Cipralex dependenta - solutii alternative

507 comentarii 1 2 345 ..... 16 17 Înainte ›
0
26-12-2009, ora 00:53
filomena
Nu este medic/terapeut
filomena
boby eu nu uit s-ar putea sa nu fie bun ptr tine cipralex poate seroxat sau ixel sunt din generatie noua de medicamente
1
26-12-2009, ora 13:33
alex280
Nu este medic/terapeut
alex280
mam gandit sa iau piracetam, da nu prea vreu sa iau asa de capu meau, am programare pe 20 ianuarie la pshiatrie, o sa stau de vb cu doctoru, iau cipralex si frontin, si nu ma pot concentra, nu imi dai id tau sa mai vb? -*

(*modificat de administrator)
0
26-12-2009, ora 23:15
dragosB
Nu este medic/terapeut
dragosB
Buna seara

De 2 ani de zile am si eu o serie de simtome foarte urate si care in mai mica sau mai mare masura mi-au afectat si viata de zi cu zi. Am trecut prin cam toate simptomele descrise pe forum: agitatie, emotie crescuta, atacuri de panica mai mari sau mai mici insotite de palpitatii, furnicaturi, greata, caldura, de toate. Pana la urma am inceput un tratament cu cipralex in doza de 10 mg si dupa 2 luni a inceput sa fie mai bine. L-am luat aproape un an jumate si prostia mea a facut ca exact in momentul in care ma simteam mai bine sa renunt la el. Oricum avea si unele reactii adverse: vedere mai slaba, ameteli. Problema e ca de 2 luni au inceput sa reapara simptomele si cred ca trebuie sa merg iarasi la medic pt ca nu e ok. Sper sa fie bine. Daca vreti sa mai vb pe mess lasati-mi idurile, poate mai iesim din himera asta.
0
27-12-2009, ora 05:18
user61314
Nu este medic/terapeut
user61314
Eu pana acum de 2 ori am incercat sa ma sinucid.
1.Prima data mi-am pus o punga pe cap dar fara efect.
2. A doua oara am vrut sa sar din masina la o viteza de 70 km/h, dar n-am avut destul curaj
0
31-12-2009, ora 23:06
user61314
Nu este medic/terapeut
user61314
Cand am scris era pe 27, azi e 31, atunci eram de la doza m-a luat valul, stati linistiti ca nu ma sinucid asa usor.
0
12-01-2010, ora 17:00
claudia 89
Nu este medic/terapeut
claudia 89
buna sunat caludia si am 20 de ani, mie mi sa recomandat sa iau cipralex, as vrea sa stiu cat de bun e eu sunfar de o depresie destul de sevrea de cateva luni si nu mam dus la medic doar am suntat cati va dr.si mi-au explicat ce am. acum 3 ani ma mai avut o depresie si am stat cam 1 ani si 4 luni pana sa imi observe parinti comportamentul, acum sunt putin mai agresiva si ma enervez foarte repade si am cam inceput sa simn. chear as vrea sa stiu dak ajut acest medicament.multumesc
0
12-01-2010, ora 20:40
user61314
Nu este medic/terapeut
user61314
Claudia 89, Cipralex-ul e un medicament destul de complicat. Depinde de organism. Eu am avut cea mai grea perioada ca urmare a reactiilor adverse de la Cipralex. Lasa -mi un ID de mess
0
12-01-2010, ora 21:39
dragosB
Nu este medic/terapeut
dragosB
Pt Claudia.
Ar trebui sa mergi la un medic psihiatru sa te vada, sa ii povestesti ce simptome ai. Si abia dupa aceea sa iei cipralex. S-ar putea sa iti faca foarte bine, s-ar putea sa nu iti mearga bine cu el. Medicul stie in functie de ce ii spui tu si cum te simti ce sa iti dea si in ce dozaj. Sunt si alte medicamente oricum. Eu am luat cipralex o vreme buna, apoi am intrerupt si de doua luni iau iarasi dar o sa il schimb pt ca si mie imi produce reactii adverse urate. Si in afara de medicatie ar trebui sa mergi si la psiholog. Medicamentul trateaza simptomele bolii dar nu le elimina. SIngurii care le pot elimina suntem noi.
Mult succes si sa mai scrii cum esti si ce iei.
0
12-01-2010, ora 22:06
filomena
Nu este medic/terapeut
filomena
VA SFTUIESC SA NU LUATI IXEL ORICUM, DACA I E PRESCRIE CUIVA
0
13-01-2010, ora 21:52
claudia 89
Nu este medic/terapeut
claudia 89
va multumesc mult pt incurajare si o sa incerc sa merg la dr, drar de frica sa nu se ajunga la mai multe. alexandru lasami u id tau da vrei sa vb k am multi care nu ii cunosc si nu le dau accept. multumesc inca o dat mult de tot
0
05-02-2010, ora 11:41
AlexL
Nu este medic/terapeut
AlexL
Buna ziua.

Cel mai mult m-a impresioant ceea ce a scris utilizatorul cu numele "alexandrahetco".De ce ?Am exact aceleasi simptome ca ea...
Totul a inceput acum 2 ani.Aveam atacuri de panica, nu puteam sa plec de acasa, aveam probleme cu stomacul.Mi-am facut curaj si m-am dus la psihiatru.Mi-a dat PALUEXTIL, care s-a dovedit a fi o mare prostie(pt organismul meu ) pentru ca ma simteam mult mai deprimata.- am luat 10 luni acest medicament.Mi-am pus ambitia la bataie si m-am lasat de ele.Parca era mai ok fara medicamente.Nu mai eram dependenta de ceva si lucrul acesta m-a bucurat.
La inceputul acestui an iar m-a apucat.Acum e ceva mult mai grav.Mananc si dau afara tot, astfel ca de la 68 kg am ajuns in 2 saptamani la 61.Mi-e frica - nu stiu de ce anume, nu stiu daca de ceva sau de cineva- am impresia ca toata lumea are ceva cu mine, ca totul e negru in jurul meu.Mi-e frica sa ies pe strada.Nu mai suport sa ma uit in oglinda...Nu ma mai suport pe mine...

Inainte eram sufletul oamenilor, ajutam pe oricine, cu orice, eram cel mai puternic om.Mi se umplea sufletul de bucurie cand eram de ajutor cuiva, eram sociabila, o zapacita.

Acum...acum sunt un nimic.
Ieri am fost la alt psihiatru.Mi-a dat Cipralex.
Sa dea Dumnezeu sa imi fie si mie bine.Am obosit sa lupt cu mine permanent...

O zi buna si va doresc multa sanatate
0
13-02-2010, ora 19:46
tanti
Nu este medic/terapeut
tanti
De 2 ani de zile am un atac de panica imi era frica sa mai plec pe strada deoarece aveam senzatia ca ametesc, am facut toate analizele si nu am depistat nimic. Acum 2 zile am fost la pshiatrie unde am gasit o doctorita foarte draguta, ma ascultat cu atentie, tot ce iam povestit ce simtome aveam. Nu mai puteam sa dorm noaptea, creierul meu nu mai functiona cum trebuie ma gandeam la tot felul de lucruri foarte minore dar mie mi se parea foarte grele. Mia recomandat Cipralex o jumatate 7 zile...Dupa 7 zile una intreaga.Dupa 7 zile una jumate...Dupa inca 7 zile 2 la pranz. Sh Axiar O jumatate dimineata...O jumatate la 12 si una seara.Puteti sa le luati cu toata increderea, nu am avut nici un fel de ractie adversa nici nu-mi vine sa cred cum gandeam inainte si cum sunt acum. Am inceput o noua viata. Va doresc si voua multa sanatate. Doamna doctor mia recomandat timp de un an. Ii multumesc lui Dumnezeu ca mia scos aceasta doctora in calea mea pe numele Stoian Ana Maria, Ploiesti. Sai dea Dumnezeu multa sanatate. Mergeti cu incredere la dumneaei !!!
0
14-02-2010, ora 15:50
ralugeo29
Nu este medic/terapeut
ralugeo29
buna tuturor.si eu am fost diagnosticata atacuri de panica cu agorofobie acum 1 an si 2 luni si de atunci fac tratament cu cipralex (la inceput luam si xanax acum iau ocazional)vrau sa spun ca asta e reactia organismului la aceste medicamente pt mn primele 2 saptamani de tratament au fost mai groaznice decat pana sa le iau dar spre "norocul"meu mie psihiatra mia spus de prima oara sa nu citesc prospectele acestor medicamente deoarece nu sunt facute de doctori si avand in vedere ca avem probleme cu "mansarda"nu trebuie sa le citim pentru ca ne facem mai mult rau.eu nu pot iesi intotdeauna din casa si dupa atata timp tot mai revin starile proaste care se pare ca nu vom scapa prea usor de ele.oricum tratamentul fara psiholog nu prea da rezultate.eu am mers la psiholog(doar 4 sedinte)si mam simtit mult mai bn ma incurajase foarte mult acum o sa incep sa ma duc iar deoarece saptamana aceasta nu mam simtit deloc bine.cred ca acelasi lucru vi sa spus si voua in legatura cu toate starile de fapt nu este o boala organica si psihologul te ajuta sa ne controlam si sa ne recapatam increderea in noi.va doresc sanatate tuturor.
0
14-02-2010, ora 19:11
dragosB
Nu este medic/terapeut
dragosB
Da. Ai mare dreptate in tot ce ai scris. Trebuia completata medicamentatia cu psihoterapia si trebuie
sa inteleaga incet incet creierul ca defapt nu e nimic grav cu el.
0
15-02-2010, ora 13:15
aliss009
Nu este medic/terapeut
aliss009
Buna ziua tuturor..ma numesc Aliss si de aprox 1 an si 5 luni urmez tratament cu Cipralex 10 mg 1tb/zi..diagnosticul este..depresie, anxietate generalizata cu atacuri de panica.precizez ca am avut toate simtomele descrise aici pe forum, dar au incetat la 3 saptamani de la administrarea cipralexului...efecte adverse am avut si eu, foarte urate, ( tremuraturi, agitatie, insomnii, oboseala, transpiratii, inclusiv senzatia mortii iminente)...dar au cedat la cateva zile.singurul incovenient este scaderea libidoului in urma acestui tratament, dar am incredere ca si aceasta reactie adversa va disparea cu timpul.., acum ma simt excelent, sunt plina de viata si gandesc pozitiv..iau tot ce este frumos de la viata..fac tot ce-mi place si ma odihnesc foarte mult.O sa iau ani de zile daca este nevoie acest medicament...pt ca, asa cum imi spunea un medic: "de ce nu? ti s-a urat cu binele?" Asa ca va recomand sa luati cu incredere acest medicament..la mine a facut minuni..o zi buna tuturor...
0
15-02-2010, ora 14:10
filomena
Nu este medic/terapeut
filomena
aliss sa vezi cum va fi cand il vei lasa... ce simti tu acum am simtit toti cand am luat antidepresive.
0
15-02-2010, ora 14:26
aliss009
Nu este medic/terapeut
aliss009
Cand il voi lasa..va fii desigur cu acordul medicului curant...si, cu ajutorul psihoterapiei si a autosugestiei...am mare incredere ca voi trece cu bine peste... oricum, multumesc pt sugestie..
0
15-02-2010, ora 20:14
filomena
Nu este medic/terapeut
filomena
nu este sugestie este un adevar, eu am luat seroxat care e mai puternic decat cipralex dar in fine.
0
15-02-2010, ora 20:20
ralugeo29
Nu este medic/terapeut
ralugeo29
eu in decembrie am inceput tratamentul si inaprilie am inceput scoala de soferi.Din ce mia spus mie psihiatra nu trebuie sa iei medicamentele inainte sa te urci la volan (e posibil sa nu ai aceleasi instincte).
0
15-02-2010, ora 20:23
ralugeo29
Nu este medic/terapeut
ralugeo29
Daca iei xanax intotdeauna trebie sa ai o reteta la tine(medicul titi da reteta de xanax in 3 exemplare)eu am intrebat la farmacie pt ce a pastrez reteta si mia spus pt politie in caz ca ma opreste(fata ne da de gol).multa sanatate tuturor.
0
15-02-2010, ora 20:59
aliss009
Nu este medic/terapeut
aliss009
Pt Annajanette...Nu contest ca este un adevar, insa faptul ca ai luat ceva mai puternic denota ca ai avut o forma mai grava.fiecare organism reactioneaza intr-un fel.., la mine a fost mai mult atacuri de panica decat depresie...dar, in fine.esti cumva medic?
0
15-02-2010, ora 21:31
dragosB
Nu este medic/terapeut
dragosB
Fiecare medicament si combinatie de medicamente se stabileste de catre medicul psihiatru in functie de afectiune, simptome si gravitate. Nu toti reactionam la fel la ele de aceea se stabileste de obicei o combinatie ideala, care nu poate fi stabilita de cele mai multe ori de la inceput.
Si pentru posturile de mai sus, da seroxatul e putin mai tare decat cipralexul pt ca are 30 mg, defapt Seroxatul e Paroxetina, tot o substanta inhibatoare de serotonina ca si la Cipralex.
0
15-02-2010, ora 22:12
filomena
Nu este medic/terapeut
filomena
MEDIC REZIDENT SUNT
0
19-02-2010, ora 23:55
silviamioara
Nu este medic/terapeut
silviamioara
salutari la toti!
Sunt Silvia din Timisoara, am 22 de ani si.stiti voi ce ar urma.am GAD sau TAG cum este in romaneste, tulburare de anxietate generalizata.am inceput tratamentul cu cipralex si xanax si ma simt foarte bine...pana acum.dar as vrea foarte mult daca se poate sa primesc pe mail acel program de la george7.adresa mea -.si...as avea o intrebare.a incercat cineva acupunctura si reflexoterapia pentru atac de panica si anxietate.am inteles ca acum se foloseste foarte mult aceasta tehnica, si vroiam sa stiu daca a dat la cineva rezultate.merci si.sa gandim pozitiv!!!!
0
08-05-2010, ora 21:19
popescu mariana
Nu este medic/terapeut
popescu mariana
buna tuturor.am33ani si de 5luni sufar de depresie cu atacuri de panica.si eu, ca multi de pe acest forum nu stiam ce mi se intampla si credeam ca voi muri.totul a inceput ca nu mai puteam sa dorm.imi era foarte somn, adormeam si ma trezeam cu niste palpitatii de simteam ca imi iese inima din piept.am crezut ca am ceva la inima, dar nimic, apoi am fost sa mi ia sange pt analize si am lesinat.de at a inceput calvaru.cum ieseam afara din casa lesinam, imi amorteau mainile, picioarele, spatele.nu puteam dormi nici macar 2ore pe noapte.am inceput sa am o presiune foarte mare in cap, frunte simteam ca ma strange ca intr o menghina.am decis sa merg la psihiatru.mi a zis sa ma internez 2saptamani, pt ca antidepresivele au efecte adverse si e mai bn sa fiu internata.am urmat trat cu cipralex15mg, depakine500mg, seroquel200mg, dizepam100mg.dormeam mereu, nu puteam sa stau in picioare, dar totul pana se obisnuieste organismul.dupa externare am ramas pe cipralex10mg, depakine150mg, seroquel25mg.ma simt foatre bine.sanatate tuturor
0
11-05-2010, ora 23:13
deliadaniela
Nu este medic/terapeut
deliadaniela
buna, poate ma ajutati si pe mine cu niste raspunsuri.Am inceput tratament cu cipralex, am luat patru zile 1, 4 dintr-o tableta de 10 mg si cind am trecut la 1, 2 tableta am crezut ca mor, a trebuit sa chem ambulanta:stare de panica, tahicardie, am amortit toata.Am sunat medicul psihiatru si mi-a spus ca este excus de la el sa fii facut asemenea reactii, ca trebuia sa dea cel mult dureri de stomac.ati mai patit careva asa ceva?
