vointa, ceea ce la multi e dificil sau chiar imposibil ! Multi o iau ca pe un atac la persoana ! :)
Pana la urma si metoda dietetica este un paliativ (natural) mai mult pt masochisti :) deci daca nu mai vreti sa luati medicamente anxiolitice nu ramane decat sa gasiti un psiholog ff bun care sa gasesca si sa elimine radacina problemei sau sa va inscrieti pe lista d-nei Ioana, ca sa va trimita Qi, caci pana la urma anxietatea este o lipsa sau un blocaj al energiei in organism ! Cred ca merita incercat !

Toate bune !
0
12-09-2010, ora 22:00
Mirela68
Nu este medic/terapeut
Mirela68
Am o nelamurire si ma intreb daca o pot rezolva!
Mananc normal, nu am greturi, dorm bine * ore pe noapte):din punct de vedere fizic as putea spune ca sunt in limite de normalitate, dar (faimosul dar) ma acuz de o sensibilitate iesita din comun in sensul ca deseori si o simpla vorba ma pune pe ganduri. cam prea mult timp, iar situatiile neplacute simt ca le retraiesc o data, de doua de zece ori.(desfac firul prea mult in 4 si de multe ori ma acuz de diferite lucruriba ca nu trebuia sa fac asa, ba ca n-am fost in stare sa dau replica.cateodata chiar simt in piept o gheara, sau imi simt inima grea.cum se mai spune).Constientizez faptul ca sunt exagerata si ca, practic, este imposibil sa-i multumesti pe toti si totusi...
Este drept ca lucrez in invatamant cam de multicel(18 ani), la fel de real este si faptul ca sunt pasionata de materia pe care o predau si muncesc poate chiar in exces cu elevii mei, pregatindu-i pentru concursuri si olimpiade.In evaluarea psihologica efectuata la scoala nu am iesit rau...ce sa fac?
0
14-09-2010, ora 04:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Mirela68

Simptomele tulburarilor de anxietate

Caracteristica principala a acestora este sentimentul de frica sau/si ganduri cronice (constante), repetitive, de ingrijorare, care reprezinta un element de stres pentru persoana respectiva si care interfereaza cu activitatile din viata sa.

Alte simptome comune tuturor tipurilor de anxietati:

- reactii fizice - ex. transpiratie, tremuraturi, batai de inima rapide, senzatia de gheara sau de inima grea, dificultati in respiratie, greata, lesin.
- ganduri disfunctionale - ex. "daca o sa vorbesc in fata publicului, si o sa gresesc, toata lumea o sa ma creada prost".
- comportament de evitare - o persoana anxioasa poate sa ajunga sa evite foarte multe situatii. Faptul ca are ganduri negative si evalueaza irational situatiile care ii provoaca anxietate, emotii negative foarte intense, reactii fizice puternice, si eventual experiente negative, plaseaza persoana intr-un cerc vicios, din care nu poate sa iasa (de ex. studentul T. este foarte anxios la prezentarea unei lucrari in fata publicului, dar trebuie sa-si sustina disertatia. Se simte foarte anxios, de fapt de o saptamana intreaga, si a invatat foarte mult, ca totul sa fie perfect si sa nu dea gres, dar faptul ca inainte de prezentarea disertatiei s-a gandit de foarte multe ori ca trebuie sa fie perfecta aceasta prezentare, ca altfel profesorii or sa il creada prost, i-a provocat emotii foarte intense ceea ce evident a cauzat mici esecuri in prezentare, pe care el ulterior le-a interpretat ca fiind greseli catastrofale si nu a mai vrut sa prezinte lucrari in fata mai multor oameni, avand ca rezultat faptul ca acum evita aceste tipuri de situatii).

P.S.: Macar niste medicamente naturiste sau un ceai de paducel ati incercat ?
0
15-09-2010, ora 09:37
Mirela68
Nu este medic/terapeut
Mirela68
Multumesc clara_p pentru clarificari!Ma regasesc in cele spuse de dvs.
Imi pun problema daca este necesar un diagnostic autorizat, urmat, evident, de un tratament adecvat!

Iau in prezent, medicamente naturiste antianxietate(chiar asa se numesc) ce cuprind valeriana, floarea pasiunii si altele.In rest lupt cu mine, incerc sa-mi infrang temerile si sa-mi domin educatia, ce ma impiedica, de multe ori sa dau replica ce s-ar impune!
Inca o data va multumesc, iar daca mai aveti niscaiva sfaturi v-as ruga sa mi le transmiteti!
0
16-09-2010, ora 13:41
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ mirela6

Daca nu functioneaza medicamentele naturiste, va sugerez o vizita le medicul psihiatru pentru a va recomanda niste anxiolitice. Ar f indicate in starea dv.

Cu pace,

Clara
0
17-09-2010, ora 17:34
Emmma
Nu este medic/terapeut
Emmma
Buna din nou!Ca medicament natural as sugera Sedatif PC, la mine functioneaza de minune!(aproape tot timpul, de nu...bag doza dubla)
0
17-09-2010, ora 22:32
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Mirela: u da iama imediat in medicamente empirice, e bine sa se incerce mai intai, cum sugereaza si Clara si Ema, niste medicamente naturiste.
parerea mea e ca sunteti doar stresata, nu prea cred ca e cazul sa va ingrijorati, o usoara anxietate e normala.
0
18-09-2010, ora 22:55
Mirela68
Nu este medic/terapeut
Mirela68
Multzam pentru tot, atat doamnelor emma si clara_p, cat si.domnului doctor.
Cuvintele dumneavoastra ma mobilizeaza!!!
Cred ca si somnul ma poate repara in mare masura, mai ales ca in ultima perioada nu am dormit mai mult de 5 ore pe noapte.Voi lua pc-sedatif si bien dormir( valeriana cu tei, passiflora etc) ambele naturiste.Am dormit 10 ore dupa prima administrare si parca, parca imi revin(sper sa nu fie autosugestia:)))
Dupa doua saptamani, banuiesc ca ar trebui sa se vada o imbunatatire! Daca nu, am sa caut un cabinet autorizat de psihiatrie, in Bucuresti(locuiesc la 60km de capitala), in aceasta situatie, poate domnul doctor ar putea sa-mi recomande un specialist.
Intre timp am sa urmaresc forumul ce mi se pare extrem de interesant si zambesc optimist pentru faptul ca inca mai exista oameni sufletisti si dornici sa-i ajute pe cei din jurul lor in aceasta societate atat de nepasatoare.MULTUMESC.
0
30-09-2010, ora 12:29
Mirela68
Nu este medic/terapeut
Mirela68
Buna ziua!
Am ajuns la doctor psihiatru, in cele din urma.Diagnosticul este:tulburari anxioase depresive.Tratament:
2 pastile 50mg Zoloft pe zi si 3 jumatati de pastile Xanax 0, 25(adica 0, 37 g pe zi).
Dupa prima saptamana, se simte o imbunatatire serioasa a starii psihice.Am fost la doctor din nou, si voi merge si a doua saptamana pe acelasi tratament.
Am, totusi, o intrebare: in ultima perioada am probleme cu (imi cer scuze) urinarea...S-a indesit chiar si pe timpul noptii.O fi din cauza tratamentului? Mentionez ca nu ma doare nimic.
0
30-09-2010, ora 12:46
Mirela68
Nu este medic/terapeut
Mirela68
Scuze0, 37mg
0
30-09-2010, ora 23:42
DrT
Nu este medic/terapeut
DrT
@Mirela: E bine ca ati ajuns la medic, sertralina o sa va reduca si depresia si anxietatea, doar ca tratamentul e de lunga durata. Nu am auzit ca acest tratament sa creasca diureza (urinarea), insa e posibil sa dea unele senzatii (stiam de constipatie / diaree, dar nu de urinare). ORicum e bine ca urinati mai mult pentru ca se spala mai bine rinichii, deci nici un fel de grija.
0
01-10-2010, ora 00:08
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
@ Dr T, Mirela68

Cand luam medicamente oricum bem mai multa apa decat in mod obisnuit.

Asa ca probabil si de aici urinarea frecventa.

Cu pace si prietenie, va transmit cele mai calde ganduri tuturor,

Clara
0
01-10-2010, ora 08:55
Mirela68
Nu este medic/terapeut
Mirela68
Dr.T, clara_p
Multumesc pentru informatii!Ma gandesc sa nu fie cistita..mai ales ca am si senzatie de a urina..oricum iau urinal.
Domnule doctor, prin tratament de lunga durata, ce interval de timp intelegeti?
0
06-10-2010, ora 22:24
Cathylia
Nu este medic/terapeut
Cathylia
Am aceeasi senzatie de greata dimineata..anxietate si tot restul..cu Zyprexa de 10mg si diagnostic de schizo-afectiva...cine-mi da sfaturi in legatura cu zyprexa in timpul sarcinii????
0
24-10-2010, ora 11:20
Mirela68
Nu este medic/terapeut
Mirela68
Buna ziua!

Vesti bune in ceea ce ma priveste!!
Iritabilitatea si obsesiile aproape au disparut.Zoloftul il iau in doze si mai mici( o jumatate de pastila dimineata si cealalta la pranz). In rest ceaiuri de sunatoare si de tei( la indrumarea domnului doctor T ce ne supervizeaza ).
MULTUMESC!
0
18-02-2013, ora 14:24
delllia
Nu este medic/terapeut
delllia
anxietatea este data de multe boli, poate n-ar fi rau sa faceti o detoxifiere a vezicii biliare conform dr. soescu cautati pe net, anxietatea nu apare aiurea, este raspunsul organismului la o boala.
ati facut ecografie dar pietrele din colesterol nu ies la ecografie.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul