Cum pot sa fiu și eu mai fericit?

19-04-2022
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Am 27 de ani baiat.Ce sa fac sa fiu și eu mai fericit, că am schizofrenie și iau pensie de boala, simt că mi s-a distrus viața că mi s-a pus diagnosticul asta in 2016.De atunci nu am mai avut recăderi dar sunt profund nefericit cu viața mea nu am bucurii, satisfactii, nu am făcut nici cu viațaea desi am învățat bine la școală, acum cu diagnosticul asta mi s-au tăiat aripile.Nu pot sa muncesc că am probleme de atenție serioase (nu de memorie și concentrare ci de atenție)
Sunt profund nefericit câteodată plâng de soarta mea, nu e depresie că nu sunt trist ci pur și simplu sunt nefericit in interiorul meu și v&am zis motivele, sunt neîndemânatic, bolnav ai nu am făcut nimic toată viața decât am învățat la școală bine dar degeaba și m-am jucat pe calculator.Vreau și eu puțina bucurie, satisfacție, sa am un sens în viața dar cu boala asta cum sa ai?Ți se închid toate ușile.Ma plictisesc groaznic și nici pasiuni clare nu am ci doar mă atrag unele domenii de interes dar nu la modul de a fi o adevărată pasiune.Ma plictisesc și nu știu ce sa fac cu timpul meu și nu îmi accept boala deloc, simt că mi s-a distrus viața definitiv.
105 comentarii 12 3 4 Înainte ›
4
19-04-2022, ora 23:22
360
Nu este medic/terapeut
360
eu ti-as recomanda sa incerci sa inveti web design. iti trimit eu un photoshop mai vechi, ca sa poti instala pe comp (in cazul in care ai un computer mai vechi). apoi te pui pe youtube sa inveti sa desenezi in photoshop. daca ajungi sa te pricepi, intr-un an poti gasi pe freelancer dot com job-uri pt proiecte mici, unde nu trebuie sa stii enorm de mult photoshop. spre exemplu decupezi fundalul dintr-o poza pentru un produs, si inlocuiesti acel fundal cu un design mai bun

daca vrei s te orientez in directia asta, imi spui, si iti zic ce trebuie sa faci

in felul asta, timpul va trece mai usor, poti ajunge sa faci niste bani in plus, iar pe masura ce te dezvolti, poti ajunge sa faci bani din site-uri.
nu e nevoie de un grad de atentie crescut pt astea. pur si simplu trebuie doar sa copiezi pe altii.
1
20-04-2022, ora 17:53
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Nu mă pasionează deloc ce zici tu și nici măcar IT-ul, scuze.:(
3
20-04-2022, ora 18:02
360
Nu este medic/terapeut
360
dar te-ai gandit la varianta sa poti lucra la un moment dat ?
2
20-04-2022, ora 22:51
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Verrnus, pai ce sa zic, asta e depresie ce ai tu chiar daca o fi indusa de tratamentul ptr schizo, ca daca nu aveai depresie te simteai okey, aveai pasiuni si nu te plictiseai, eu cand eram mai bine nu ma plictiseam deloc acasa, aveam atatea de facut ca nu ajungea ziua, si asta de ani de zile, aveam asa pasiuni:
Calculator jocuri, programare, editare video, audio, facut filmulete cu efecte speciale, jucat pe telefon, documentat in n domenii, vazut clipuri pe youtube cu tot felu de chestii interesante, uitat la TV la documentare, emisiuni care imi placeau, filme, stat de vb cu prietenii, mai faceam o prob de mate sau fizica cu ei, deci asta e.
Nu conteaza ca n-ai facut nimic cu viata ta, ar trebui sa te bucuri de ce poti face placut si atat, nu e nevoie sa muncesti neaparat, si asa sa pleci dimineata si sa vi seara, nu e asa o mare afacere.

Dar nu ai pasiuni si te plicti de la stare, depresie indusa ori de schizo ori de tratamentul de la schizo. Daca iei rispolept de aia esti asa, abilify nu taie chefu de aia si ailalta.
Daca erai fara pasiuni si inainte de boala, e grav asta ! Daca tu le-ai pierdut dupa, e de la tratament sau de la boala, ori de la ambele.

Accepta boala ca nu ai incotro, traiesti cu ea.

xtreme07, nu va lucra niciodata, sa stea cu pensia ca daca o pierde e nasolie, schizo nu trece si problemele de baza ii raman, asa ca sa stea flex si sa face tot ce e placut si ii place, ca pana la urma rostu e sa ne bucuram de ce putem face, nimic altul rost nu e.
5
20-04-2022, ora 23:58
360
Nu este medic/terapeut
360
mai bine spalator de vase sau maturator de strazi decat sa stai pe 700 lei pensie. nu zic ca asta trebuie sa faca, sa mature strazile, dar ideea e ca e mai bine sa caute ceva de lucrat care sa nu-l solicite mental pt ca e important sa gaseasca modalitati de sustinere financiara. din ce stiu, poate lucra part time si sa ramana pe pensie in acelasi timp. trebuie sa se intereseze

desigur, asta e o solutie doar in cazul in care a gasit un echilibru medicamentos, si nu mai are simptome care sa deranjeze (exceptand depresia [care da, cum ai zis costy, si eu cred ca e foarte mult indusa de medicamente, insa cred in acelasi timp ca e indusa si de gandurile la faptul ca e bolnav])
1
22-04-2022, ora 00:45
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Pensia este de 1000 lei parca, si daca mai ia si handicap, are mai mult, ce n-as da eu sa am si eu pensia lui.
Cat traiesc parintii lui, e bine, cand nu, aia e, vedem, io cand nu o sa mai fie parintii ma duc naiba, dar nu-mi fac probleme totusi, ca si asa nu-s in stare de lucru, si eu am deja lipsa de interes ptr foarte multe placute, damite sa mai si lucrez.

La el ce sa gaseasca cand el nu mai are interes ptr nimic ? Trebe intai sa scape de depresia pe care o are (tristetea aia de care zice si care zice el ca nu e depresie, dar de fapt e), si apoi vedem.
Depresia e de la boala si/sau tratament. De boala nu scapa, trat poate sa-l schimbe in unu care nu sedeaza si nu da depresie.

Deocamdata astea-s problemele, nu sarim direct la lucru cand inca nu e cazul. Depresia nu e indusa de gandu ca e bolnav, ca daca nu avea depresie, nu avea nici o treaba, era bolnav si gata, isi vedea de treaba stabilizat fiind cu tratament, si se bucura de ce se putea bucura, ca daca nu are depresie, se putea bucura de multe.
Multa lume gandeste in mod eronat ca scopu era sa faca nu stiu ce in viata, nu, scopu e sa ne bucuram de fiecare zi cat de mult putem, si nimic mai mult.
Normal ca era bine sa fi facut, dar daca nu se poate, asta e, nu time doliu acu in continuu.

Sa discute cu medicu sa rezolve starea asta, si apoi il va pasiona multe. Daca nu avea pasiuni de dinainte de boala, am zis, e grava treaba atunci, ca inseamna ca odata cu trecerea depresiei, nu se rezolva doar ca nu mai e trist, dar ca preucupari tot nu prea o sa aiba.

"Nu mă pasionează deloc ce zici tu și nici măcar IT-ul, scuze", de fapt nu-l pasioneaza nimic acum, iar ce ziceai tu si IT erau chestii ce se puteau face de acasa.
1
22-04-2022, ora 23:00
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
Eu după ce nu mai sunt părinții nu cred că m-aș descurca fara ei, că sunt foarte neîndemânatic și slab de înger.Nu știu dacă am pasiuni în adevăratul sens al cuvântului dar mă atrag și pe mine chestii, jocuri, muzica, simulatoare, cititul, la fel documentare, mă atrag unele domenii, am interes pt studiu, dar asta doar la nivel teoretic nu practic.Adica toată viața am citit și învățat, lucrurile practice mă cam incurca.Ca și sport mi-a plăcut "bicicleala" dar acum datorita problemelor de atenție și concentrare o să fac sport doar la bicicleta medicinala nu și adevărată.Cred că este depresie sau mai bine zis îmi dă o stare în care nu am chef de nimic din ce am zis mai sus și de vina e injecția, nu pot sa iau abilify că am mai luat și nu m-am ajutat pe toc deloc și am făcut episod psihotic luand abilify doza mica.Faza e că Rispoleptul m-a scos din simptomele pozitive din schizofrenie dar de când iau injecția cu Rispolept, înainte luam soluția, aceasta îmi dă lipsa de chef și mai ales după amiază și seara când eu normal sunt cel mai activ.Deci asta e.Daca aș încerca abilify doza mare nu și-ar face efectul mai ales pt toc obsesiile ar apărea din nou că mi-a zis doctorul că abilify nu prea are efect pe toc.Am incercat injecția cu paliperidona adică Xeplion și vorbeam foarte mult și repede ii innebune de cal pe părinți și ave o neliniște mare anxietate mare pe Xeplion, revenit la Rispolept, nu mai vorbesc mult, nu mai am anxietate mare dar am lipsa asta de chef, as zice că e o lipsa de dispoziție nu depresie și e provocata de Rispolept, eu când am lipsa asta de chef nu sunt trist doar că mi-e sila și nu am dispoziția nici sa mă joc un joc pe calc ci doar sa stau sa dau scroll pe fb, pe net etc.
Înainte când nu aveam nimic, nicio boala, mă jucam toată ziua și aveam chef să citesc, aveam dispoziția buna.
Dar oricum nu sunt trist, uneori sunt dezamagit de ce am realizat până acum și îmi vine tristețea dar de ex acum stau pe net însă nu am chef deloc de altceva dar nu sunt trist.
Pe langa astea am probleme de concentrare și atenție accentuate și nu pot munci clar pe dozele și medicamentele astea Nicu măcar pe spălat de vase.
Însă sper sa îmi mai reducă in timp medicamentele doctorul, eu acum iau 50 mg Rispolept Consta, prozac40 mg și quetiapina 50 seara.
De muncit mi-ar plăcea ceva la computer gen operator PC dar nu pe la MC sau KFC sau altceva că asta înseamnă lucruri practice și ai nevoie de atenție și concentrare ridicate că nivel.Plus că e stres.
Faza nașpa că eu am și schizo și toc.Și faza nașpa e că am simptome negative din schizo adică astea cognitive și le am foarte puternice așa că nu cred că pot munci vreodată mă gândesc.Sau doar ce a extrem de ușor și part time.
Acum vreau sa vă întreb ceva 'problemele de concentrare și atenție sunt numai de la boala adică simptomele alea negative ale schizo sau sunt și de la Rispolept?Și ce e de făcut în sensul asta?
Și când te gândești că ei până la vârsta de 15 ani nu am avut nimic nimic, am avut o copilărie frumoasa, mă jucam le afara cu vecinii, cu verișorii etc
La 15 am inceput cu un atacuri de panica, după am scăpat de ele am făcut TOC și în 2016 doua episoade psihotice și dat în schizo Sa ai 2 boli psihice e deja strigător la cer.:(E greu dar ce sa faci.Daca as reuși să mă concentrez mai bine și să am atenția ok as face ceva mai mult în viața dar când am probleme astea cognitive plus lipsa de dispoziție nu pot speră la nimic.Zic lipsa de dispoziție că se pare că asta e, că nu sunt trist așa des, chiar nu-s trist dar lipsit de chef și dispoziție da.Cred că până la urmă incerc și eu Neuro Optimizer mi-a fost și îmi este frica sa nu îmi facă rău dacă îl iau împreună cu psihiatrucele dar cred că îmi fac curaj și îl iau, e singura mea speranța sa mă concentrez mai bine.
4
23-04-2022, ora 05:06
360
Nu este medic/terapeut
360
neuro optimizaer creste dopamina. intreab-o pe doctorita, ce ti s-ar putea intampla daca iei acel neuroptimizer, stiind ca acesta creste dopamina. abia apoi, dupa ce ti-a zis care sunt riscurile, te pui si te gandesti daca are sau nu rost sa incerci suplimentul.
1
23-04-2022, ora 10:39
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Venus eu cred ca simptomele astea de lipsa de dispoziție și motivație și problemele de concentrare sunt din cauza tratamentului.Eu și când eram bolnava aveam dispoziție și motivație, chiar lucram, și aveam serviciu stresant.Cum am început sa iau tratament cum s a instalat starea asta și nu mai pot face nimic.Nu știu ce sa te sfătuiesc ca nici eu nu știu cum sa fac.
1
24-04-2022, ora 01:35
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Verrnus, Neuro Optimizer e frectie, nu-ti face rau dar nici nu ajuta, tu ai boala serioasa, nu merge cu rahaturi din astea, daca creste dopamina cum zice xtreme, risti sa faci episod psihotic, ca trat de schizo fac pe dos, scad dopamina.

Problemele de concentrare pot fi si doar de la boala dar si de la boala si tratament, asa exact nu se stie, cand luai abilify aveai prob de concentrare ? Ca daca nu aveai, inseamna ca e de la rispolept, daca aveai, e de la boala.

Tu ai depresie, nu trebe sa fi neaparat trist ca sa ai depresie, lipsa de chef, de dispozitie de a face chestii sunt simptome serioase de depresie, deci rispolept face asta, trebe schimbat tratamentul neaparat, ca asta nu e viata.
Mai ai antipsihotice mai bune care nu sedeaza si pot sa nu-ti ia chefu de una si alta, de ex:
Ziprasidona, Cariprazina (asta e antipsihotic mai noi), Solian, Eglonyl, deci discuta cu medicul.
Si quetiapina aia sedeaza, prozacu e ptr TOC.

Schimba trat si va fi bine, vei avea viata inapoi. Fa asta, ca alta sansa nu exista oricat te-ar amagi altii.
Valabil si ptr tine Nicole27.
4
24-04-2022, ora 05:58
360
Nu este medic/terapeut
360
nico, daca ai facut tratament de 3 ani, iar cel putin in ultimul an nu ai mai avut simptome negative, poti incerca linistita sa reduce gradual din medicatie.. cu cat ai stat mai mult timp cu medicamentele fara sa ai simptome, cu atat mai mult poti avea incredere ca le poti reduce putin cate putin

la vermus e mai complicat, pt ca are toc, si nu stiu cat de indicat e sa reduca tratamentul. cred ca tot ce poate face e sa bage jogging 10 min pe zi, cate 5 zile ca sa puna adrenalina in miscare, ca sa-i stimuleze creierul / neuronii. iar inainte de sport, sau dimineata o cafea mare bauta din 3 guri, la distante de 10min, ca sa dea soc neuronilor. bagi si ceva grasimi de cocos, ca efexctul de cofeina sa dureze pe o perioada mai lunga si ca sa nu fie apoi caderi de dispozitie bruste de la cafea. e o pseudo stiinta ce am scris aici... la mine merge. eu o aplic dimineata
1
24-04-2022, ora 07:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ziprasidona si Solianul sedeaza de nu se poate. Cariprazina e 300 lei cutia. Nu se gasesc chiar asa medicamente care nu sedeaza si nu taie motivatia.
1
25-04-2022, ora 21:44
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Clara, pe mine Solianu si ziprasidona nu m-au sedat cand le-am incercat.

Ia uite aici ce scrie :

"Although amisulpride is effective in controlling psychotic symptoms, it is not sedative and complementary strategies need to be instituted at the"
Asa ca te inseli.
Amisulpride e solian.

De ziprasidona zice:
"and ziprasidone generally cause less sedation yet are as effective in controlling psychosis and agitation"m adica ar cauza sedare mai usoara.

Cariprazina nu cont ca e 300, e chiar 400, macar sa-i mearga, daca are bani, isi ia, dar poate e compensat, nu stiu, nici asta nu sedeaza.

xtreme07, pe dracu jogging, are nevoie de un tratament bun sa-i ia aplatizarea data de medicatia actuala, asta e.
1
25-04-2022, ora 22:13
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Serios?
Depinde pentru ce ai luat. Poate nu ai luat cantitatea pentru psihoza ca tu nu ai psihoza.
Pe mine m-au adormit 13-14-15 ore pe zi iar restul le stateam la pat.
Vernus are boala psihotica.
Si eu am toate problemele de care se plang Vernus, Nicole, dar nu am ce sa fac. Rabd. Decat cu psihoza, sa ma fac de ras in societate, mai bine inghit niste pastile. Eu sunt recunoscatoare ca exista. Am o atitudine de multumire ca s-au inventat. Acceptarea bolii este primul pas catre linistea sufletului.
Vernuse, desi ai de multi ani boala, tu inca nu ai acceptat-o. Esti in permanenta razvratit. Cauti tot feluri de leacuri minune cu disperare. Pacat, ca iesi dezamagit de fiecare data...
4
26-04-2022, ora 05:40
360
Nu este medic/terapeut
360
costy, nu exista medicament care sa ia "aplatizarea". poate doar tratament care sa nu dea sedare.

sustin in continuare ca jogging-ul facut cu regularitate + cafea, care te pot scoate din sedare. chiar daca nu te scot complet din sedare, insa e suficient ca sa te activezi.

jogging-ul elibereaza dopamina impreuna cu alti neurotransmitatori stabilind echilibru intre neurotransmitatori. in momentul cand esti sedat, dopamina este redusa. de aceea e bun sportul ca te ajuta sa reactivezi cantitatea de dopamina, insa intr-un mod in care sa fie sustinut de celalalte substante chimice din creier, fara sa dauneze creierului.

si bicicleta e buna, dar facuta intens
4
26-04-2022, ora 06:01
360
Nu este medic/terapeut
360
sustin asta din proprie experienta pt ca am luat si iau medicamentul antipsihotic si timostabilizatorul, in timpul zilei, dimineata (nu seara), iar de cand fac asta si beau cafeaua dimineata, nu mai simt sedarea atat de tare

atentie insa sa nu luati medicamentele dimineata daca dr nu va recomanda. eventual o faceti doar daca "stiti ce faceti"
1
26-04-2022, ora 09:05
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Xtreme cafeaua nu e recomandata În psihoze! Am făcut eu prostia sa beau cam la 4 luni de la începerea tratamentului și mi s a făcut rău.De atunci nu am mai pus gura..
3
26-04-2022, ora 09:36
360
Nu este medic/terapeut
360
ti s-a facut rau in sensul de greata ?
1
26-04-2022, ora 09:47
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
A nu...aproape ca am avut simptome de ale mele.Panica, tremurat..îmi fugeau gândurile.Da eram la început de tratament.In orice caz mie și doctorii mi au zis sa nu beau cafea.
4
26-04-2022, ora 10:52
360
Nu este medic/terapeut
360
cafeaua creste cortizolul ( hormon de stres). acest lucru ar putea explica problemele pe care le aveai de la cafea, mai ales daca beai cafea in timpul unei perioade de mare stres.
o alta explicatie ar fi ca cafeaua, pt ca este metabolizata in ficat de aceeasi enzima cu care este metabolizat antipsihoticul, sa duca la o concentratie scazuta in sange al acelui antipsihotic.iar cum erai la inceputul tratamentului, se poate intelege de ce cafeaua era contraindicata la acea vreme pt tine. poate acum ca esti stabilizata poti consuma cafea o data pe zi, daca simti nevoia. desigur, daca doctorul e de acord cu asta (desi eu nu am incredere in doctorii psihiatrii romani (a.k.a. de duzina) pt ca, sunt multe lucruri de care ei nu au habar, sau nu sunt pusi la curent cu noutatile.)
1
26-04-2022, ora 12:03
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Nu știu eu nu risc cu cafeaua.
2
26-04-2022, ora 19:49
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Clara, acolo scrie ca solianu nu sedeaza la general, nu zice ca nu sedeaza doar la o doza mica.
Poate pe tine te-a sedat, dar nu toti sunt la fel. Tu mereu generalizezi, o zici ca si cum toti sunt identici.

Pai omu ce sa accepte cand nu mai are viata ! Nu se mai bucura de nimic si asa mai departe, practic el traieste sa sufere, cum sa accepti asa ceva ? Daca tu rabzi, nu toata lumea doreste asta, iar generalizezi, ti se pare aiurea daca altii nu fac ce faci tu.
Accepti cand sunt solutii sa ai viata cu acea boala.
De aia i-am zis sa schimbe tratamentul sau altele, sa discute cu un alt medic cumva.

Dar la el sunt sanse, poate sa ia alt tratament. Nu trebe sa rabde, trebe sa incerce orice, si cariprazina daca parintii pot plati, viata inapoi sa si-o ia.

xtreme07, nu am zis medicament sa ia aplatizarea, ci un medicament sa nu dea aplatizare care nu e acelasi lucru cu sedarea, poti fi mai sedat dar sa te bucuri de chestii.
El are si una si alta, si nu mai are viata, omu zice bine, vrea viata inapoi.
Nu va ajunge sa alerge ca nu simte dorinta, energia si motivatia sa o faca, nu mai urca nici o dopamina, ca antipsihoticele fac invers, blocheaza receptorii de dopamina, asa ca n-ai ce face nici cu mama alergarii, o sa te oboseasca si o sa-ti fie si mai nasol.
Dar tu trebuia sa stii asta, ca daca receptorii sunt blocati, n-are cum sa mai aiba dopamina efect, iar daca ar urca, risca o criza si aterizeaza in spital urgent.
Pe sedare poate ca, cafeaua sa faca ceva, dar nu pe aplatizare.
Plus ca daca creste cortizolu e nasol !

Intai sa dispara aplatizarea si sedarea si apoi poate sa si alerge la o adica.

Incercati voi sa ocoliti singura solutie, dar de asta NU scapa, adica de alt tratament. Si dupa ce dispare sedarea si aplatizarea, vor veni multe de la sine, dorinte, placeri, chef de sport, etc, de calculator.
5
27-04-2022, ora 07:03
360
Nu este medic/terapeut
360
am formulat un raspuns la ce ai scris, insa pt ca am stat prea mult pana am scris [ am facut un roman :)) ], cand am dat sa trimit mesajul, a dat eroare si nu mi l-a mai postat (mesajul). asa ca o sa-ti raspund maine, ca nu am chef sa rescriu ideile.

un lucru insa am sa iti transmit pana maine. mi se pare in contradictie mesajul tau in care il incurajezi sa nu se lase pradat de boala, insa nu oferi solutia care sa-l ajute sa lupte impotriva bolii. sportul ai zis ca nu e bun, pt ca creste dopamina, iar apoi zici ca antipsihoticele taie din dopamina (blocheaza). cu toate astea recomanzi sa schimbe doctorul. pai pt ce sa il schimbe daca toate antipsihoticele fac acelasi lucru, adica taie din dopamina, si deci orice alt tratament cu antipsihotice il duc, in cel mai bun sau rau caz, la aceeasi stare ? :))

nu mai inteleg nimic, care-i solutia ta de a lupta imptriva bolii ?
2
27-04-2022, ora 08:18
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Sa schimbe antipsihoticul pana gaseste unul cu care sa se simta mai bine. Eu nu il retin sa schimbe antipsihoticul.
Sport nu cred ca are putere sa faca. Degeaba il indemni sa faca sport daca nu are putere, dorinta, vointa, e sedat.
1
27-04-2022, ora 14:12
Utilizator_183527
Nu este medic/terapeut
Utilizator_183527
Vernus, spune-i medicului tău sa-ti adauge la Rispolept Consta Solian sau Seroquel în doza mică, deoarece aceste doua antipsihotice, date în doze mai mici, au efect antidepresiv, având alt mecanism decât în doze mari. La doze mari într-adevăr ca sedeaza foarte tare.
Ai putea încerca și Rispolept Consta cu Abilify, care iar e o combinație foarte bună, Abilify-ul în anumite doze anulând reacțiile adverse ale antipsihoticului principal. Am citit, pe un forum străin, un caz la care nu i-a mers Abilify singur, exact ca la tine, apoi a încercat Rispolept, dar îl seda prea tare și avea multe reacții adverse, însă mai avea acasă Abilify rămas și a luat o doza mai micuța împreună cu Rispolept, și ce sa vezi? I-au dispărut atât sedarea de la Rispolept, cât și celelalte reacții adverse, și totul a fost în regulă, a fost din nou un om normal.
Ai putea încerca pastile de Invega dacă cu Xeplion nu ti-a mers. Xeplionul e cam slab, într-adevăr, dar pastilele de Invega sunt mult mai puternice. Ai putea încerca Invega de 9 sau 12 mg și, dacă tot asa lipsit de chef o sa te simți, poți combina cu Abilify sau Seroquel sau chiar Olanzapina. Apropo de Olanzapina, știu ca și combinația Olanzapina și Abilify a dat rezultate bune pe schizofrenie și TOC.
Andrei Anitei, de pe forum, am văzut ca ia Solian și Abilify și duce o viață foarte normală, am vorbit cu el la un moment dat.

Exista multe opțiuni, trebuie doar ca tu sa ai curaj și sa vrei sa le încerci. Te plângi de atâta timp de aceleași lucruri, mereu și mereu și mereu, dar nu cauți o soluție concreta, nu faci niciun pas, nu progresezi în niciun fel, nu înaintezi, nu rezolvi ecuația. Te învârti mereu în cerc, pui aceleași întrebări la nesfârșit, din nou și din nou. Trebuie sa te calmezi și sa analizezi situația sau sa schimbi medicul, sa faci ceva, sa găsești o soluție concretă. Dacă tot stai si-ti plângi de mila, nu are nimeni cu ce sa te ajute. Trebuie sa vrei sa te faci bine, sa lupți și sa fii ambițios, sa cauți soluții, sa asculți părerile mai multor medici. Eu am apelat la medicii din Cluj ca să ma fac bine, nu am așteptat după cei de la mine din județ, care sunt varză.
Asa ca fii mai curajos și ieși din zona ta de confort!

Îți las aici niște informație în engleză despre Solian și Seroquel, ca să vezi că se poate, trebuie doar sa știi sa cauți ce, cum și când trebuie, și sa faci asociații între practica și teorie:

, , At low doses, amisulpride reduces negative symptoms of schizophrenia by blocking pre-synaptic dopamine D2 and D3 receptors, increasing the levels of dopamine in the synaptic cleft and facilitating dopaminergic transmission.4 At higher doses, amisulpride blocks postsynaptic receptors, inhibiting dopaminergic hyperactivity: this explains the drug improving positive symptoms.1 Amisulpride also works as an antagonist at 5-HT7A receptors 8 and 5-HT2A receptors, 4 which may be related to its antidepressant effects."

, , At very low doses, quetiapine acts primarily as a histamine receptor blocker (antihistamine) and α1-adrenergic blocker. When the dose is increased, quetiapine activates the adrenergic system and binds strongly to serotonin receptors and autoreceptors. At high doses, quetiapine starts blocking significant amounts of dopamine receptors. Off-label prescriptions, e.g. for chronic insomnia, of low-dose quetiapine is not recommended due to the harmful side-effects."
1
29-04-2022, ora 01:31
Verno
Nu este medic/terapeut
Verno
De la 1 mai mi-am propus sa incep sa fac sport regulat la bicicleta medicinala spinning.Vreau sa vad daca mă ajută sportu la creier l dar și așa pt sănătate.Sper sa și reușesc să fac asta.
5
29-04-2022, ora 10:10
360
Nu este medic/terapeut
360
ca sa vezi cat de mult te ajuta sportul, sa incerci sa gasesti o metoda de autoevaluare pt inainte si dupa sport. poti incerca dual n back brainworkshop pe care il gasesti in prima pozitie de pe google, la cautare.
5
29-04-2022, ora 13:08
360
Nu este medic/terapeut
360
sa nu faci mai mult de 30 min pe zi. nu-i nevoie si in plus stresezi prea mult creierul. cand vezi ca ai obosit te opresti. daca a doua zi inca resimti efortul depus in ziua anterioara, mai lasa 2 zile pana faci exercitii din nou cu jocul
3
07-05-2022, ora 17:49
360
Nu este medic/terapeut
360
pt costy (si nu numai), ca sa nu mai fie nevoie sa rescriu romanul pe care am intentionat sa-l trimit, aici este un studiu pe pacienti cu chizofrenie care iau antipsihotice. s-a studiat efectul exercitiilor aerobice asupra pacientilor de schizo sub tratament cu antipsihotice, si s-a ajuns la concluzia ca exercitiile aerobice amelioreaza semnificativ simptomele bolnavilor cu simptome pozitive de schizofrenie (a se citi in DSM IV care sunt acele simptome. a nu se face o confuzie cum ca simptome pozitive sunt simptome bune. NU.), dar si a celor cu simptome negative. metoda de evaluare a simptomelor, folosita, a fost cu ajutorul chestionarului PNASS

in concluzie... exercitiile aerobice, cel putin reduc simptomele, intr-un interval de 3 luni, a celor cu schizofrenie

---------------------*

am sa mai caut si citesc articole pe tema asta, zilele astea, sa vad cum stau cu timpul, si va tin la curent pe cei interesati care poate nu stiti engleza... DATI LIKE LA MESAJUL ASTA DOAR DACA SUNTETI INTERESATI SA STITI MAI MULTE PE TEMA ASTA, ca sa stiu daca are rost sa caut.

(*modificat de admin)
1
07-05-2022, ora 20:04
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Oricum medicatia e baza orice ai zice tu, deci studiile alea nu prea ajuta cine stie ce daca or fi adevarate, ca sincer n-am verificat eu practic sa vad ca e asa sau nu.
Dar ca medicatia ajuta, asta am vazut.

Sigur ca miscarea face bine oricui, dar nu prea rezolva ce zici tu, altfel nu s-ar mai da tratament pe tot globul.
Adaugă un comentariu / răspuns
105 comentarii 12 3 4 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul