Cum scap de petele care mi-au ramas de la acnee?

51 comentarii 1 2
0
11-07-2010, ora 23:29
marib
Nu este medic/terapeut
marib
Si pentru toti cei care se lupta cu acneea vreau sa va dau niste sfaturi pentru ca si eu m-am chinuit 10 ani si am umblat din doctor in doctor: antibioticele si tratamentele locale au efecte de scurta durata. Va veti confrunta mereu si mereu cu reaparatia acneei si va veti distruge si sistemul imunitar. Mergeti la un doctor care este dispus sa va faca investigatii si sa descopere cauzele. Daca va arunca din prima niste pastile si niste unguente, schimbati-l. Trebuie sa va faca analize amanuntite sa descopere cauza: ovare polichistice, infectie stafilococica, alergii, etc. Daca este doar cauza infectioasa si nu hormonala si ati tinut un tratament cu antibiotice si nu v-a trecut, atunci trebuie sa mergeti sa faceti vaccin sau in ultima instanta sa acceptati tratamentul cu roacutane daca analizele medicale spun ca il puteti face. Repetarea la nesfarsit a tratamentului cu antibiotice va distruge sistemul imunitar, va spun pentru ca asta mi s-a intamplat si mie si m-am trezit cu bronsita, pneumonie, otita si alte infectii si pentru ca nu mai pot lua antibiotice tin tratament pentru refacerea sistemului imunitar. Apoi, trebuie sa aveti grija si la alimentatie. Ggrasimile, bauturile carbo-gazoase si fumatul va fac rau. Trebuie sa consumati cat mai multe fructe si legume. Analizele medicale va vor spune si care sunt deficientele: vitamine, fe, zn, mg. Succes!
0
18-07-2010, ora 11:35
alexounnette
Nu este medic/terapeut
alexounnette
Buna ziua si eu am probleme cu acneea de 8 ani, imi apare si dispare cu grad mai mare sau mic de vizibilitate, am aplicat local mii si mii de tratamente dar problema vine din interior ( aviz celor care au postat in sus cu aceasi problema disperata) daca nu tratam in interior degeaba tratam in exterior, pielea e cartea de vizita a sanatatii noastre interioare...La mine acneea s-a declansat asa : dupa un soc emotional din cauza unei probleme de familie, la 1 zi dupa am facut dus si mi-am pierdut cam jumatate din par cand l-am spalat(nu exagerez)...si de atunci mi-am dereglat tiroida pe baza de stres si soc asa ca am dat si pe la endocrinolog+ dermatolog pentru par..iar cu timpul a aparut acneea si parul aspru in diferite luni iar uneori prea gras, ameteli etc..acum cand sunt suparata sau obosita mancarea nu aluneca pe gat..ramane acolo. Am luat 4 ani de la declansare eutyrox 25 pauza din comoditate si pentru ca eram studenta pauza a durat cam 5 ani...si de 1 an am reluat vizitele la medic intrucat acum iau eutyrox 50, si cred ca ajuta tratamentul acesta, acneea exista pe fata gat spate piept antebrate dar nu asa grav cum am auzit la alte cazuri, dusurile dese ajuta si fructele. Nu cred ca voi scapa de aceasta acnee deoarece problemele cu tiorida nu se pot rezolva vreodata ci doar stapani ori a incerca de a o regla artificial prin medicamente tot restul vietii...dar ce alimente sunt benefice pt tiroida? ceaiuri? nu am gasit multe informatii pe internet. decat pepenele galben si ceaiul verde..Multumesc
0
18-07-2010, ora 16:15
loredanadana
Nu este medic/terapeut
loredanadana
mergeti la un medic homeopat cu experienta. Homeopatia ajuta la multe boli unde alopatia este neputincioasa. Va recomand un medic care practica homeopatia clasica si care are experienta ca. de ex. Dr. Gheoerge Jurj (TM), Dr. Dumitrescu Ioan (Buc)., Dr. Raceanu (Iasi), Dr. Ileana Randasu (Buc), Dr. Doina Pavlovschi (Buc), Dr. Silvia Nedelcu (Buc), Dr. Zainescu Laura (Brasov), Dr. Adrian Alecu (Tg-Mures). Adresele le gasiti in internet.
0
04-08-2010, ora 10:48
corynutzzaa
Nu este medic/terapeut
corynutzzaa
Buna dimineata!am probleme cu acneea de 4 ani.. de 3 ani am fost la 2 dermatologi diferiti...am luat tratament si cu doxiciclina si cu creme..am folosit si cutaden plus preparate din farmacie recomandate de doctor...si niciun efect...decat pe moment.iar apoi din nou apare...acum folosesc si un sapun harogate pe baza de sulf mi l-a recomandat doctorul si am incercat si cu Herbagen cu extract de melc dar nimic...mi s-au facut si gauri pe obraji si imi raman pete si desigur semne...nu stiu cu ce sa mai incerc am incercat si cu ceaiul"trei frati patati"chiar infuzie de musetel...este posibil sa afecteze si fondul de ten?folosesc..de cate ori ies la plimbare...deoarece imi este jena..si asa imi mai acopar oarecum semnele...Va rog frumos sa ma ajutati'
0
27-08-2010, ora 22:33
marib
Nu este medic/terapeut
marib
Beibi nu ai voie sa te dai cu fond de ten cand ai acnee. Eu m-am dat odata si am avut o eruptie de la care am ramas cu gropi. Este posibil sa ai si tu ca mine sindromul ovarelor polichistice si atunci trebuie sa iei anticonceptionale. Problema este ca nu toti doctorii se pricep sa diagnosticheze SOP pentru ca ecografia trebuie sa fie facuta in a nu stiu cata zi a ciclului si in paralel sa iti testeze nivelul de testosteron si de progesteron. Sfatul meu este sa iei anticonceptionale si sa vezi daca iti trece si daca iti trece inseamna ca este pe fond hormonal. Atentie insa ca pe langa anticonceptionale trebuie sa faci tratament local cu produsele acelea preparate in farmacie (au mai multe componente printre care si metronidazol) si foarte bune sunt mastile de argila. Eu ti-as recomanda un doctor bun dar nu stiu daca am voie sa fac reclama aici.
0
27-08-2010, ora 22:36
marib
Nu este medic/terapeut
marib
Beibi si am uitat ce era mai important: regim de hepatita, multe fructe si legume, cura cu magneziu si zn, ceai detoxifiant care are si trei frati patati. Fara fumat, fara bauturi carbogazoase. Bafta!
0
07-10-2010, ora 22:24
JessicaR
Nu este medic/terapeut
JessicaR
Buna ziua!Am 21 ani si de cativa ani ma confrunt cu acneea am fost de mai multe ori la dermatolog si mi-a fost recomnadat zineryt...brevoxil sau isotrexin dar degeaba imi tot apar si in general atunci cand sunt suparata sau ma enervez.va rog frumos sa ma ajutati sa-mi dati un sfat ce pot face ptr a scapa de acnee?Va multumesc!
0
03-11-2010, ora 12:34
Julia2004
Nu este medic/terapeut
Julia2004
Buna,

Am citit o parte din mesajele voastre si va inteleg durerea! Am doua luni de cand fac un tratament care pentru mine a functionat foarte bine si vreau sa-l impartasesc cu voi.
Reteta e simpla, ai nevoie de: servetele umede pentru copii, capsule cu trei frati patati (eu am folosit de la Rotta Natura, 3cp/zi dar sunt si la alte firme: ProNatura, Laboratoarele Medica, etc), crema Spirulin si crema/unguent cu propolis. In fiecare dimineata te speli pe fata (te stergi cu un prosop dar nu freci, tamponezi; prosopul trebuie sa fie foarte curat si ai grija sa nu fie tinut in umezeala, daca e nevoie, tine-l pe balcon peste noapte), te demachezi cu servetele pentru copii (eu folosesc servetele de copii de la ProNatura dar cred ca orice servetele pentru copii sunt bune; mai delicata decat pielea unui copil, nu exista, asa ca, le recomand), te dai cu crema spirulin, astepti 2-3 min sa intre in piele, apoi aplici machiajul (daca e cazul). Seara, te stergi cu servetele demachiante si te dai cu crema cu propolis. Pastilele cu trei frati patati se iau 3 cp /zi. Te demachezi indiferent daca folosesti machiaj sau nu pentru ca prin aceasta procedura inlaturi tot ce se aduna peste zi (praf, etc) sau peste noapte (transpiratie, etc)
Eu aveam ceva cosuri pe tample, pe obraji si barbie si acum am un ten de care ma pot mandri. In plus, am rezolvat si problema rosetii din obraji care ma urmarea de ani buni.
Partea nasoala e ca tratamentul ca sa functioneze trebuie urmat 3 luni! Eu dupa doua luni sunt extrem de multumita si-l voi continua inca o luna. Cred ca voi face acest tratament de doua ori pe an in primul an, apoi 1/an (inainte de vara ca atunci "se enerveaza" cosurile).

Mult succes!
0
03-11-2010, ora 13:32
Julia2004
Nu este medic/terapeut
Julia2004
Am uitat sa va spun ca am incercat antibitoice (care mi-au distrus flora intestinala si ficatul), creme locale foarte FOOOAAARTE scumpe (rezolvau problema dar reapareau), tratamente dureroase (spargerea cosurilor). Trebuie tratata cauza in primul rand, apoi efectele. Cauza este interna, poate fi datorata alimentatiei si a modalitatii in care organismul iti spune ca nu-i place ce-i dai tu sa se hraneasca, dezechilibrului hormonal (daca ai luat mai multe kg intr-o per scurta, daca observi diferente in ceea ce priveste mensterele, stari psihice care se schimba des: bucurie, tristete, pilozitate corporala in exces sau invers, atunci trebuie sa tragi un semnal de alarma si sa mergi la endocrinolog); acestea sunt cele mai frecvente cauza ale aparitiei cosurilor; NU trebuie sa va ingrijorati si va incurajez sa mergeti la mai multi doctori pentru a le cere parerea. Eu una asta fac si credeti-ma ca sunt surprinsa de ce pot debita unii dintre ei. Trateaza intern si extern! Succes!
0
05-11-2010, ora 22:04
Savina
Nu este medic/terapeut
Savina
Buna ziua,

Daca puteti sa ma ajutati cu o problema, va rog. Mi-a aparut acnee pe frunte si nu mai scap de ea, de cateva zile am ajuns in SUA, mentionez ca nu iau anticonceptionale, daca are vre-o legatura, vroiam doar sa va dau cat mai multe date, daca puteti sa-mi recomandati un tratament. Mi-a mai aparut odata inainte sa vin in State, dar mi-a trecut. Ma intreb cu ce as putea sa o tratez, daca se poate acasa, sa nu fie nevoie de un consult la dermatolog.
Multumesc anticipat.
0
05-11-2010, ora 22:05
Savina
Nu este medic/terapeut
Savina
Inca ceva: nu fumez, nu beau cafea, sau alcool, si am 26ani.
0
22-12-2010, ora 23:04
Bratu Alex
Nu este medic/terapeut
Bratu Alex
Buna seara. Domnule doctor am o nelamurire si vreau sa va intreb...Am 16 ani si am acnee in jur de 3 ani...am inceput tratamentul cu Sotret acum 2 zile...medicul dermatolog mi-a spus sa iau 2 pastile/zi de 20mg dar na precizat cand...daca le-am luat amandoua seara deodata are ceva ? Alcool am voie sa consum in timpul tratamentului ? dar efort fizic...merg la sala odata la 2 zile si fac si sport de performanta ( fotbal) ? Va rog sfatuiti-ma daca puteti! Multumesc anticipat.
0
15-02-2011, ora 13:47
Bufo
Nu este medic/terapeut
Bufo
Buna.
Daca doriti sa scapati de cosuri cititi cu antentie :)
Eu sufar de acnee cam de 5 luni. Pana acum (am 24 de ani) nu am avut absolut deloc probleme cu tenul, eram multumita si imi placea sa ma uit in oglinda.
In vara m-am expus cam 5 luni pe o insula la soare si din cauza uscarii tenului am folosit niste produse cosmetice in urma carora mi-au iesit la inceput doar cateva cosuri, de care nu am avut loc si le-am stors, inainte sa ma spal pe fata chiar, cea mai mare greseala!!!!!
1. Lasati cosurile in pace. Pentru ca le-am stors in fiecare zi, infectia mi s-a extins foarte tare si mi-au ramas urme :((.
Daca aveti un cos foarte inestetic, dezinfectati zona cu spirt, treceti un ac cu varf ascutit si subtire prin foc, dupa care il dezinfectati cu spirt, intepati cosul pana varful intra putin, infasurati pe degetele aratatoare servetele si apasati usor. O sa observati ca puroiul va iesi foarte repede si fara sa lezati pielea. Eu fac asta cam de o saptamana si deja observ benificile. Se vindeca foarte repede si nu apar altele in aceeasi zona.
2. Faceti-va analizele: daca aveti cosuri si vreti sa scapati de ele trebuie inlaturata cauza.
Analize hormonale, analize la un centru de nutritie, unde poti afla daca ai toxine si grasime in corp (motiv frecvent pentru acnee), indiferent de rezultat puteti face niste cure de detoxifiere, nu are cum sa strice ;), dermatologul va poate confirma daca aveti sau nu o infectie in corp (alta cauza a cosurilor).
Eu mi-am facut toate analizele insa nu a fost nimik din toate acestea. Mai multi medici mi-au spus ca este o reactie alergica a pielii la crema pe care am folosit-o si la expunerea indelungata la soare.
3. Dupa ce va faceti analizelesi si nu aveti nici una din problemele mentionate mai sus, este vorba de o problema a tenului care nu trebuie inlaturata neaparat cu antibiotice sau tratamente agresive.
O sa va expun exact ce folosesc eu si pentru prima data dupa 5 luni vad in sfarsit rezultate.
- Nu imi mai maltratez cosurile :)
- Folosesc cam de 4 ori pe saptamana masca de scortisoara cu miere (e buna pt cosuri, pete si hidtratare, o lasati pe fata cateva ore) si argila cosmetica cam de 3 ori pe saptamana.
- In fiecare seara ma demachiez, ma spal cu un sapun pentru reglarea sebumului de la Sebamed si ma dau cu o crema din extract de melc. Aceeasi procedura si dimineata.
- Pentru o detoxifiere lejera (care ajuta la imbunatatirea tenului) iau in fiecare dimineata pe stomacul gol o capsula de brusture cu un pahar de apa plata iar la micul dejun beau o cana cu ceai verde (foarte bun si pentru digestie). La pranz iau vitamine de la Alevia, sunt accesibile ca si pret si contin toate vit. necesare.

Dupa doar 2 saptamani tenul meu arata mult mai bine, acum am 1 cos pe fata care se vede si alte cateva mai micute pe care nu le observi decat cu lupa :) Inainte numaram si 15 cosuri destul de mari si dureroase, eram obsedata.
Daca nu as avea petele chiar as iesi din casa fara nici un fel de corector, etc.

Apropo: sa va propun o pudra minerala foarte buna, care nu incarca tenul, si absolut toate prietenele mele au fost super multumite. Loreal Accord Parfait Mineral. Acopera foarte bine, nu arata ca un fond de ten. Aplicati-l cu 30 de min inainte sa iesiti din casa, deoarece se amesteca cu particulele pielii si acopera aproape perfect. Cand nu-mi chinuiam cosurile si ma dadeam cu pudra aceasta tenul arata ca si cum nu as avea absolut nimic. Va mai recomand si un corector pentru cosurile mai vizibile.

Tot tratamentul acesta costa in jur de 95 de lei.
- Demachiant Bioten miere + galbenele - 12 Ron
- Sapun Sebamed - 26 Ron (alternativ lotiune tonica antiacneeica Herbagen - 12 Ron)
- Crema din extract de melc Herbagen - 41 Ron
- Argila Favisan - 4 Ron (nu folositi apa, indicat putin suc de citrice)
- Miere (cred ca are toata lumea in casa :) ), daca nu - 10 Ron borcanul
- Praf de scortisoara - 2 lei

Mult succes, si nu uitati: pentru a scapa de cosuri trebuie inlaturata prima data cauza!!!
-
0
23-02-2011, ora 21:28
laddy
Nu este medic/terapeut
laddy
Bufo unde gasesti vitaminele astea Alevia? Capsulele cu brusture sunt cu ulei sau cu planta maruntita? Ca pt astea nu ne-ai mai dat detalii? :)
0
26-02-2011, ora 13:53
Bufo
Nu este medic/terapeut
Bufo
Capsulele cu brusture sunt cu plante maruntite, se gasesc la farmacia naturista impreuna cu vitaminele de la Alevia.
0
11-02-2012, ora 17:48
simo.n
Nu este medic/terapeut
simo.n
Buna! Am 14 ani si am probleme cu acneea inca de la varsta de 11, 12 ani (ce e adevarat am si tenul gras), ele nu apar doar pe fata ci si pe spate, umeri si gat.Recent am fost la dermatolog care mi-a recomandat sa folosesc niste pastile (antibiotice) UNIDOX, ISOTREXIN (gel) si BREVOXYL (crema).As vrea niste sfaturi in legatura cu aceste medicamente...cine le-a mai folosit?
0
19-02-2013, ora 11:42
anonimux
Nu este medic/terapeut
anonimux
folositzi cu incredere:brevoxyl sau benzac in general cremele ce contzin peroxid de benzoil sau comanda din america de pe acne.org de peroxid de benzoil este garantat 99% nici nu usuca pielea.
0
09-09-2013, ora 16:25
CristinaMihaelaBotilca
Nu este medic/terapeut
CristinaMihaelaBotilca
Buna ziua,
Nu o sa va spun nimic nou din ceea ce v-au spus ceilalti pacienti. Acnee, tratamente, dermatolog, probleme... nu dispare. Bun, pana aici e clar. Eu am facut un tratament cu Roaccutane timp de 9 LUNI. L-am incheiat in februarie anul acesta. De la inceputul lunii martie, aceea mea s-a revoltat. A izbucnit pe toata fata, chiar mai rau decat era inainte de tratament. De la inceputul lunii septembrie iau doxiciclina, care, dupa ce observ eu, mi-a facut si mai rau. Toate medicamentatia a fost luata in urma consultarii unui dermatolog, endocrinolog si ginecolog. Toti mi-au spus acelasi lucru: "E ceva de moment, o sa dispara." Am 16 ani si ma confrunt cu problema asta de la 12 ani. Tin chiar si un regim alimentar strict: NU zahar, lapte, cafea, grasimi, acid, prajeala, carne rosie, legume cu hormoni de crestere, etc... Regimul a facut doar sa pierd in greutate, nu sa imi dispara acneea. In schimb, S-A AGRAVAT !!! Sunt la capatul puterilor, in ciuda faptului ca sunt inca tanara. M-am saturat sa ma uit in oglinda si sa vad o fata cu acnee din cele mai grave forme. Ma uit in jur, la mine in clasa, de exemplu, si vad peste tot fete care nu au pic de acnee pe fata. Parintii mei nu au avut nici macar un cos, bunicii nici atat. Atunci, care este explicatia? Analizele mi le fac lunar, nu este nicio problema hormonala, ovar polichistic nu am... ce sa fie?

Vreau sa va pun doar doua intrebari, domnule doctor:1. Doxiciclina inrautateste acneea pe moment, dar apoi o ajuta? si 2.Cat de bun este sapunul de sulf si daca este vreo problema sa il folosesc cu gel benzoil peroxid?

Multumesc!
0
21-10-2014, ora 14:03
ramadina
Nu este medic/terapeut
ramadina
Buna ziua!

Angela ti-au mai reaparut cosurile? Ma intereseaza si pe mine produsul ala pe care l-ai folosit tu. Eu am acnee de circa 4 ani de zile. Pana in prezent nu am incercat nici un fel de tratament de lunga durata si doar chestiuni temporare gen creme sau unguente!

Multumesc mult!
0
04-11-2014, ora 11:53
corlat
Nu este medic/terapeut
corlat
Dieta corespunzatoare si sportul pot sa ajute foarte mult la eliminarea definitiva a cosurilor.
0
08-04-2016, ora 13:32
marineldea
Nu este medic/terapeut
marineldea
Problema cu cosurile e una destul de spinoasa pentru adolescenti. De cele mai multe ori acneea afecteaza si starea generala de spirit sau increderea in sine.
Adaugă un comentariu / răspuns
51 comentarii 1 2

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Coșurile (acneea)
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vindecarea rănilor fără cicatrici cu ajutorul unei noi substanțe
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Cum scapi de cicatrici?
  •