chist ovarian si anticonceptionalele
Buna ziua.
Va rog sa imi dati si mie niste raspunsuri.
In luna februarie, anul acesta am pierdut o sarcina de 6 saptamani.Motivul nu s-a stiut clar, prima oara mi-a zis ca s-ar putea sa fie sarcina extrauterina apoi mi-a spus ca nu s-a fixat bine de uter.In prima faza am avut scurgeri maronii si mi-a dat sa iau utrogestan intravaginal dar la o saptamana mi-au revenit sangerarile.Sarcina am eliminat-o prin menstruatie.Apoi a aparut acest chist pe ovarul stang.Dr.mi-a dat sa i-au anticonceptionale, Yasmin si de atunci numai de astea iau.La primul controldupa ce am pirdut sarcina chistul avea 26.6mm, iar la ultimul control adica in luna iunie chistul crescuse la 30mm.
Eu si in momentul de fata iau Yasmin dar as vrea sa va intreb:
-daca nu as mai lua anticonceptionale as putea ramane insarcinata chiar daca am acest chist?
-chistul dauneaza la sarcina, mai ales ca am mai pierdut una?
-cate luni ar trebui sa fac pauza dupa tratamentul cu Yasmin?
Va rog sa imi dati si mie niste raspunsuri.
In luna februarie, anul acesta am pierdut o sarcina de 6 saptamani.Motivul nu s-a stiut clar, prima oara mi-a zis ca s-ar putea sa fie sarcina extrauterina apoi mi-a spus ca nu s-a fixat bine de uter.In prima faza am avut scurgeri maronii si mi-a dat sa iau utrogestan intravaginal dar la o saptamana mi-au revenit sangerarile.Sarcina am eliminat-o prin menstruatie.Apoi a aparut acest chist pe ovarul stang.Dr.mi-a dat sa i-au anticonceptionale, Yasmin si de atunci numai de astea iau.La primul controldupa ce am pirdut sarcina chistul avea 26.6mm, iar la ultimul control adica in luna iunie chistul crescuse la 30mm.
Eu si in momentul de fata iau Yasmin dar as vrea sa va intreb:
-daca nu as mai lua anticonceptionale as putea ramane insarcinata chiar daca am acest chist?
-chistul dauneaza la sarcina, mai ales ca am mai pierdut una?
-cate luni ar trebui sa fac pauza dupa tratamentul cu Yasmin?
5 comentarii
1. Da, ati putea ramane insarcinata chiar daca aveti chist.
2. Nu, chistul ovarian nu dauneaza sarcinii (dezvoltarii fetale), ceea ce nu inseamna ca nu trebuie tratat.
3. Nu este necesara nici o pauza.
2. Nu, chistul ovarian nu dauneaza sarcinii (dezvoltarii fetale), ceea ce nu inseamna ca nu trebuie tratat.
3. Nu este necesara nici o pauza.
Va multumesc din suflet pentru raspunsurile dumneavoastra.Mi-ati facut foarte fericita si cu speranta ca voi mai putea face inca un copilas(mai am o fetita de 2 ani).
As mai avea o intrebare.
Eu as vrea sa fac niste analize inainte de a incerca sa raman din nou insarcinata.Aceste analize se pot face la cabinetul dumneavoastra?Am vazut ca echografia o pot face dar nu stiu daca aceste analize pot sa le fac.
Eu as vrea sa fac niste analize inainte de a incerca sa raman din nou insarcinata.Aceste analize se pot face la cabinetul dumneavoastra?Am vazut ca echografia o pot face dar nu stiu daca aceste analize pot sa le fac.
Desigur. Este chiar indicat.
Va multumesc pentru raspunsuri.
As mai avea cateva intrebari daca se poate.Zilele acestea am fost din nou la control sa vad daca, chistul mi-a mai scazut.Din pacate crescuse de la 30mm la 35.5mm.Dr.mi-a spus ca ori sa i-au alte anticonceptionale (eu luam Yasmin din luna martie)ori v-a trebui sa ma opereze.Spunea ca, dupa cum se vede pe ecran acest chist nu v-a mai da inapoi.Imi este foarte frica de operatie, sincer nu as vrea sa ajung la operatie si de aceea vreau sa va intreb daca acest chist poate trece atunci cand voi fi insarcinata(am auzit femei care au scapat de chist dupa ce au nascut) si ce parere aveti despre polidin sau pelicilina.Sunt bune pentru a da inapoi chistul?
As dori sa vin si la dumneavoastra la cabine pentru o echografie sa aflu si a doua parere.
Va multumesc.
As mai avea cateva intrebari daca se poate.Zilele acestea am fost din nou la control sa vad daca, chistul mi-a mai scazut.Din pacate crescuse de la 30mm la 35.5mm.Dr.mi-a spus ca ori sa i-au alte anticonceptionale (eu luam Yasmin din luna martie)ori v-a trebui sa ma opereze.Spunea ca, dupa cum se vede pe ecran acest chist nu v-a mai da inapoi.Imi este foarte frica de operatie, sincer nu as vrea sa ajung la operatie si de aceea vreau sa va intreb daca acest chist poate trece atunci cand voi fi insarcinata(am auzit femei care au scapat de chist dupa ce au nascut) si ce parere aveti despre polidin sau pelicilina.Sunt bune pentru a da inapoi chistul?
As dori sa vin si la dumneavoastra la cabine pentru o echografie sa aflu si a doua parere.
Va multumesc.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3am luat pastilele de la sfarsitul tabletei
- 3Sangerare de nidatie sau ciclu? Sunt insarcinata?
- 10anticonceptionale Yasmine cum se iau?
- 6Contraceptive si ingrasare
- 9astept parerea unui medic urgent. prezervativ spart in timpul actului
- 3Anticonceptionalele deregleaza menstruatia ?
- 3Pot sa iau anticonceptionale dupa ce mi-sa terminat ciclul?
- 4a cata pastila?
- 7Diane 35 si spotting
- 13Intrebare pentru un medic ginecolog: pot sa iau harmonet?
- 6Am luat 5 ani la rad fara intrerupere anticonceptiolane; le-am lasat si CM a luat-o razna
- 5Contraceptive moderne
- 10pot avea contact sexual, nu voi ramane insarcinata?
- 8Dupa 5-6 ani de anticonceptionale, menstruatia intarzie
- 3sa iau escapelle daca nu am ciclul regulat?
- 13 pastile de yasmin intr-o zi
- 175Marturii despre anticonceptionale
- 0Anticonceptionale luate in prima zi a menstrei
- 3Anticonceptionale Belara
- 1Chist ovaroan
Mai multe informații despre: Chistul ovarian Administrarea contraceptivelor
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: