Colon iritabil - tratarea durerilor

03-01-2022
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Am 74 de ani și sunt profesor pensionar. Am fost diagnosticat, acum 4 ani, cu colon iritabil, în urma unei colonoscopii la gastroenterolog. Aveam dureri sub coastă, în partea stângă, și relativ constipație. Am urmat tratament cu spasmomen și meteospasmyl. În ultimul timp (cam de două-trei luni), am început să am dureri foarte puternice sub coastă, în stânga, dureri care nu cedează la medicamente. Am fost din nou la gastroenterolog, care m-a asigurat că nu pot avea cancer (am scaunul normal, fără sângerări și nu am scăzut în greutate). Sunt și depresiv și anxios și mi s-a spus că asta duce la intensificrea durerilor. Urmez tratament și pentru depresie (Quetiapina Teva și Tritico) și încerc să-mi controlez stările, dar nu reușesc. Mă gândesc tot timpul la durerile care sunt zilnice și fac tot felul de scenarii sumbre. Pentru colon iau, în prezent, ibutin și IBSI-SUN și, din când în când, când durerile nu cedează, NO-SPA. Îmi poate sugera cineva un tratament eficace? Mulțumesc.
4 comentarii
0
03-01-2022, ora 20:24
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
V-am mai raspuns, acum va recomand sa cititi de pe net despre Sindromul Roemheld explica foarte multe lucruri acolo, continui sa va sugerez sa nu mai consumati ciorbe o perioada mai lunga si vedeti cum va simtiti. Nu spuneti daca aveti balonari si palpitatii.
0
04-01-2022, ora 10:42
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Mulțumesc pentru răspuns. Nu consum ciorbe, nici fructe sau legume (nici băuturi carbogazoase). În afară de dureri, care sunt constante și destul de intense, am balonări și gaze. Palpitații nu am, dar uneori (mai ales seara) simt înțepături în partea stângă a pieptului (tensiunea este bună, mi-o iau aproape zilnic: 130/75 (80). Am citit despre Sindromul Roemheld. În urmă cu câțiva ani, am fost diagnosticat cu angină pectorală, iar la o gastroscopie (de acum un an) mi s-a pus diagnosticul de hernie hiatală.
0
04-01-2022, ora 11:34
tassevasi
Nu este medic/terapeut
tassevasi
Și eu am probleme, ma balonarea și am palpitații când sunt balonat medicul militar gastro la care am fost mi.a indicat controloc și ceva pt anxietate, acum ma simt f bine și am rărit controlocul. De-asemenea și eu am hernie hiatala de 3 cum, care influențează inima, nu am dureri de abdomen.
0
04-01-2022, ora 12:14
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Mulțumesc pentru răspuns. Anul trecut am efectuat două gastroscopii (hernie hiatală incipientă și esofagită de reflux). Am luat controloc (zencopane, helides - cu aceeași substanță) pentru refluxul gastroesofagian. Pentru colon iritabil iau ibutin, IBSI-SUN și, când durerile de sub coastă (partea stângă) devin foarte puternice, iau NO-SPA. Din cauza herniei hiatale, simt uneori că mă sufoc (mi s-a recomandat ca după mese să mă plimb, să stau în poziție verticală, dar nu pot face asta tot timpul, mai ales acum, iarna). Stomacul îmi apasă pe inimă și atunci intru în panică (mult timp am crezut că am probleme serioase cu inima). Medicul gastroenterolog mi-a spus că nu se impune operația de HH, iar în privința colonului iritabil, m-a asigurat că nu este problemă de malignitate (cancer). Acum 4 ani, la colonoscopie, nu mi-a găsit polipi și mi-a spus că vom repeta colonoscopia peste cinci ani (adică anul acesta). Problema este că durerile de colon sunt mari și constante, iar HH mă supără, în sensul că de fiecare dată când fac o mișcare, am senzația că mi se oprește respirația și încep să gâfâi. Mai rău este că nu-mi pot controla senzațiile astea și intru în panică. Sufăr și de anxietate (urmez tratament cu Quetiapina și Tritico).
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Tratament colon iritabil
  •