Confuzie tratament hipovitaminoza D
Buna !
Lipsa asta de vitamina da si oboseala ?
Abia merg pe drum.obosesc foarte tare.
Nu pot sa merg mult pe jos ca obosesc...imi iese inima din piept trag de mine, parca am picioarele rupte
Lipsa asta de vitamina da si oboseala ?
Abia merg pe drum.obosesc foarte tare.
Nu pot sa merg mult pe jos ca obosesc...imi iese inima din piept trag de mine, parca am picioarele rupte
Da oboseala, palpitatii, depresie, transpiratii excesive, dureri de oase, eu asa am citit însă am observat ca la multe persoane da amețeala ceea ce eu nu prea am citit pe nicăieri.
Off sa dea Dumnezeu sa ne facem bine cu toții.
Asa este...de ameteli Nu scrie.dar observ ca toata lumea cu deficitul asta de vitamina au si ameteli, si ce ameteli nasoale
Da, intr-adevar, ametelile cred ca sunt printre cele mai frecvente simptome. Ce am observat pe parcursul intregii perioade (chiar si in prezent) de cand am descoperit acest deficit, e ca oasele mele s-au fragilizat. Am 30 de ani, 1, 70 inaltime si aprox 53-54 kg greutate, deci aparent tanara si in forma.doar ca de vreo 2 ani imi cam pocnesc oasele la miscari mai bruste. Am observat ca, chiar si atunci cand cobor scarile una dintre glezne imi poscneste la fiecare treapta. De asemenea, am dureri de spate cam des si uneori ma dor incheiturile mainii fara niciun motiv (nu fac efort fizic). Ma gandesc serios de la o vreme sa fac ceva sport, pentru a mai face miscare, dar parca mi-e frica de oase. Tare mi-e frica de faptul ca oasele mele deja au inceput sa sufere, mai ales ca nu stiu de cati ani aveam de fapt acest deficit...eu l-am descoperit in vara lui 2017, dar sunt sigura ca e de mai mult timp. Am citit ca deficitul de vitamina D poate duce la osteoporoza, iar aceasta este o boala ireversibila.Im concluzie, solutia este sa alimentez corpul cu vitamina D si sa imi verific la 6 luni nivelul, la analize. Daca oasele mele au fost deja afectate de acest deficit, pot doar sa sper ca nu vor fi si mai rau afectate.
Eu cam de 2 luni si ceva am ameteli.
Prima dată a început cu dureri de oase prin luna decembrie a anului trecut.
Am 25 ani...iar de 2 luni viata mea s.a schimbat.
Ameteli in fiecare zi...slabiciune...si deja știm toate simptomele. Chestia este ca ma si panichez.
Mâine am rmn..nu stiu cum o sa ma descurc acolo.
Mi.e teamă.
Am făcut o grămadă de analize.
Toate bune.pana am descoperit lipsa asta de vitamina.
Doamne ajuta sa fim bine.
Prima dată a început cu dureri de oase prin luna decembrie a anului trecut.
Am 25 ani...iar de 2 luni viata mea s.a schimbat.
Ameteli in fiecare zi...slabiciune...si deja știm toate simptomele. Chestia este ca ma si panichez.
Mâine am rmn..nu stiu cum o sa ma descurc acolo.
Mi.e teamă.
Am făcut o grămadă de analize.
Toate bune.pana am descoperit lipsa asta de vitamina.
Doamne ajuta sa fim bine.
Eu am ajuns la medic pentru ca am avut niste episoade in care simteam ca nu mai am aer. Cand trageam aer in piept, nu era destul oxigen.
Aparent, am carenta de vitamina D. Se pare ca e 2, mai exact.
Mi-a prescris Vitamina D3 2000 UI de doua ori pe zi. Problema e ca nu pot dormi noaptea. Ma trezesc din doua in doua ore, pt ca ma sufoc cand stau intinsa si trebuie sa ma ridic sa imi revin.
Si mai sunt si racita de ceva timp.
Am intrebat la farmacie cand ar trebuie sa isi faca tratamentul efectul. Mi s-a spus ca 7 zile. Au trecut 10 zile si eu tot nu pot dormi cum trebuie. E super aiurea sa te trezesti deodata fara aer, buimaca de somn si sa trebuiasca sa te ridici din pat imediat, ca in armata, ca sa iti revii. Nu stiu de ce, dar se pare ca respir mai bine daca stau in picioare. Si mai dureaza cel putin o ora pana imi revin. Cand ma intind in pat seara, chinul de pe lume.
Eu nu am nici un fel de durere. Doar ca obosesc destul de repede, la cel mai mic efort. Si in acele momente, iar simt ca raman fara aer.
Intrebarea mea este: cand imi revin la normal?? si ar fi mai bine sa merg undeva intr-un loc unde e vara decat sa iau suplimente?
Aparent, am carenta de vitamina D. Se pare ca e 2, mai exact.
Mi-a prescris Vitamina D3 2000 UI de doua ori pe zi. Problema e ca nu pot dormi noaptea. Ma trezesc din doua in doua ore, pt ca ma sufoc cand stau intinsa si trebuie sa ma ridic sa imi revin.
Si mai sunt si racita de ceva timp.
Am intrebat la farmacie cand ar trebuie sa isi faca tratamentul efectul. Mi s-a spus ca 7 zile. Au trecut 10 zile si eu tot nu pot dormi cum trebuie. E super aiurea sa te trezesti deodata fara aer, buimaca de somn si sa trebuiasca sa te ridici din pat imediat, ca in armata, ca sa iti revii. Nu stiu de ce, dar se pare ca respir mai bine daca stau in picioare. Si mai dureaza cel putin o ora pana imi revin. Cand ma intind in pat seara, chinul de pe lume.
Eu nu am nici un fel de durere. Doar ca obosesc destul de repede, la cel mai mic efort. Si in acele momente, iar simt ca raman fara aer.
Intrebarea mea este: cand imi revin la normal?? si ar fi mai bine sa merg undeva intr-un loc unde e vara decat sa iau suplimente?
Si eu obosesc.
Iar lipsa ta de aer nu stiu de la ce este.
Sigur nu ai atacuri de panica ?
Stiu ca se enumera printre simptomele unui atac de panica lipsa de aer.
Iar lipsa ta de aer nu stiu de la ce este.
Sigur nu ai atacuri de panica ?
Stiu ca se enumera printre simptomele unui atac de panica lipsa de aer.
asta voiam sa te intreb si eu...
mi s-a intamplat si mie o perioada, acum ceva timp, prima data, cand am descoperit hipovitaminoza de 4, 7.
Era o perioada foarte incarcata emotional, eram atat de panicata de tot ce se intampla, si controalele la diferiti medici si specialitati, plus fondul meu innascut anxios, care laolalta au dat in atacuri de panica. Ziua mi s-a intamplat doar de vreo 3 ori, apoi am inceput sa le controlez pana n-au mai fost. In schimb incepuse sa apara noaptea, in somn, si asa se manifestau: ma trezeam deodata agitata, inima imi batea accelerat si aveam senzatia de sufocare (chiar acest lucru ma trezea de fapt). Mi-am dat seama atunci ca sunt atacuri de panica si am inceput sa fiu atenta cand mi se intampla noaptea, analizand niste lucruri. In primul rand incearca sa te gandesti, poate chiar atunci cand te trezesti brusc noaptea cu aceasta senzatie daca s-a intamplat in timp ce visai in somn. Daca este asa, analizeaza-ti visul. Si acum ti-o spun din perspectiva unui psihoterapeut (pentru ca asta este jobul meu). Visul reprezinta forma inconstientului de a se manifesta. Iar inconstientul, , vorbeste" doar cand dorimim pentru ca in timpul somnului creierul nostru, , rational" este blocat (mai precis lobii frontali se odihnesc in timpul somnului). Din acest motiv, in timpul somnului lucreaza doar creierul instinctiv sau, , animalic"/nerational. Cand nu dormim acest creier si gandurile generate de el (in special cele puternice in emotii) sunt controlate rational de catre noi, dar noaptea nu putem face asta, si din acest motiv in vis ne apar acele imagini si emotii care ne-au afectat pe parcurul zilei, dar pe care noi, le-am putut controla cumva atunci. Mai precis, cand dormim nu ne mai putem feri de nimic din ceea ce a avut un impact emotional asupra noastra.
Si eu aveam atacuri de panica, in somn, cand in timpul visului aparea ceva care avea legatura cu ce gandeam sau ma impactase ziua, astfel incat incepeam sa ma agit pana inima imi batea foarte repede si apoi circulatia sangvina o lua razna. Citisem undeva ca atunci cand circulatia este accelerata, inclusiv mucoasa nazala (a carei vene sunt extrem de subtiri) este afectata pentru ca venele de la nivelul acesteia isi maresc volumul si pot provoca senzatia de sufocare.
Ce poti face? Incearca sa te linistesti, nu te mai gandi la tot felul de lucruri negative, incearca sa te relaxezi si sa gandesti rational. Daca ai facut investigatii si nu ai nicio alta problema medicala care sa te puna in pericol, si este vorba doar de aceasta hipovitaminoza, atunci nu ai de ce sa te ingrijorezi asa tare pentru ca urmezi un tratament si pana la urma se va rezolva. Gandeste-te ca, ceea ce simti (ameteli si altele) sunt doar niste reactii normale ale corpului tau la situatia din prezent si anume la aceasta hipovitaminoza. Este normal sa te simti asa ACUM, dar tu urmezi un tratament care va rezolva in curand aceasta problema. Incearca sa iti demontezi singura toate gandurile negative pe care le ai cu niste argumente logice, reale.
Apoi, mai gandeste-te daca nu sunt si alte chestiuni in viata ta personala care accentueaza starea ta de neliniste ( de ex. stres profesional, relatii disfunctionale cu prieteni, familie, partener etc.). Toate acestea, chiar daca nu sunt foarte evidente la prima vedere, poate, cumva te afecteaza. Mai pe scurt, gandeste-te daca nu te incarca emotional si alte lucruri si nu doar aceasta problema medicala.
mi s-a intamplat si mie o perioada, acum ceva timp, prima data, cand am descoperit hipovitaminoza de 4, 7.
Era o perioada foarte incarcata emotional, eram atat de panicata de tot ce se intampla, si controalele la diferiti medici si specialitati, plus fondul meu innascut anxios, care laolalta au dat in atacuri de panica. Ziua mi s-a intamplat doar de vreo 3 ori, apoi am inceput sa le controlez pana n-au mai fost. In schimb incepuse sa apara noaptea, in somn, si asa se manifestau: ma trezeam deodata agitata, inima imi batea accelerat si aveam senzatia de sufocare (chiar acest lucru ma trezea de fapt). Mi-am dat seama atunci ca sunt atacuri de panica si am inceput sa fiu atenta cand mi se intampla noaptea, analizand niste lucruri. In primul rand incearca sa te gandesti, poate chiar atunci cand te trezesti brusc noaptea cu aceasta senzatie daca s-a intamplat in timp ce visai in somn. Daca este asa, analizeaza-ti visul. Si acum ti-o spun din perspectiva unui psihoterapeut (pentru ca asta este jobul meu). Visul reprezinta forma inconstientului de a se manifesta. Iar inconstientul, , vorbeste" doar cand dorimim pentru ca in timpul somnului creierul nostru, , rational" este blocat (mai precis lobii frontali se odihnesc in timpul somnului). Din acest motiv, in timpul somnului lucreaza doar creierul instinctiv sau, , animalic"/nerational. Cand nu dormim acest creier si gandurile generate de el (in special cele puternice in emotii) sunt controlate rational de catre noi, dar noaptea nu putem face asta, si din acest motiv in vis ne apar acele imagini si emotii care ne-au afectat pe parcurul zilei, dar pe care noi, le-am putut controla cumva atunci. Mai precis, cand dormim nu ne mai putem feri de nimic din ceea ce a avut un impact emotional asupra noastra.
Si eu aveam atacuri de panica, in somn, cand in timpul visului aparea ceva care avea legatura cu ce gandeam sau ma impactase ziua, astfel incat incepeam sa ma agit pana inima imi batea foarte repede si apoi circulatia sangvina o lua razna. Citisem undeva ca atunci cand circulatia este accelerata, inclusiv mucoasa nazala (a carei vene sunt extrem de subtiri) este afectata pentru ca venele de la nivelul acesteia isi maresc volumul si pot provoca senzatia de sufocare.
Ce poti face? Incearca sa te linistesti, nu te mai gandi la tot felul de lucruri negative, incearca sa te relaxezi si sa gandesti rational. Daca ai facut investigatii si nu ai nicio alta problema medicala care sa te puna in pericol, si este vorba doar de aceasta hipovitaminoza, atunci nu ai de ce sa te ingrijorezi asa tare pentru ca urmezi un tratament si pana la urma se va rezolva. Gandeste-te ca, ceea ce simti (ameteli si altele) sunt doar niste reactii normale ale corpului tau la situatia din prezent si anume la aceasta hipovitaminoza. Este normal sa te simti asa ACUM, dar tu urmezi un tratament care va rezolva in curand aceasta problema. Incearca sa iti demontezi singura toate gandurile negative pe care le ai cu niste argumente logice, reale.
Apoi, mai gandeste-te daca nu sunt si alte chestiuni in viata ta personala care accentueaza starea ta de neliniste ( de ex. stres profesional, relatii disfunctionale cu prieteni, familie, partener etc.). Toate acestea, chiar daca nu sunt foarte evidente la prima vedere, poate, cumva te afecteaza. Mai pe scurt, gandeste-te daca nu te incarca emotional si alte lucruri si nu doar aceasta problema medicala.
Eu miercuri merg la doctor.
Deocamdată iau doar o vitamina d de capul meu.
Off a durat mult toate analizele si la rmn nici nu am rezultatul. Mâine este gata.
Imi este foarte teamă. Ma gandesc la fel si fel de chestii...sunt anxioasa rau.
Abia astept sa incep tratamentul, dar pana Miercuri mi se pare o vesnicie.
Deocamdată iau doar o vitamina d de capul meu.
Off a durat mult toate analizele si la rmn nici nu am rezultatul. Mâine este gata.
Imi este foarte teamă. Ma gandesc la fel si fel de chestii...sunt anxioasa rau.
Abia astept sa incep tratamentul, dar pana Miercuri mi se pare o vesnicie.
Buna !
Da...Mi.a iesit foarte bine.
Am fost la neurolog...Mi.a spus că ametelile nu sunt de natură neurologica...Am fost am facut si un bilanț vestibular si de echilibru...si cică de la urechea stângă am ameteli.
Dna doctor de unde am facut consultul de echilibru a zis ca poate sa fie si din cauza la carență de vitamina d.
Mi.a dat doctora de la neurologie sa iau d3..2000ui pe zi.
Sper sa ma lase.
Da...Mi.a iesit foarte bine.
Am fost la neurolog...Mi.a spus că ametelile nu sunt de natură neurologica...Am fost am facut si un bilanț vestibular si de echilibru...si cică de la urechea stângă am ameteli.
Dna doctor de unde am facut consultul de echilibru a zis ca poate sa fie si din cauza la carență de vitamina d.
Mi.a dat doctora de la neurologie sa iau d3..2000ui pe zi.
Sper sa ma lase.
la Sanador l.am făcut.
Nu mi.a dat tratament.. a zis ca trebuie sa merg la un fel de fizioterapie pt ureche ca sa imi așeze cristalele alea in ureche.
Deocamdată iau doar pt vitamina d
Nu mi.a dat tratament.. a zis ca trebuie sa merg la un fel de fizioterapie pt ureche ca sa imi așeze cristalele alea in ureche.
Deocamdată iau doar pt vitamina d
Si eu trebuie sa ma programez pt rmn si ar mai rămâne tot consulul orl
Mergi cu incredere la rmn...mie mi.a fost teamă dar nu este asa rau cu se tot zice.
Ms, vroiam sa te intreb cum e starea ta de amețeala?Spre exemplu eu simt o presiune in ceafa si tample si cred ca din cauza aceasta am senzatia de amețeala si parca câteodată mă dor si pometii si vederea mi e neclară. Am fost la oftalmolog si mi a zis ca am miopie dar nu severa 0, 25 si 0, 5, mi am facut si ochelari, ii port la serviciu cum mi a spus dr dar câteodată parca mai rau ma simt cu ei, mai amețită
Vezi sa nu fie de la cervicală. Am o prietena care are 2 verigi de la cervicală deplasate și are simptome asemănătoare. Simte presiune in ceafa, are dureri de cap și uneori tulburări de vedere. Ea face o data la 6luni fizioterapie cu bai și nu știu ce cu ultrasunete și sport medicinal.
Sunt amețită mereu...simt ca nu sunt stabila pe corpul meu...Am o zapaceala asa in cap.
Off cand o sa scap de amețeală asta? Nu mai suport.
Am devenit si depresivă din cauza asta
Off cand o sa scap de amețeală asta? Nu mai suport.
Am devenit si depresivă din cauza asta
Mi.a dat sa iau cate o pastilă pe zi de Vitamin D3 de 2000ui de la Secom.
Mi.a spus sa iau pana in luna mai, iar începând cu luna mai sa iau pastile din ulei de peste pana in luna august, după aceea din septembrie sa iau din nou D3.
Credeti ca e un tratament bun ? Adică o singura pastila de 2000ui pe zi m.ar ajuta ?Tinand cont ca vitamina mea este de 10, 7 in
organism.
Sau sa iau si ulei de peste in paralel ?
Astept un sfat.
Multumesc !
Mi.a spus sa iau pana in luna mai, iar începând cu luna mai sa iau pastile din ulei de peste pana in luna august, după aceea din septembrie sa iau din nou D3.
Credeti ca e un tratament bun ? Adică o singura pastila de 2000ui pe zi m.ar ajuta ?Tinand cont ca vitamina mea este de 10, 7 in
organism.
Sau sa iau si ulei de peste in paralel ?
Astept un sfat.
Multumesc !
Poti lua si ulei de peste Sau poti lua o concentrație mai mare de d3, eu iau de 4000 iar copiilor mei de 4 si 6 ani le dau de 2000.se asimilează greu sa stii.
R2h am facut radiografie si mi a zis ca nu am probleme, astept rmn ul acum sa vedem.
Atunci cum sa fac ?
Sa iau una dimineata si una seara ?
Adică pastilă e de 2000 ui.
Se intampla ceva daca iau 2 pastile pe zi ?
Sa iau una dimineata si una seara ?
Adică pastilă e de 2000 ui.
Se intampla ceva daca iau 2 pastile pe zi ?
Nu cred că este ceva rău să iei cate 2. Într-adevăr se asimilează greu. Eu la prima carenta, când aveam un nivel de 4, 7 am făcut tratament 1 an, continuu, și luam zilnic 3 pastile de 1000u și câte 3 de ulei de pește.
Off.o sa incep sa iau cate 2 pe zi .
Nu mai suport starea asta...Sunt in depresie naibii
Nu mai suport starea asta...Sunt in depresie naibii
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3probleme psihice?
- 4de fiecare data cand ma ridic de pe scaun sau din pat ma ia ameteala
- 0ameteala permanenta
- 16Neuro sau ORL?
- 6DSA + extrasistole. Nu stiu ce sa mai fac! Ajutati-ma!
- 0ameteli puternice + tiuit ureche + nod in gat
- 11Ameteli, uit sa respir in somn am impresia ca imi inghit limba
- 2Ameteala cronica
- 0Ameteala Persistenta
- 2Dureri in ureche si ameteli puternice.
- 0Ameteala pe partea dreapta a capului
- 1Rog interpretare de catre un neurolog
- 4Ameteli puternice
- 1Ajutor ! respir mai greu si ametesc! nod in gât
- 1Ameteli, vad negru in fata ochilor ptr. cateva secunde
- 0Oscilopsie? Părere va rog
- 3Întrebare/ D3 recomandări
- 4Amețeala - dezechilibru in mers
- 1M-am lovit la cap - durere in tampla se duce spre ureche, ameteli
Mai multe informații despre: Vitamina D Ameteala suplimentarea cu vitamina D deficitul de vitamina D
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Vertijul, ameteala si dezechilibrul
- Rahitismul
- Osteomalacia
- Amețeala
- Amețeală și greață - ce ar putea fi, cauze posibile, diagnostic
- Vitamina D – Calciferol
- Necesarul de vitamina D
- Sursele de vitamina D
- Carența de vitamina D
- Hipervitaminoza D
- Vitamina D si sarcina