contracepia de urgenta repetata
Buna ziua. Ma numesc Felicia si am 23 de ani.
Cu 3 luni in urma am avut un contact sexul, dar s-a rupt prezervativul, asa ca am luat imediat Postinor.Am avut apoi menstruatie normal.
La aproape o luna diferenta s-a intamplat acelasi lucru si desi stiu ca nu este bine sa abuzezi de metodele de urgenta am luat din nou Postinor. La o saptamana dupa aceasta (16 zile de la ultima menstruatie) a aparut o sangerare pt cateva zile, ceva mai putin decat o menstruatie normala. Am aflat ca este un lucru normal in cazul folosirii Postinor. Vazand ca imi intarzie ciclul si crezand ca am ramas insarcinata am facut testul de sarcina(de la farmacie). L-am repetat de 3 ori la distanta de cateva zile chiar saptamani si toate 3 au iesit negativ.
Ce se intampla. E posibil ca toate sa fi fost gresite sau este alta cauza pentru care nu a mai aparut nici o sangerare de aproape 2 luni.
De obicei nu am un ciclu regulat perioada maxima intre doua menstruatii a fost si de 37 de zile, asa ca nu m-am alarmat imediat cand a intarziat aparitia menstruatiei, dar acum au trecut aproape 55 de zile.
Cu 3 luni in urma am avut un contact sexul, dar s-a rupt prezervativul, asa ca am luat imediat Postinor.Am avut apoi menstruatie normal.
La aproape o luna diferenta s-a intamplat acelasi lucru si desi stiu ca nu este bine sa abuzezi de metodele de urgenta am luat din nou Postinor. La o saptamana dupa aceasta (16 zile de la ultima menstruatie) a aparut o sangerare pt cateva zile, ceva mai putin decat o menstruatie normala. Am aflat ca este un lucru normal in cazul folosirii Postinor. Vazand ca imi intarzie ciclul si crezand ca am ramas insarcinata am facut testul de sarcina(de la farmacie). L-am repetat de 3 ori la distanta de cateva zile chiar saptamani si toate 3 au iesit negativ.
Ce se intampla. E posibil ca toate sa fi fost gresite sau este alta cauza pentru care nu a mai aparut nici o sangerare de aproape 2 luni.
De obicei nu am un ciclu regulat perioada maxima intre doua menstruatii a fost si de 37 de zile, asa ca nu m-am alarmat imediat cand a intarziat aparitia menstruatiei, dar acum au trecut aproape 55 de zile.
1 comentarii
Cred ca ar trebui sa faci un consult ginecologic. Perioada de intarziere a menstruatiei este cam mare pentru a nu fi luata in seama. Cu ajutorul examenului clinic si eventual a celor paraclinice vei putea afla cauza si, astfel, sa stai mai linistita.
PS: contraceptia de urgenta nu trebuie repetata mai mult de doua ori pe an!!! Asa ca, ai grija, nu mai ai voie sa folosesti Postinor.
PS: contraceptia de urgenta nu trebuie repetata mai mult de doua ori pe an!!! Asa ca, ai grija, nu mai ai voie sa folosesti Postinor.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3prezevrativ rupt, Postinor 2
- 5contraceptia de urgenta e de vina?
- 5contraceptia de urgenta cu Postinor 2 - informatii
- 1contraceptia de urgenta si pilulele contraceptive
- 4am luat postinor, fara sa mi dau seama ca in urma unui alt contact ramasesem deja insarcinata
- 7contraceptia de urgenta
- 5mai pot lua contraceptive de urgenta desi am mai luat in urma cu o luna si 4 zile?
- 3revin :( inca nu mi-a venit
- 3pilula de urgenta.
- 5am luat Postinor la 66 de ore.. mai are efect?
- 6contraceptie de urgenta si sarcina
- 5postinor 2 de doua ori in aceeasi luna?
- 8pastila de -dupa-
- 3ce metode de contraceptie de urgenta cunoasteti si cum se folosesc?
- 5test de sarcina negativ.. oare totusi sunt gravida ?
- 5ce sa fac.. sa iau pilula de a doua zi?
- 5Test sarcina pozitiv dupa un minut, pe prospect... rezultatul apare dupa 5-10 min
- 4administrare postinor2 la o sapt dupa de la ultima administrare tot cu postinor 2
- 4Prezervativul s-a rupt, trebuie sa iau pilula de a doua zi?
- 9Sex neprotejat.. trebuie sa-mi fac griji?
Mai multe informații despre: Contraceptia de urgenta
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: