Confuzie tratament hipovitaminoza D
Buna !
Am momente in care sunt bine...Si momente in care ma ia o moleseala...am ameteli in continuare...vad ca acum ma doare si urechea un pic.
Am dureri de oase.mâini..picioare...ma dor degetele.
Anxioasa...depresivă..Încă nu stiu cum sa fac cu tratamentul.iau doar 1 pastile pe zi + 1 pastile neuromultivit.
Am stări si stări.trebuie să fiu puternică ca stiu ca multe scenarii mi le fac eu in mintea mea.
Tu cum te simti ?
Am momente in care sunt bine...Si momente in care ma ia o moleseala...am ameteli in continuare...vad ca acum ma doare si urechea un pic.
Am dureri de oase.mâini..picioare...ma dor degetele.
Anxioasa...depresivă..Încă nu stiu cum sa fac cu tratamentul.iau doar 1 pastile pe zi + 1 pastile neuromultivit.
Am stări si stări.trebuie să fiu puternică ca stiu ca multe scenarii mi le fac eu in mintea mea.
Tu cum te simti ?
Eu sunt mai ok însă tot ametita sunt, astept rmn ul sa vad ce mi spun.eu am inceput sa port si ochelari acum însă parca mai mult ma incomodeaza.
De amețeală nu mai zic.
Totusi eu cred ca iau putina doză de vitamina.
Nu stiu unde sa mai merg sa intreb.
Tu de cat timp urmezi tratamentul ?
Totusi eu cred ca iau putina doză de vitamina.
Nu stiu unde sa mai merg sa intreb.
Tu de cat timp urmezi tratamentul ?
Eu le am facut analiza si copiilor de 4 si 6 ani si le a iesit sub limita normală si medicul mi a zis sa le dau între 2000 și 4000 ui pe zi
La mine amețeală este ca o senzatie de plutire...Nu am stabilitatea asa.zici ca sunt aeriană.la tine cum este ?
Buna, la mine s au mai ameliorat, eu aveam tot asa amețeala fara dezechilibru si presiune in ceafa, senzatia de moleseala si nu mai aveam putere de concentrare, mai ales la serviciu.acum sunt mai ok, senzatiile sunt mai rare, eu am facut si control oftalmologic si intre timp mi am pus ochelari si mai mi s a atenuat presiunea din ceafa, bine nu cred ca tot e am avut a fost din cauza ochelarilor pt ca am miopie mica, adică 0, 5 si 0, 25
Pai asa am si eu ochelarii, de 0, 25.
Offf sper sa ma lase mai repede...iau de perioada putina, , , de 2 saptamani, dar asta este, trebuie sa am rabdare.
Cred ca o sa incep sa iau si ulei de peste.
Offf sper sa ma lase mai repede...iau de perioada putina, , , de 2 saptamani, dar asta este, trebuie sa am rabdare.
Cred ca o sa incep sa iau si ulei de peste.
Joi am consult si la orl, am o inflamatie la urechea stanga.
Sper ca totul sa mearga spre bine, m-am saturat de stariile astea.
Sper ca totul sa mearga spre bine, m-am saturat de stariile astea.
Buna, eu ma simt mai bine, nu ma mai simt asa amețită, astept sa fac rmn ul pt linistea mea.tu cum esti?
Buna!
Sunt un pic mai bine, am urmat un tratament pentru inflamatia de la ureche.
Sunt in continuare ametita, o stare de plutire, dezechilibru, nici nu stiu sa descriu senzatia, plus ca uneori am asa o senzatie de rau.Bine la mine este si panica, ma gandesc la toate prostiile.
Merg in continuare cu tratamentul, sper sa fie bine, zilele astea merg sa imi fac analiza la vitamina d sa vedem cum sta treaba.
Sunt un pic mai bine, am urmat un tratament pentru inflamatia de la ureche.
Sunt in continuare ametita, o stare de plutire, dezechilibru, nici nu stiu sa descriu senzatia, plus ca uneori am asa o senzatie de rau.Bine la mine este si panica, ma gandesc la toate prostiile.
Merg in continuare cu tratamentul, sper sa fie bine, zilele astea merg sa imi fac analiza la vitamina d sa vedem cum sta treaba.
25 apr, au trecut 3 luni de cand ai facut analiza la d3?
Buna!
Nu. Am facut analiza pe 5 februarie.Mai trebuie sa astept?
Nu. Am facut analiza pe 5 februarie.Mai trebuie sa astept?
Atunci mai astept pana la sfarsitul lunii aprilie.
Se asimilează greu, eu dupa 3luni am crescut de la 17 la 26
Eu o sa incep sa iau si ulei de peste, cate 2 pastile pe zi.Dupa parerea mea doza este mica, dar toti doctorii spun ca este buna doza de 2000 ui pe zi.
Nu stiu ce sa mai cred, maine merg la analize, sunt panicata :(
Nu stiu ce sa mai cred, maine merg la analize, sunt panicata :(
Buna!
Am inceput sa iau si ulei de peste, cate 2 pastile pe zi.
Acum ajung undeva la 2800 ui pe zi, e putintel mai bine.
Voi sunteti mai bine? :)
Am inceput sa iau si ulei de peste, cate 2 pastile pe zi.
Acum ajung undeva la 2800 ui pe zi, e putintel mai bine.
Voi sunteti mai bine? :)
Buna!
Voi aveati ameteala in fiecare zi?
La mine asa este, in fiecare zi, am si momente cand ma lasa.
Voi aveati ameteala in fiecare zi?
La mine asa este, in fiecare zi, am si momente cand ma lasa.
Buna,
In Ianuarie 2019 am descoperit vitamina D mica(22), parathormul crescut (96), calciu normal. Mi s-a recomandat de catre medicul endocrinolog 2000 UI pe zi timp de 6 luni in ideea ca ar fi un hiperparatiroidism secundar scaderii vitaminei D.
In afara de oboseala si dureri osoase eu mai am niste simptome ciudate ca mancarimi pe maini si picioare, palpitatii, puls marit, stari de anxietate. Cardiologul nu a vazut nimic alarmant la inima, doar extrasistole si mi-a recomandat magnerot si panangin.
Ma bate gandul sa mai cer si o a doua opinie. Imi puteti recomanda un endocrinolog bun? Multumesc.
In Ianuarie 2019 am descoperit vitamina D mica(22), parathormul crescut (96), calciu normal. Mi s-a recomandat de catre medicul endocrinolog 2000 UI pe zi timp de 6 luni in ideea ca ar fi un hiperparatiroidism secundar scaderii vitaminei D.
In afara de oboseala si dureri osoase eu mai am niste simptome ciudate ca mancarimi pe maini si picioare, palpitatii, puls marit, stari de anxietate. Cardiologul nu a vazut nimic alarmant la inima, doar extrasistole si mi-a recomandat magnerot si panangin.
Ma bate gandul sa mai cer si o a doua opinie. Imi puteti recomanda un endocrinolog bun? Multumesc.
Carina 6, ce ai mai facut? A mai scazut PTH-ul?
Buna tuturor si sper ca sunteti bine sau macar mai bine!
Eu sunt bine, incerc sa nu ma gandesc la lucruri negative. Iau in continuare, pana la sfarsitul lui mai cate o pastila de vigantoletten de 1000u pe zi. Dupa ce finalizez voi repeta analiza la sange la vitamina D sa vad daca are valori bune.
Acum, legat de ameteli eu una am descoperit ceva.e posibil sa nu fie relevant ptr voi dar in cazul meu parca ar avea. Eu, atat la serviciu cat si acasa folosesc scaun ergonomic, iar jobul meu presupune miscare minima, deci stau mai mult asezata pe scaun, iar acasa, cand lucrez la laptop tot pe scaun ergonomic stau. Am observat ca mai mereu am tendinta sa ma batai pe scaun, sa ma rotesc, sa ma misc cumva ptr ca mi se pare relativ relaxant sau poate o fac din plictiseala/reflex. Apoi cand ma ridic sau uneori chiar si in mers imi apare o ametela asemanatoare cu miscarea pe care o fac din scaunul ergonomic. Mai precis o usoara rotire stanga-dreapta. Am citit undeva ca persoanele care stau prea mult timp asezate pe scaun pot incepe sa aiba probleme de ameteala, deoarece stau mereu in aceeasi pozitie nemiscata iar nu-stiu-ce bastonase aflate in urechea interna isi modifica pozitia din simplu fac ca nu sunt stimulate prin miscarea capului si a corpului. In concluzie pot aparea ameteli determinate de aceasta modificare si din acest motiv se recomanda statul cat mai putin in pozitie sezuta si miscare cat mai multa ptr a restabili mobilitatea acelor bastonase. In cazul meu pare sa aiba sens, ptr ca atunci cand se mai intampla sa am o usoara ameteala este asemanatoare cu miscarea scurta din scaun pe care o fac.
Eu sunt bine, incerc sa nu ma gandesc la lucruri negative. Iau in continuare, pana la sfarsitul lui mai cate o pastila de vigantoletten de 1000u pe zi. Dupa ce finalizez voi repeta analiza la sange la vitamina D sa vad daca are valori bune.
Acum, legat de ameteli eu una am descoperit ceva.e posibil sa nu fie relevant ptr voi dar in cazul meu parca ar avea. Eu, atat la serviciu cat si acasa folosesc scaun ergonomic, iar jobul meu presupune miscare minima, deci stau mai mult asezata pe scaun, iar acasa, cand lucrez la laptop tot pe scaun ergonomic stau. Am observat ca mai mereu am tendinta sa ma batai pe scaun, sa ma rotesc, sa ma misc cumva ptr ca mi se pare relativ relaxant sau poate o fac din plictiseala/reflex. Apoi cand ma ridic sau uneori chiar si in mers imi apare o ametela asemanatoare cu miscarea pe care o fac din scaunul ergonomic. Mai precis o usoara rotire stanga-dreapta. Am citit undeva ca persoanele care stau prea mult timp asezate pe scaun pot incepe sa aiba probleme de ameteala, deoarece stau mereu in aceeasi pozitie nemiscata iar nu-stiu-ce bastonase aflate in urechea interna isi modifica pozitia din simplu fac ca nu sunt stimulate prin miscarea capului si a corpului. In concluzie pot aparea ameteli determinate de aceasta modificare si din acest motiv se recomanda statul cat mai putin in pozitie sezuta si miscare cat mai multa ptr a restabili mobilitatea acelor bastonase. In cazul meu pare sa aiba sens, ptr ca atunci cand se mai intampla sa am o usoara ameteala este asemanatoare cu miscarea scurta din scaun pe care o fac.
R2H aveai ameteli in fiecare zi ?
La mine asa sunt.
La mine asa sunt.
Buna seara, mă poate ajuta cineva cu o nelămurire: fetița mea de 5 ani a păpat 4 pastilute de vigantolette de 1000ul. Am pus-o sa verse am sunat la toxicoapel și mi au spus că este în regulă însă mie imi este tema, o clipă de neatenție din partea mea si parca totul s-a întunecat pt mine ! As vrea sa i fac o analiză sa fiu sigura ca nu are hipercalcimie nu stiu daca zici corect sa nu aiba prea mult vitamina d! Inconștiența graba nu stiu cum am putut sa uit cutia pe masa însă nu pot dormi sau sa am liniște până nu aflu daca doza aceasta uimitoare poate sa i influențeze creșterea, nu stiu ce analiză sa i fac si abia pe 5 mai am prins liber la pediatrie sa aflu ce este de facut ! Poate mă ajuta cineva daca stie cineva după acest suprodozaj ce analize sa fac! Fetița are o stare generala normală, ieri după ce a păpat cele 4 pastile am văzut o mai agitată dar astăzi chiar normală! Cu siguranta nu o sa i mai dau o perioadă vitamina d și niciodată nu o sa mai la e cutia pe masa! Multumesc
nu cred ca ar putea fi o problema. Vigantolettenul este un supliment, si din cate stiu nu pot fi reactii adverse. Oricum acele 4000u nu au ramas intacte in sange. Ele oricum s-au, , consumat" deja pe parcursul zilelor. Chiar daca ar fi facut o hipervitaminoza D, ar fi fost pe moment ptr ca efectul lor oricum s-a dus. In Statele Unite se fac tratamente cu 10000u pe zi injectabil ptr vitamina D, deci 4000 nu cred ca fi fost vreo problema. Probleme poate ar aparea cu o posibila hipervitaminoza daca ar fi un exces de vitamina zilnic. Deci cred ca ar trebui sa va linistiti.
Stati linistita, aceasta poate fi doza zilnică a unui copil, nu cred ca are rost sa ii faceti analiza doar pt ca a luat o doza mai mare o zi.Copii mei iau 2000ui zilnic.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 9dureri cap, ureche, gat si ameteli!!!
- 6Ciocuri de papagal in zona cervicala
- 7Urgent!!!Stari de ameteala, lesin, dureri de cap
- 8contractii musculare in timpul noptii
- 5simptome de intoxicatie cu zinc: ameteli, dureri de cap, palpitatii, tremur
- 3gripa, febra, simptome de voma, nu suport mirosul de mancare, ameteala
- 6frica de calatorii, desi imi place sa calatoresc prin lume
- 3Un inceput de ameteala? Vreau sa aflu cauza...
- 8de vreo 4-5 zile ma simt ametit, ma simt pe alta lume
- 9Probleme in zona capului, a ochilor
- 6Probleme in timpul actului sexual! Help me!
- 5Din iulie 2014 resimt o stare de ameteala permanenta, o presiune in urechi
- 22Cred ca am cancer. Va rog frumos un sfat !
- 0Vitamina oh-25 vitamina D sub limita insa D3 in limite normale
- 4Vertij cand beau apa repede sau cand ma inec
- 0Ameteala si amorteli tranzitorii.
- 2Anxietate si/sau depresie si ameteala
- 4Lipsa de aer
- 5Vitamina D, responsabila de atacurile de panica?
- 3De atacul de panica am ameteli usoare dureri de cap rare, simt ca ceva nu e in regula, insomnii.
Mai multe informații despre: Vitamina D Ameteala suplimentarea cu vitamina D deficitul de vitamina D
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
- Vertijul, ameteala si dezechilibrul
- Rahitismul
- Osteomalacia
- Amețeala
- Amețeală și greață - ce ar putea fi, cauze posibile, diagnostic
- Vitamina D – Calciferol
- Necesarul de vitamina D
- Sursele de vitamina D
- Carența de vitamina D
- Hipervitaminoza D
- Vitamina D si sarcina