0
12-05-2010, ora 08:41
laucarmen
Nu este medic/terapeut
laucarmen
draga deliadaniela eu fac tratamente de 7 ani...scheme peste scheme...o perioada e bine dupa care totul o ia de la capat.eu am incercat cu cipralex in decembrie insa intr-o luna nu am avut nici un rezultat.mi-a fost fff rau...nu am amortit..insa gindul ca treb sa merg la munca neap[arat m-a facut sa ma tirasc asa cum am putut. deci la mine nu amers.acum iau zoloft, tranxen si xanax.e a 2a luna..prea mare imbunatatire...ce sa spun.am aceleasi ginduri permanente si o anxietate adinca.iti dai seama ca numai gindul ca medicamentele nu isi mai fac efectul si tot restul vietii vafi asa ma ingrozeste.dupa bolile de cancer cred ca asta e cea mai nenorocita.lupta asta permanenta cu tine insuti e ingrozitoare..iar cei care s-au facut bine cu siguranta ori au fost niste oameni extrem de puternici ori au avut doar usoare tulburari.ce sa iti spun...?? lupta, lupta, lupta.stiu ca e greu ..eu deja am obosit dar ce sa faca.nu vreau sa te descurajez.incearca sa eviti singuratatea si daca esti mai tinara nu iti pierde speranta..mult succes si mai vorbim
0
15-05-2010, ora 21:39
deliadaniela
Nu este medic/terapeut
deliadaniela
buna, ayz am discutat cu cineva care se confrunta cu aceleasi simtome, respectiv anxietate si panica, a consultat un medic psihiatru din ungaria care i+a prescris Xanax retard, cica nu creaza dependenta, ia tratamentul de un an de fapt a renuntat deja la el si se simte deocamdata bine.Aveti cunostiinta despre el, am inteles ca nu se gaseste la noi in tara.
De mentionat ca a incercat cam toti dr de pe aici si toate tratamentele specifice )cipralex seroxat etc si de la toate s+a simtit foarete rau
0
17-05-2010, ora 17:53
ralugeo29
Nu este medic/terapeut
ralugeo29
Buna tuturor!Din fericire eu am revenit cu vesti bune.Am urmat tratament cu cipralex 1 an si 5 luni dupa care l- am intrerupt, intradevar am avut niste stari de ametela, senzatii de voma si dureri de cap(inca mai am dar nu foarte rau)dar in rest ma simt bine.Mie una mi-a facut bine cipralexul, dar nu trebuie intrerupt dintr-o data(ce mi-a spus mie psihiatra daca nu iei 2 zile tratament e ca si cum nu ai luat deloc si o iei de la capat cu tratamentul)asa ca parerea mea pentru tine prolyx nu trebuie sa intrerupi tratamentul brusc si eu am trecut prin tot felul de stari(ca noi toti de altfel de pe acest forum)e forte important tratamentul si vointa.LA fel de mult ajuta si psihoterapia, eu una nu mi-am permis sa fac toate sedintele de care avem nevoie.Va doresc multa sanatate tuturor si multa credinta ca totul va fi ca inainte.
0
17-05-2010, ora 18:00
ralugeo29
Nu este medic/terapeut
ralugeo29
Eu nu stiu daca mi-am revenit in totalitate, nu plec singura inca dar am dus o data baiatul la scola si totul a fost in regula.Oricum starile mele nu mai sunt cum au fost, dar nu am sa uit niciodata prin ce am trecut.Inca ma gandesc daca o sa-mi fie rau cand plec mai departe de casa dar sper ca totul o sa fie bine.Totul depinde de noi foarte mult darstresul in care traim nu prea ne da voie.
Adaugă un comentariu / răspuns
507 comentarii 1 2 345 ..... 16 17 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul