Colon iritabil sau

30-12-2016
mimikon
Nu este medic/terapeut
mimikon
Buna ziua ! De cateva luni am avut dureri abdominale care nu se produc intr o anumita zona si in tot abdomenul (superior si inferior).durerile nu sunt persiste ci mai degraba niste crampe. Se.inrautatesc in perioada menstruatuei. Am 23 de ani. Am fost ka gastroenterolog si mi s a dat tratament cu debridat si spasmomen pt colon iritabil si mi s a zis ca nu este cazul sa fac o colonoscopie. am luat trataamentul si dupa o saptamana am inceput sa ma simt ai bine, dqr apoi l am intrerui si durerile au revenit. Intrebarea..ca sa ma pot linisti..in.cazul in care era ceva mai grav, chiar si cancer, simptomele trebuia sa evolueze sau se putea sa ramana la fel? E posibil ca simptomele sa se reduca si sa dispara cu tratament daca ar fi cancer? Pot sa ma bazez pe diagnosticul de colon iritabil fara sa fac colonoscopie?
1 comentarii
0
03-01-2017, ora 14:02
Dr. Chiriac Stefan
Gastroenterologie, Iasi
Dr. Chiriac Stefan
Buna ziua, diagnosticul de colon iritabil este unul de excludere. La pacienti sub 45 de ani, fara factori de risc suplimentari se recomanda un tratament de proba, asa cum ati urmat Dvs. In cazul in care nu exista raspuns la acest tratament se pot pune in discutie explorarile endoscopice. Totusi, trebuie sa stiti ca daca se confirma diagnosticul de colon iritabil aceasta boala nu se vindeca complet, existand perioade de ameliorare si de exacerbare a simptomelor iar tratamentul simptomatic in general functioneaza doar atat timp cat este urmat, fiind necesara uneori schimbarea medicamentelor pentru a obtine controlul eficient al simptomelor. Recomandarea mea este sa reluati legatura cu medicul gastroenterolog pentru a optimiza conduita in cazul Dvs.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • L-glutamina funcționează în sindromul de colon iritabil?
  • Sindromul intestinului iritabil a fost asociat cu o diversitate bacteriană mai scăzută în intestine
  • Tratament colon iritabil
  • Terapia alimentară are rezultate superioare medicației în gestionarea sindromului de intestin iritabil
  • Acupunctura arată promițătoare în atenuarea simptomelor sindromului de colon iritabil cronic
  •