tulburare obsesiv compulsiva sau anxietate?
de 16 ani ma chinuie un gand si anume frica de a nu iesi la toaleta atunci cand sunt in slujba, fiind o persoana care nu poate merge la toaleta cand vrea datorita faptului ca sunt cantaret bisericesc, si 3 ore duminica nu pot intrerupe slujba, am luat tratament cu zoloft, cipralex anxiar, rivotril, seroque am probleme mari cu somnul, in rest cand nu sunt constrans nu mie frica, dar daca am patit odata am fost tare afectat si iar nu dorm, ma chinuie gandul ca nu fac fata, ca rade lumea, ca se apropie ziua de duminica si ce fac.raspundeti va rog daca va pricepeti, m-am saturat de medicamente
5 comentarii
Te poti adresa cu incredere unui psiholog terapeut pentru a discuta deschis acesta problema cu care te confrunti.
Buna ziua,
In primul rand va voi raspunde la intrebarea dvs. Din ceea ce descrieti dvs pare a fi anxietate, nu tulburare obsesiv compulsiva. Dar, tineti cont, ca va dau acest raspuns conform a ceea ce ati descris dvs.
In al doilea rand, cateodata e necesar sa incercati si cu alt psihoterapeut daca cu primul nu a mers relatia. Si e necesara multa rabdare deoarece lucrurile nu se schimba in cateva sedinte, ci dureaza. Uneori se poate ajunge si la 1-2 ani.
Va recomand ca pentru medicamente sa vorbiti cu medicul psihiatru si, poate sa ii cereti lamuriri legat de diagnostic. Iar pentru a putea sa va simtiti emotional mai bine, sa incercati sa mai mergeti sa faceti psihoterapie si sa aveti si ceva rabdare cu dvs de-a lungul procesului.
In primul rand va voi raspunde la intrebarea dvs. Din ceea ce descrieti dvs pare a fi anxietate, nu tulburare obsesiv compulsiva. Dar, tineti cont, ca va dau acest raspuns conform a ceea ce ati descris dvs.
In al doilea rand, cateodata e necesar sa incercati si cu alt psihoterapeut daca cu primul nu a mers relatia. Si e necesara multa rabdare deoarece lucrurile nu se schimba in cateva sedinte, ci dureaza. Uneori se poate ajunge si la 1-2 ani.
Va recomand ca pentru medicamente sa vorbiti cu medicul psihiatru si, poate sa ii cereti lamuriri legat de diagnostic. Iar pentru a putea sa va simtiti emotional mai bine, sa incercati sa mai mergeti sa faceti psihoterapie si sa aveti si ceva rabdare cu dvs de-a lungul procesului.
Si daca imi permite colega mea, ceea ce s-a petrecut de-alungul a 16 ani nu se poate schimba imediat, caci este vorba de un comportament care s-a stabilizat, s-a structurat profund.
Ar fi interesant sa ne precizati cauza fricii Dumneavoastra; in fond este vorba de o necesitate fiziologica naturala.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4suntem impreuna de doi ani, ea este foarte anxioasa, paranoica, obsesiva si depresiva
- 2insomnie, stare anxioasa, agitata, transpiratie nocturna
- 14de ce eu? Si cum sa scap?
- 45depresie, anxietate, palpitatii la inima
- 20anxietatea se trateaza cu remedii homeopate
- 6FSH 26 si ma confrunt cu stari anxioase. Ce pot face?
- 14Anxitatea REVINE
- 4Tratament anxietate fobie
- 13anxietate de sanatate
- 8M am vindecat de anxietate
- 17tulburari psihice
- 18Anxietatea a revenit
- 1Atacuri de panica noaptea, cauzate de frica de intuneric?
- 1Problema neurologica ?
- 6Anxietate si atacuri de panica sau altceva ?
- 8Sevraj Seroxat ?
- 3Anxietate, TOC, atacuri de panica
- 11Halucinatii sau probleme cu ochii ?
- 3Anxietate sau efecte adverse (zoloft) ?
- 2Anxietatea mi-a afectat somnul
Mai multe informații despre: Anxietatea
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: