Pete albui pe spate+rosii+brobonite
Buna ziua.
De 6 luni (eu asociez cu perioada cand am fost la mare) mi-au aparut pe spate, in partea superioara, niste pete albe destul de mici(cea mai mare are cam un cm).La inceput nu m-am ingrijorat pentru ca mi-au aparut si in alti ani, dupa care au disparut.Dar cam de 2 luni..au evoluat.Mare parte din ele s-au facut rosiatice, fara lichid doar usor..umflate.Nu ma manaca, nu ma doare insa intr-o seara am simtit o arsura puetrnica intr-un punct de pe spate.M-am uitat si nu aveam nimic iesit din comun(muscatura de paianjen sau altceva)Am mai simtit acel timp de arsura dupa care s-a oprit.De cateva zile mi-au aparut si niste brobonite ca o alergie.Am luat cateva zile amoxacilina si m-a gandesc ca s-ar putea sa fie de la asta si sa nu aibe nici o legatura cu petele mele.
As aprecia daca mi-ati putea da un raspuns (eu ma framant gandindu-ma la ce e mai rau).
Multumesc aniticipat
De 6 luni (eu asociez cu perioada cand am fost la mare) mi-au aparut pe spate, in partea superioara, niste pete albe destul de mici(cea mai mare are cam un cm).La inceput nu m-am ingrijorat pentru ca mi-au aparut si in alti ani, dupa care au disparut.Dar cam de 2 luni..au evoluat.Mare parte din ele s-au facut rosiatice, fara lichid doar usor..umflate.Nu ma manaca, nu ma doare insa intr-o seara am simtit o arsura puetrnica intr-un punct de pe spate.M-am uitat si nu aveam nimic iesit din comun(muscatura de paianjen sau altceva)Am mai simtit acel timp de arsura dupa care s-a oprit.De cateva zile mi-au aparut si niste brobonite ca o alergie.Am luat cateva zile amoxacilina si m-a gandesc ca s-ar putea sa fie de la asta si sa nu aibe nici o legatura cu petele mele.
As aprecia daca mi-ati putea da un raspuns (eu ma framant gandindu-ma la ce e mai rau).
Multumesc aniticipat
5 comentarii
Dupa descrierea facuta petele albicioase de pe spate par a fi pitiriazis versicolor, iar celelalte aparute mai tarziu sunt altceva, fara legatura cu prima afectiune. Trebuie sa consulti un medic dermatolog.
Vreau sa stiu care este medicatia pt. pitiriazis versicolor.Nu am nici un fel de simptom numai ca sunt vizibile pe spate.Multumesc
Vreau sa stiu care este medicatia pt. pitiriazis versicolor.Nu am nici un fel de simptom numai ca sunt vizibile pe spate.Multumesc
Poti utiliza creme de tipul Biazol crema, de 2 ori pe zi timp de 2 saptamani, si sampon Ketodar cu care te speli pe torace si brate, si stai cu spuma 5 minute, apoi clatesti, tot de 2 ori pe saptamana. Cel mai bine ar fi sa mergi la medicul dermatolog pentru confirmarea diagnosticului.
Multumesc Mihaela, daca imi permiti.La multi ani
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 19Intepaturi si pete rosii pe corp in urma efortului, caldurii, emotiilor...
- 1pete de piele - tratament?
- 51Cum scap de petele care mi-au ramas de la acnee?
- 2urgent! pete care dispar dupa o jumatate de ora
- 11puncte albe pe fata
- 3pete maronii pe piept, spate si pe mana... nu il mananca, dar arata urat
- 25Pete pe fata, din cauza expunerii la soare
- 2pete uscate
- 5pete albe in jurul semnelor
- 1eczematide
- 5dupa ce am stat la plaja, seara mi s a inrosit pielea si mi s-a umflat fata
- 2cum dispar semnele de la cosuri?
- 0Puncte Pete rosii pe piele
- 2pete rosii dureroase pe degetele de la picioare
- 2Pete albe pe ceafa + poza
- 1Pete mustata ori de la epilat cu benzi ceara sau solar.
- 1Pata neagra
- 0Mai exista persoane care nu suporta soarele si caldura? Si la analize totul e ok?
- 2Pete negre
Mai multe informații despre: pete pe piele expunerea la soare
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: