Iritatii pe fese, cosuri si semne lasate de acestea.

29-07-2009
andreea_016
Nu este medic/terapeut
andreea_016
Buna ziua! As vrea sa stiu, ce pot face impotriva cosurilor de pe fese?Mi-au aparut de 2-3 luni si aceste cosuri imi lasa semne care nu se cicatrizeaza.ce imi recomandati?Va multumesc!
5 comentarii
0
29-07-2009, ora 17:38
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Buna,

Transpiratia, hainele stranse pe corp, stresul si hormonii sunt 4 dintre cele mai comune cauze.
Tratamentele pentru acneea de pe corp sunt analoage (asemanatoare) celor faciale, dar prima tinde sa aiba o rezistenta mai mare in fata tratamentului. Pielea este mai groasa decat cea a tenului si iritatiile sunt expuse constant frecarii cauzata de haine.
Pentru a tine acneea sub control, spala-te zilnic cu un sapun sau gel pe baza de acid salicilic/sulf si fa un dus cat mai repede posibil dupa ce ai transpirat. Sterge zona acoperita de leziuni acneiforme cu benzil peroxid sau sulf de maxim 5-8% si apoi aplica o crema de corp pe baza de acid hidroxid alfa (aceasta va ajuta la exfolierea pielii in timp ce previne uscarea pe timpul noptii).

Consulta si medicul dermatolog! Numai Bine;)
1
29-07-2009, ora 18:07
andreea_016
Nu este medic/terapeut
andreea_016
Iti multumesc pentru sfaturi.Insa mai am o intrebare.Benzil peroxid sau sulf de maxim 5-8% le gasesc in compozitia unui unguent?
0
29-07-2009, ora 19:46
Nu ai voie sa le folosesti pe ambele concomitent, folosesti ori peroxid benzoilul, ori sulful!, pt ca ambele usuca excesiv epiderma si o descuameaza;)
Uite-le pe amandoua:

- crema cu sulf 5% -
- Brevoxyl - crema cu peroxid de benzoil 4% -

Numai Bine;)
0
31-07-2009, ora 07:43
r.a.
Nu este medic/terapeut
r.a.
Buna, am si eu o problema cu cosurile pe fese de cateva luni.sincer nu stiu care problema de au aparaut pt ca eu fac un tratament pt acnee cu roaccutane de 10 mg.pana acum nu am mai avut semenea problema ele au aparut de cand am intrerupt administarea de anticonceptionale.va rog dati-mi un sfat.va multumesc anticipat
0
31-07-2009, ora 19:51
Consultati medicul dermatolog si daca puteti, luati in locul anticonceptionalelor un produs naturist care sa va regleze secretiile ovariene (documentati-va cu privire la Branca Ursului sau Donavital).
Puteti sa folositi si dvs. crema cu sulf 5% sau unguentul cu sulf 8%, conform prospectului aferent fiecarui produs in parte!

Numai Bine;)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  • Coșuri pe fese - cauze și tratament
  •