colon iritabil sau ce.?!
am ceva probleme cu sistemul digestiv de aproape 3 luni...mai exact..acum 3 luni am fost diagnosticat cu gastrita hiperacida..am urmat tratamentul...am facut ecografii, tranzit baridat, analize sange...nimic in neregula, am fost la doctorul de familie la med.internist..ok totul dupa ei...dar,...am in continuare dureri surde usoare ca niste intepaturi in abdomen, radiaza si prin spate pe langa coloana cateodata, sub coaste, in zonele inghinale jos in burta, borboloseli si sunete ale intestinelor, gaze, scaune 3 /saptamana, tari de regula...cateodata si diaree dar rar, spasme ale muschilor burtii, nevoia urgenta de a urina, urinez des,...eu am facut o obsesie ca ar fi pancreatita...doctorii zic nu...dar nu mai pot sa-mi i-au gandul de la boala atunci cand simt burta cum se manifesta sau cum se aude.Ce sa fac
7 comentarii
revin cu urmatoarele precizari: analizele sange bune, ecografia a scos in evidenta ca ar fi o bila mai lenesa..dar ok...fara calculi sau altceva,..ficat normal, pancreas normal, rinichi normali...tratament: no -spa, metoclorpramid..(pe care nu pot sa il suport.), esspumisan, nexium, al doilea tratament...metoclorpramid, esspumisan, normix(nu l-am luat)
am 30 ani, barbat...cu miscarea si sportul nu stau chiar bine cu toate ca nu sunt gras deloc.
Analiza din sange sau scaun pentru depistare helicobacter pylori ai facut?
Aceeasi intrebare ti-o adresez si eu...este f importanta aceasta analiza.
da...am facut testul de sange pentru helicobacter pylori.negativ.
Pancreasul il poti controla si cu doua analize simple de sange; amilaza si lipaza. In cazul pancreatitei exista simtome specifice ; HIPOTENSIUNE, SLABIRE, REPULSIE fata de carne si paine.( oricum s-ar fi observat la ecografie)
Sunt ptr o alta ipoteza fate de colegii mei: Lambliaza e primul meu diagnostic. Puteti incepe prin 3 ex coproparazitologice la interval de 7 zile, daca sunt negative se pot incerca alte teste serologice mai complexe, sau chiar tratament antiparazitar pe baza tabloului clinic sugestiv.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5colon iritabil de un an jumate.. Am tot cerut sa fac colonoscopie dar mi s-a spus ca nu este cazul.
- 5Rinichi ptozat sau intestin inflamat?
- 5helicobacter sau colon iritabil ?
- 6colon iritabil si tin in continuu tratament dar degeaba nu-mi revin
- 8pulsatii abdominale
- 2colon iritabil sau nu?
- 2Dieta pentru colonul iritabil
- 4Colon iritabil?!
- 4ganglioni, mancarime, panica
- 1Colon Iritabil
- 1Colonul iritabil este in stransa legatura cu depresia, anxietatea?
- 6urgenta ! probleme la colon
- 2Dureri abdominale
- 5tranzit intestinal radical schimbat, din senin
- 2Dureri abdominale mai frecvente in momentele de stress.
- 6Durere abdominală, tot îmi vine sa vomit
- 0Reactii dupa regim strict colon iritabil si gastrita
- 0Colon iritabil
- 6Medicația psihotropă agravează simptomele colonului iritabil?
- 6Dureri de stomac din cauza gastritei
Mai multe informații despre: Colonul iritabil
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: