Cosuri pe fese
Salut. De o saptamana mi-au aparut cosuri pe fese si pe pulpe, pe partea exterioara. Sunt mici, si dese mai ales cele de pe fese. La o observatie mai atenta am vazut ca am si pe spate si cateva pe ambii umeri. Doua am avut pe abdomen iar acum am observat ca si pe frunte se vad unele urme..Cosurile sunt mai ales mici, cele de pe fese si pulpe au si substanta alba in varf dar se storc cam greu iar cele veche se innegresc si trec greu, daca a trecut vreunul..
Mentionez ca am facut 2 saptamani tratament cu corticosteroizi, pentru alergie, de la niste muscaturi de plosnite..mi-a luat ceva timp pana sa imi dau seama de la ce venea alergia si am luat prednison si telfast. Cu cateva zile inainte sa observ cosurile de pe fese am facut o injectie cu un corticosteroid, dupa care alergia a trecut imediat mai ales datorita faptului ca am descoperit cauza si am parasit locul cu plosnite..e posibil sa fie vreo legatura intre corticosteroizii aceia si cosuri? Nu mai am alt simptom, adica starea de sanatate este buna. Sunt destul de speriat, si pe unde am umblat medicii erau plecati..cineva mi-a recomandat sa fac o electroforeza..dar daca este cineva care a mai avut problema mi-ar fi de ajutor. Multumesc!
Mentionez ca am facut 2 saptamani tratament cu corticosteroizi, pentru alergie, de la niste muscaturi de plosnite..mi-a luat ceva timp pana sa imi dau seama de la ce venea alergia si am luat prednison si telfast. Cu cateva zile inainte sa observ cosurile de pe fese am facut o injectie cu un corticosteroid, dupa care alergia a trecut imediat mai ales datorita faptului ca am descoperit cauza si am parasit locul cu plosnite..e posibil sa fie vreo legatura intre corticosteroizii aceia si cosuri? Nu mai am alt simptom, adica starea de sanatate este buna. Sunt destul de speriat, si pe unde am umblat medicii erau plecati..cineva mi-a recomandat sa fac o electroforeza..dar daca este cineva care a mai avut problema mi-ar fi de ajutor. Multumesc!
7 comentarii
0
27-12-2009, ora 16:11
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Bună seara,
Prednisonul are un potenţial foarte mare de producere a unor erupţii cutanate, chiar şi a celor cu specific acneiform. Consultaţi un medic dermatolog pentru un examen medical şi pentru tratament corespunzător!
Toate cele bune şi sărbători fericite!
P.S. Spălaţi-vă pe zonele afectate cu săpun cu sulf Harrogate (seara)!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
Prednisonul are un potenţial foarte mare de producere a unor erupţii cutanate, chiar şi a celor cu specific acneiform. Consultaţi un medic dermatolog pentru un examen medical şi pentru tratament corespunzător!
Toate cele bune şi sărbători fericite!
P.S. Spălaţi-vă pe zonele afectate cu săpun cu sulf Harrogate (seara)!
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
ok, multumesc. Intr-adevar am vazut ca prednisonul poate avea ca efect secundar o acnee..dar eu credeam ca acneea inseamna cosuri doar pe fata. Din cate am vazut majoritatea s-au innegrit si pe pulpe au tendinta de a disparea. In schimb pe umeri parca sunt mai multe. O sa merg la un cabinet.
Multumesc inca o data, sarbatori fericite!
Multumesc inca o data, sarbatori fericite!
0
27-12-2009, ora 16:40
Coşurile apar şi se dezvoltă cu predilecţie la nivel feţei (din cauza numărului foarte mare de glande sebacee şi nu numai), dar pot să-şi facă apariţia şi pe alte zone - zona pectorală, scalp, zona genitală, fese etc.
Consultaţi medicul şi totul va fi bine.
P.S. Nu vă scărpinaţi, nu le stoarceţi - riscaţi să agresaţi ţesutul şi să rămâneţi cu cicatrici suficient de inestetice cât să vă deranjeze! Numai bine ;)
Consultaţi medicul şi totul va fi bine.
P.S. Nu vă scărpinaţi, nu le stoarceţi - riscaţi să agresaţi ţesutul şi să rămâneţi cu cicatrici suficient de inestetice cât să vă deranjeze! Numai bine ;)
Las un raspuns aici, pentru cei care mai consulta subiectul in timp. Cosurile au trecut de la sine in cateva luni. Personal am considerat ca au fost efecte secundare ale corticosteroizilor sau o infectie cutanata de la muscaturile de plosnite care mi-au provocat si alergia.
0
21-03-2011, ora 11:11
" Personal am considerat ca au fost efecte secundare ale corticosteroizilor "
- Asta au şi fost, din păcate, cel mai probabil!
_
Toate cele bune,
Nick
- Asta au şi fost, din păcate, cel mai probabil!
_
Toate cele bune,
Nick
Nu iti spun ca vreo 6 luni dupa tot imi apareau niste senzatii ciudate de intepatura la nivelul varfurilor degetelor.. mi-am facut mai multe teste la sange independent de asta, datorita carierei, dar nimeni nu mi-a zis nimic niciodata..
0
22-03-2011, ora 00:19
:(
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2Foliculita-cosuri-iritatie-pete rosii
- 3cosuri foarte multe pe fata
- 4imi apar cosuri doar inainte de fiecare menstra
- 2cosuri dureroase pe spate
- 1stafilococc aureus si cosurile
- 14Iarasi acneea !!!
- 12cosuri pe labiile mici
- 4cat timp sa continui tratamentul?
- 3Cosuri pe sani!
- 2dermatologie-cosuri pe fata mari si pe corp
- 3A folosit cineva crema cu extract din melc?
- 2Dureri acute si repetate in fesa drepata
- 1Recomendare medici pt liposuctie sau augmentare fesiera cu grasime proprie
- 0Cos extrem de aproape de o alunita
- 2Acnee pe frunte
- 0Mărirea feselor
- 1Cum pot preveni cosurile?
- 4Coș sub bărbie
- 1Coș inflamat lângă ochi
Mai multe informații despre: cosurile Estetica feselor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: