Colon iritabil
Buna ziua,
numele meu este Lidia si de 2 ani sufar de colon iritabil (perioade de constipatie alterneaza cu cele de diaree). Am facut o multime de investigatii, inclusiv colonoscopie in urma carora mi s-a pus acest diagnostic.
Durerile mi s-au accentuat in timp, flatulenta, obosela... desi mi-am schimbat regimul alimentar.
De cateva zile mi-a aparut o durere in partea dreapta jos in zona apendicelui (eu am fost operata de apendicita acum 6 ani). Durerea se diminueaza dupa dupa scaun si se accentueaza cand sunt contipata. Este o durere jenanta la mers si uneori insotita de intepaturi.
Intrebarea mea este: poate fi o inflamatie a peretelui intestinul in zona operatiei din cauza acestei bolii?
Si as mai avea o intrebare: am auzit de produsele Colonix recomandate pentru probleme digestive. Ati recomanda folosirea unui astfel de produs in situatia in care sunt eu? Mi-e teama de efectele negative avand in vedere operatia de apendicita.
Multumesc
numele meu este Lidia si de 2 ani sufar de colon iritabil (perioade de constipatie alterneaza cu cele de diaree). Am facut o multime de investigatii, inclusiv colonoscopie in urma carora mi s-a pus acest diagnostic.
Durerile mi s-au accentuat in timp, flatulenta, obosela... desi mi-am schimbat regimul alimentar.
De cateva zile mi-a aparut o durere in partea dreapta jos in zona apendicelui (eu am fost operata de apendicita acum 6 ani). Durerea se diminueaza dupa dupa scaun si se accentueaza cand sunt contipata. Este o durere jenanta la mers si uneori insotita de intepaturi.
Intrebarea mea este: poate fi o inflamatie a peretelui intestinul in zona operatiei din cauza acestei bolii?
Si as mai avea o intrebare: am auzit de produsele Colonix recomandate pentru probleme digestive. Ati recomanda folosirea unui astfel de produs in situatia in care sunt eu? Mi-e teama de efectele negative avand in vedere operatia de apendicita.
Multumesc
6 comentarii
Buna ziua,
In primul rand am cateva intrebari:a fost operatia dumneavoastra de apendicita complicata cu peritonita? Daca da atunci este posibil sa aveti un sindrom aderential postapendicectomie. La cate zile aveti scaun?
Ati scazut in greutate in ultimul timp? S-a intamplat ca scaunul sa fie cu sange sau f. inchis la culoare?
Cum sunt analizele uzuale, aveti anemie?
Ati facut ecografie abdominala sau tomografie in ultimul timp?
Daca toate acestea sunt normale inseamna ca diagnosticul de colon iritabil este corect stabilit si trebuie facute investigatii mai amanuntite.
Exista analize pentru alergiile alimentare de faza cronica, un examen al scaunului cu evidentiere de candida, flora bacteriana, suprapopularii bacteriene ce pot sta la radacina asa zisului sindrom de colon iritabil.
In primul rand am cateva intrebari:a fost operatia dumneavoastra de apendicita complicata cu peritonita? Daca da atunci este posibil sa aveti un sindrom aderential postapendicectomie. La cate zile aveti scaun?
Ati scazut in greutate in ultimul timp? S-a intamplat ca scaunul sa fie cu sange sau f. inchis la culoare?
Cum sunt analizele uzuale, aveti anemie?
Ati facut ecografie abdominala sau tomografie in ultimul timp?
Daca toate acestea sunt normale inseamna ca diagnosticul de colon iritabil este corect stabilit si trebuie facute investigatii mai amanuntite.
Exista analize pentru alergiile alimentare de faza cronica, un examen al scaunului cu evidentiere de candida, flora bacteriana, suprapopularii bacteriene ce pot sta la radacina asa zisului sindrom de colon iritabil.
Buna ziua,
Raspunsul la intrebarile de mai sus: operatia a fost complicata cu peritonita, scaun am in fiecare zi, sau la 2 zile cel mult insa cu mari dificultati, rar mi s-a intamplat sa am scurgeri de sange(mi s-a spus ca e de la hemoroizi) si nu este inchis la culoare.
Analizele sunt bune, nu am anemie si nu am scazut in greutate.
N-am facut decat ecografie abdominala, si radiografie cu bariu.
Tulburarile de digestie au aparut pe fondul unor dureri pelvine (pe care inca nu le-am identificat). Imi continui investigatiile pe aceasta parte.
Multumesc mult de informatii.
Raspunsul la intrebarile de mai sus: operatia a fost complicata cu peritonita, scaun am in fiecare zi, sau la 2 zile cel mult insa cu mari dificultati, rar mi s-a intamplat sa am scurgeri de sange(mi s-a spus ca e de la hemoroizi) si nu este inchis la culoare.
Analizele sunt bune, nu am anemie si nu am scazut in greutate.
N-am facut decat ecografie abdominala, si radiografie cu bariu.
Tulburarile de digestie au aparut pe fondul unor dureri pelvine (pe care inca nu le-am identificat). Imi continui investigatiile pe aceasta parte.
Multumesc mult de informatii.
Buna ziua,
Am 33 ani si in urma cu 2 luni dupa o masa copioasa si picanta, nu mai m am putut ridica de la masa de dureri de burta.Am fost la medic si mi a spus ca este o colita si o gastrita.Mi a dat un tratament pe care nu l am urmat cu strictete, durerile au reaparut dar nu asa intens si am fost sa mi fac o ecografie.Mi a spus ca am partea stanga a colonului iritata si fff multe gaze.Am mers iar la medic si mi a spus sa iau acelasi tratament.Problema mea este ca am episoade de diaree si dureri ff mari(s a intamplat de 2 ori in 2 luni).Cred ca am si hemoroizi pt ca am observat pe hartia igienica sange.Scaunul nu este negru si nici nu are sange.Am scaun zilnic.Sunt putin panicata sa nu se complice problema si as avea nevoie de un sfat de la dvs.Mentionez ca am trecut printr o perioada extrem de stresanta la serv si toate aceste simptome reveneau dimineata inainte de a merge la servici si cand eram acolo.Noaptea ma simt bine.Hemoleucograma este buna.
Am 33 ani si in urma cu 2 luni dupa o masa copioasa si picanta, nu mai m am putut ridica de la masa de dureri de burta.Am fost la medic si mi a spus ca este o colita si o gastrita.Mi a dat un tratament pe care nu l am urmat cu strictete, durerile au reaparut dar nu asa intens si am fost sa mi fac o ecografie.Mi a spus ca am partea stanga a colonului iritata si fff multe gaze.Am mers iar la medic si mi a spus sa iau acelasi tratament.Problema mea este ca am episoade de diaree si dureri ff mari(s a intamplat de 2 ori in 2 luni).Cred ca am si hemoroizi pt ca am observat pe hartia igienica sange.Scaunul nu este negru si nici nu are sange.Am scaun zilnic.Sunt putin panicata sa nu se complice problema si as avea nevoie de un sfat de la dvs.Mentionez ca am trecut printr o perioada extrem de stresanta la serv si toate aceste simptome reveneau dimineata inainte de a merge la servici si cand eram acolo.Noaptea ma simt bine.Hemoleucograma este buna.
ambrozia1978
Sincer nu inteleg cum a reusit medicul sa observe la ecografie ca ai colonul iritat.. Cati ani ai?
Sincer nu inteleg cum a reusit medicul sa observe la ecografie ca ai colonul iritat.. Cati ani ai?
Ar fi indicat sa faceti o colonoscopie totala.
Va rog daca se poate sa ma ajutati si pe mine, cam de la Paste am burta f umflata, sunt f balonata parca sunt insarcinata, am tinut o saptamana post inainte de Paste si cam de atunci m-am balonat, nu prea mancam si cand mancam erau mai mult fructe mere, portocale banane.Sunt f ingrijorata pt ca aceasta stare de balonare este continua chiar de dimineata nu se reduce deloc si imi da o stare de oboseala, am luat triferment dupa masa dar nu m-a ajutat deloc, am inceput sa mananc f multe iaurturi legume fierte, miere, nu am mai baut gazos dar nicio schimbare, am si diaree si mictiuni dese si dureri de burta in partea de jos uneori si arsuri pe stomac.De balonari am suferit mereu dar erau in special dupa masa, greseam mancand fructe cu mancare (de ex friptura cu mar) si cred ca am si intoleranta la lactoza.Dar acum e mult mai rau, cred ca am si fierea lenesa (genetic) si tatal meu a murit de cancer duodenal. Are vreo legatura? Cel mai mult mi-am stricat stomacul dupa moartea mamei, nu prea mancam mancare gatita si aveam constipatii severe cu sange.In afara de regim ce as putea face, nu ma mai incap nicio pereche de blugi...E sigur colon iritabil sau aceste simptome pot fi si de la alte boli ?Nu am putut renunta la o cafea dimineata cu putin lapte, are vreo legatura? Va multumesc !!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 48de aproape doi ani ma lupt cu sindromul colonuliu iritabil
- 5Rinichi ptozat sau intestin inflamat?
- 164Helicobacter vs Sulforaphane
- 18Colon iritabil, ulcer, colecist sau toate la un loc?
- 14Probleme gastro baiat 7 ani
- 10de 11 ani ma chinui
- 5in urma cu 5 ani am facut o colonoscopie unde la biopsie mi-a iesit colon iritabil
- 12Colon iritabil
- 0Tratament pentru: Helicobacter pilory: balonare, gaze intestinale, colon iritabil?
- 2Amitripilina si xanax
- 6urgenta ! probleme la colon
- 1Poate fi vorba de colon iritabil ?
- 1Colon iritabil sau
- 8Ulcer duodenal si sindromul colonului iritabil
- 2Dureri abdominale mai frecvente in momentele de stress.
- 4Chiar este colon iritabil?
- 9Probleme gastro sau psihice?
- 0Colon iritabil
- 6Medicația psihotropă agravează simptomele colonului iritabil?
- 4Probleme digestive posibil colon iritabil
Mai multe informații despre: Colonul iritabil
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: