am cancer sau nu? rezultat histopatologic
Buna ziua, am primit urmatorul diagnostic: Tumora mucinoasa chistica ovariana cu diferentiere intestinala, cu grad redus de malignitate, asociat cu pseudomixon peritoneal si tubar drept. Comentariu: Anexa dreapta: Ovar drept cu aspect de tumora mucinoasa chistica, cu capsula rupta, cu epiteliu de tip mucinos, cu atipii citonucleare minime si profil imunohistochimic CTK7 negativ, CTK 20 pozitiv, CDX2 pozitiv, CEA pozitiva, cu un indice de poliferare KI 67 de 50-60%. Trompa dreapta cu prezenta de lacuri de mucina. Trompa stanga fara modificari patologice. Splina: Parenchim splenic cu structura pastrata, perisplenic sunt prezente mase abundente de mucina in care se identifica si epitelii glandulare de tip mucinos cu profil imunohistochimic identic cu cel descris in ovar. Epiplon: Sunt prezente abundente lacuri in care plutesc mici fragmente de epitelii grandulare de tip mucinos. Concluzii: Diferentierea de tip intestinal a epiteliului mucinos si profilul imunohistochimic(CTK 7 negativ, CTK 20 pozitiv. CDX2 2 pozitiv, CEA pozitiv) sugereaza cu mare probabilitate originea digestiva a leziunii. Endoscopie si colonoscopie fara leziuni. Mrkeri tumorali: CEA 1.71 ; CA 125 6, 43 ; CA 19-9 <3.
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2chist ovarian
- 4Mersilon pt chist ovarian?
- 4durere groaznica in parte de jos a abdomenului mai exact in zona ovarelor...
- 9chist ovarian
- 2stie cineva!!!!!!
- 4pe cine sa cred?
- 30tinctura de branca ursului
- 3contraceptive Logest... cat timp e protejata?
- 6vagin iritat; probleme in timpul actului sexual
- 5Un sfat va rog - Chist endometriozic
- 5chist adenom de ovar
- 0Chist ovarian
- 8operatie clasica de inlaturare a unor chisturi ovariene endometriotice si a catorva fibroame
- 7hainele imprumutate transmit boli ginecologice
- 2tratament naturist pentru chist ovarian si polipi uterini
- 3Sarcina si chisturile.. Imi doresc bebe
- 5Operaţie care nu se inchide
- 0Este chist?
- 2Tratament ISOPRINOSINE!!!
- 1Chist ovarian si fibrom
Mai multe informații despre: Chistul ovarian
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: