Ameteli, muschi incordati

17-05-2016
Cosmyn87
Nu este medic/terapeut
Cosmyn87
Buna ziua,

De ceva vreme, mai exact din decembrie 2015 ma confrunt cu niste stari foarte ciudate.Stari de ameteala(nu e rotator), emotii puternice aparute din senin, in ultima perioada parca si muschii picioarelor si mainilor, mai ales cand ma ridic de pe scaun, pentru cateva secunde ii simt fara vlaga.Totul trece daca fac miscare.De asemenea, ametelile sunt undeva in zona cervicala cu o mica presiune in zona urechilor si in ceafa.Sunt momente cand apar emotii din senin, ca un fel de atac de panica.Am avut din cand in cand si unele palpitatii la inima.Ameteala mai apare si la intoarceri de cap si apare in episoade, in special in timpul zilei.Seara, ca printr-un miracol aceste stari dispar si se reinstaleaza buna dispozitie.Ca si teste am facut RMN cerebral cu ANGIO, radiografie cervicala, analize de sange, consult ORL, EKG si ecocardiografie si eco pe vasele de sange de la gat.Toti doctorii mi-au zis ca nu sunt probleme.RMN a iesit ok, la inima la fel, analizele de sange la fel, fara anemii.Doar la radiografia cervicala o rectitudine undeva la vertebrele C5-6-7.Ca si alte simptope ciudate ar fi, senzatie de ameteala la zgomote mai puternice, senzatie de ameteala in magazine sau cand e o oarecare aglomeratie.Am fost si la psihiatru care mi-ar fi zis ca ar trebui sa ma relaxez, problema e ca, chiar daca sunt relaxat, senzatiile tot apar.Ca si frecventa, aproape in fiecare zi.Sunt si zile cand nu am nimic dar mai putine.Ca si tratamente, am luat Betaserc de 24(nu a avut niciun rezultat), Neuromultivit, suplimente de magneziu si calciu, dexametazona injectabil(pentru relaxarea muschilor gatului - ii simt incordati din cand in cand), Spitomit 5 mg de 3 ori pe zi(pentru calmare si anxietate - nu am simtit nimic desi am luat aproape o luna).Ce ar putea fi, ce ma sfatuiti sa fac sau la ce doctor sa mai merg?Este totusi pe baza nervoasa sau e vre-o problema de circulatie de sange sau altceva?

Multumesc.
4 comentarii
1
23-09-2016, ora 20:29
alexice
Nu este medic/terapeut
alexice
Buna ziua domnule Cosmin, ma numesc Alex si am aceleasi simptome ca ale dumneavoastra desi as mai putea adauga cateva: oboseala, stare de apatie, uneori tulburari de memorie, precum si asa numita "brain fog". Analize am facut numai cele de sange urmand sa fac si cele legate de imagistica in curand. As fi interesat daca ati gasit cauza simptomelor dumneavoastra pentru ca ar fi un punct de plecare. Va multumesc
0
06-05-2021, ora 16:17
rudot
Nu este medic/terapeut
rudot
Buna zua! ati gasit raspunsul pentru aceste probleme?
0
15-09-2023, ora 18:11
Crimson
Nu este medic/terapeut
Crimson
Incearca manevra Epley
0
15-09-2023, ora 19:25
Cosmyn87
Nu este medic/terapeut
Cosmyn87
Buna ziua,

Problema a fost pe fond psihic, anxietate cu atacuri de panica datorate stresului de la locul de munca din acea perioada. Am facut psihoterapie cateva sedinte si un tratament cu Rivotril, un sfert de pastila. Au trecut toate problemele dupa aprox 6 luni. Ca si indicatie, faceti analize si controale la nivel organic, daca nu se descopera nimic organic, atunci e pe fond psihic. Desi simptomele sunt asemanatoare cu problemele organice, trebuie luat in calcul si pe fond psihic, stres, anxietate, atacuri de panica. Aceasta problema are o paleta larga de simptome dintre cele mai neplacute, care pot duce in cazuri extreme si la lesin.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce amețesc? Cele mai frecvente cauze ale amețelilor
  • Amețeala - cele mai frecvente cauze
  • Cum tratezi amețeala (vertijul, amețelile frecvente)
  • Legătura dintre amețeală și COVID-19: unul din zece pacienți infectați cu virusul SARS-CoV-2 prezintă amețeală
  • Ameţeli în timpul somnului (înainte să adormi) - cauze posibile
  • Terapia fizică poate scădea riscul de accidentare cazată de amețeală
  • Amețeala - un simptom asiciat cu un risc crescut de deces
  •