Sensibilitate la lumina

16-01-2025
Identity
Nu este medic/terapeut
Identity
Buna ziua! Am o sensibilitate la lumina naturala, strănut, ma doare capul, nu vad nici la 3 metri distanta cand stau mai mult timp pe afara la lumina soarelui. Eu m-am lovit la cap cu ceva ani in urma. Inainte de asta nu aveam nimic. Poate fi de la acel traumatism la cap? Ce pot sa fac in continuare, daca imi iau ochelari fotocromatici fără dioptrii sau ochelari de soare ma ajută cu ceva? Mulțumesc pentru un eventual raspuns.
9 comentarii
0
16-01-2025, ora 13:53
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna ziua.
Daca luati vreun medicament, cititi cu atentie prospectul, sa nu fie vreun efect secundar de la el.
0
16-01-2025, ora 14:20
Identity
Nu este medic/terapeut
Identity
Beau zilnic antipsihotice, un antidepresiv, stabilizator de dispozitie, benzodiazepine, mai iau si doua suplimente alimentare. M-ar interesa sa stiu daca am aceasta sensibilitate la lumina din cauza TCC-ului(traumatism la cap) ? Nu stiu de ce, dar vederea mea este tot mai tulburata datorita luminii solare de la an la an. As dori un raspuns din partea unei persoane care stie aceste lucruri, eu nu cred ca e de la medicația psihiatrică.
0
16-01-2025, ora 19:51
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Pentru ca nu dai si ale detalii inseamna ca nu ai facut un control dupa traumatism. Uite ce trebue sa faci, mergi la un consult la un oftalmolog si-i ceri expres sa-ti faca - fundul de ochi -intrucit acolo e raspunsul la multe lucruri pina si tumori pe creier in urma traumatismului ce l-ai avut.
Mergi la un neurolog sa faci un CT ori un RMN sa vezi ce ai la cap.
0
16-01-2025, ora 22:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Ia trimitere si mergi la un consult la un oftalmolog. Fara consult si CT sau RMN nimeni nu poate stii sursa sigura a problemei. Citeste si prospectele.
0
17-01-2025, ora 00:50
C.S.D.
Nu este medic/terapeut
C.S.D.
Caută să faci un RMN cât mai repede. Să nu fie, Doamne ferește, vreun traumatism care să fi lăsat urmări, cum ar fi un cheag de sânge sau altceva. Succes!
0
17-01-2025, ora 06:01
Identity
Nu este medic/terapeut
Identity
Problema de sanatate pe care o am anume fotosensibilitatea e mai veche de 10 ani. Medicii de la spitalul de urgente mi-au facut mai multe investigatii in urma accidentarii, si oftalmologice am facut si un CT, scria pe o foaie TCC (traumatism cranio cerebral). Asta a fost in trecut. De atunci mi-a ramas o sensibilitate la lumina soarelui doar ca acum e mai acuta. Eu port șapcă cand bate mai tare soarele, pe timp de vara, am citit aici pe site ca ar fi mai indicati ochelari heliomati, fotocromatici sau ochelari de soare. Posibil sa fie de la unele medicamente, nu stiu exact. De asta am intrebat daca este vreo legatura intre TCC si fotosensibilitate. Va multumesc mult pentru raspunsuri/comentarii.
0
17-01-2025, ora 15:43
strambu
Nu este medic/terapeut
strambu
@Identity

In ce consta fotosensibilitatea? Ce vezi mai exact?
0
17-01-2025, ora 16:27
Identity
Nu este medic/terapeut
Identity
La mine se manifesta in felul următor:
Imi curg multe lacrimi, chiar nu pot sa vad la o distanta de cativa metri cand e soare afara, de parca as fi orb, lacrimez instant. Chiar si azi am patit sa plang mergand pe afara. Cand e înnorat afara n-am nimic sau seara vad destul de bine si de aproape si de la distanta.
Daca stau mai mult la soare ma ia o amețeală de cap, iar daca trebuie sa fiu pe afara cateva ore in soare mi sa întâmplat sa ma doara capul, durere moderata.
De aia incerc sa evit razele solare.
1
17-01-2025, ora 16:42
strambu
Nu este medic/terapeut
strambu
Ok. Olanzapina stiu ca dadea fotosensibilitate, ca o paranteza. Nu e grav ce ai tu. Daca vezi bine cand e innorat si nu vezi cand te bate soarele in ochi eu zic sa nu te mai necajesti. Inseamna ca la nervul optic si in general la vedere nu ai nimic grav. Poarta sapca ca si pana acum.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: