cancer ovarian | Forumul Medical ROmedic

cancer ovarian

184 comentarii 1 2 ..... 567 ÃŽnainte ›
0
15-08-2012, ora 00:32
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
mda, dar eu te salut cu PA si te invit sa nu mai postezi minciuni. dejectiile la care ma refer sunt toate acele porcarii ieftine in legatura cu alcalinizarea, despre care tu nu stii nici ce e aia dpdv chimic, dar ocolesti orice intrebare directa, gest tipic oricarui habarnist.-*

(* modificat de admin)
0
15-08-2012, ora 21:00
mircea32x
Nu este medic/terapeut
mircea32x
Buna seara!
M-am intors cu mama de la spital (I.O. Cluj Napoca). Inainte de a va spune cum a decurs controlul medical, va comunic datele din epicriza de dupa operatie:

"Pacienta in varsta de 70 ani, se prezinta in serviciul nostru cu diagnosticul de tumora anexiala dreapta in vederea interventiei chirurgicale.
Dupa investigatii clinice si paraclinlce si o pregatire preoperatorie adecvata se intervine chirugical in anestezie generala cu IOT. La deschiderea cavitatii peritoneale se constata ascita in cantitate minima care se aspira;.Ia nivelul pelvisului se evidentiaza, apartinand de anexa dreapta o formatiune tumorala de 12/10 cm, cu structura mixta chistica si parenchimatoasa, mobila, uterul si anexa stanga de aspect normal. Nu se constata determinari secundare hepatice sau peritoneale sau alte tumori intraabdominale. In aceste conditii decidem si practicam anexectomie dreapta cu examen histopatologic extemporaneu, care a evidentiat un aspect de adenocarcinom, motiv pentru care se practica in continuare histerectomie totala cu anexectomie stanga si omentectomie.. Evolutia postoperatorie a fost favorabila local si general sub tratament antibiotic, antialgic, antiinflamator, preventiv antitrombotic si sedativ,
Se externeaza cu stare generala buna, plaga curata, afebrila, tranzit intestinal prezent, mictiuni spontane, nedureroase, cu recomandariIe:
-pansamente sterile pana la suprimar:ea completa a firelor de sutura la 14 ziLe postoperatorii
-efort fizic moderat;
-se va interesa de rezultatul Hp, aflat in lucru in momentul externarii sl de conduita terapeutica ulterioara la 14 zile postoperator;
-dispensarizarea afectiunilor asociate;
-control chirurgical in policlinica -IOCN (camera 5) peste 3 luni."

Asa cum am mai spus in postarea anterioara, la 3 zile dupa controlul de 3 luni, pe baza rezultatelor examinarilor si analizelor efectuate, a reluat tratamentul chimio. A facut deja prima sedinta cu Gemcitabina. Inainte de chimio am repetat CA 125, care de data aceasta a avut valoarea de 565 (diferenta cu 16 unitati mai putin fata de vineri are vreo semnificatie, sau doar poate sa fie cauzata de conditiile laboratorului?).
Totodata, am primit si rezultatele examinarilor efectuate vineri, pe care le reproduc mai jos:
1) Rx toracic: Nimic activ pleuro-pulmonar
2) ECO Ultrasonografie abdominala:
Ficat cu structura omogena, ecogenitate pastrata, dimensiuni in limite normale, fara deformari de contur, fara imagini focale decelate ecografic.
Fara dilatatii de cai biliare intra sau extrahepatice. CBP, VP de calibru normal la nivelul hilului hepatic.
Colecist partial contractat, fara imagini litiazice.
Ambii rinichi cu cateva chisturi corticale infracentrimetice. Fara dilatatii de SPC. Fara imagini tipice de calculi.
Splina omogena, cu dimensiuni in limite normale. Pancreas cu dimensiuni si ecostructura in limite normale.
Adenopatii periportale, periceliace, mezenterice si paraaortocave de pana la 21/15 mm.
Vezica urinara in repletie, avand continut transonic.
Fara ascita.
Concluzii: Fara leziuni focale parenchimatoase abdominale. Adenopatii abdominale.

Cam atat. Din discutiile cu medicul, din nou am inteles doar acelasi lucru: ca este vorba de un cancer rezistent la carboplatin si ca este neaparata nevoie sa reluam chimioterapia.
Va multumesc din nou pentru raspunsurile dumneavoastra de pana acum si pentru cele viitoare.
0
16-08-2012, ora 17:54
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
-*

Referitor la alcalinizare tin sa le spun oamenilor, nu tie fiindca te depaseste problematica, faptul ca si sportivii folosesc bicarbonatul de sodiu ca supliment pentru a-si imbunatati usor perfomantele ( 1 secunda conteaza f mult in sport ), deoarece ei sunt nevoiti sa manance f multe proteine animale care acidifica sangele, in plus in timpul efortului se degaja mult acid lactic care impiedica contractia musculara eficienta !
Pentru efectele terapeutice in afectiunile tumorale nu mai insist aici, fiecare persoana interesata se poate documenta pe internet asupra temei, nu am inventat eu sau altii care scriem pe aici absolut nimic !
Nu ma deranjeaza atacurile personale atata timp cat se mentin intr-o limita cat de cat decenta, dar astept si eventuale argumente contra, desi e greu de luptat impotriva evidentei ! Insa asta o fac si altii la case mai mari, nu e nici o surpriza in sensul asta ! :) Asadar fa-ti griji pt tine si colegii tai !

(* modificat de admin)
0
16-08-2012, ora 20:59
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
ce-i la gura voastra...nu puteti fi si civilizati???ce exemple ne dati?????
0
16-08-2012, ora 21:50
ama17
Nu este medic/terapeut
ama17
aici sunt oameni bolnavi. nu gasiti in alta parte sa va impuneti punctele de vedere. unde sunt oameni pe care i-ati vindecat. lasati-ne in pace!
0
18-08-2012, ora 02:00
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
stevens, bicarbonatul inghitit se neutralizeaza instantaneu odata ajuns in stomac. daca vrei, iti spun o metoda de alcalinzare relativa a plasmei, folosita chiar ca un mijloc de "dopare" de catre atleti, dar in nici un caz nu are vreo legatura cu tratamentul cancerului, oricat ai insista tu. asta e diferenta intre noi: eu stiu ipotezele pe care le insirui tu si cei ca tine, dar stiu si marginile lor si ce e dincolo de ele. tu vezi lumea dintr-o groapa foarte adanca, eu de pe varful unui munte... unde m-am chinuit sa ajung. tu nu ai facut nimic ca sa te luminezi putin, doar ai ales sa citesti niste lucruri care ti s-au parut mai "dragute", dar din pacate nu intelegi mare lucru din ele.

-
0
19-08-2012, ora 11:15
radicus
Nu este medic/terapeut
radicus
mircea32x, probabil trateaza bazandu-se pe adenopatii ca fiind metastaze ganglionare.
0
20-03-2013, ora 02:45
monalisa 26
Nu este medic/terapeut
monalisa 26
Buna ziua va rog din suflet sa ma ajuta-ti si pe mine cu un raspuns. mama mea a fost operata acum o luna si o saptamana la cluj avand diagnosticul de Adenocarcinom Endometrioid al Endometrului stadiul 1A, iar acum a aparut ceva complicati avand dureri foarte mari asa ca am fost ieri si am facut o tomografie la care a aparut urmatorul diagnostic : Ascita moderata predominnant peri hepatic si la nivelul pelvisului unde se evindentiaza usoara ingrosare a foitelor peritoncale cu captarea intensa a substantei de contrast, aspect infiltrativ al grasimii si a fasciei mezorectale. va rog sa imi spuneti cum se poate trata de toate aceste complicati aparute in urma operatiei si din ce cauza sau produs. va multumesc si va rog inca o data sa ma ajutati deoarece toata familia suntem la pamant si ne pierdem aproape toate sperantele.
0
20-03-2013, ora 08:59
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
exista un risc ca boala sa fi recidivat, acest lucru trebuie verificat prima oara. numai in functie de "sursa lichidului" si cauzele starii ei se poate aplica un tratament eficient.
0
30-03-2013, ora 19:31
monalisa 26
Nu este medic/terapeut
monalisa 26
am fost din nou la dr. din cluj care a operat-o pe mama si nea spus ca lichidul acumulat in abdomen este faptului ca mai trebuia sa stea cam vreo 2-3 zile cu drenele sa i se scurga lichidul acela din interior, dar nici el nu a spus nimic ca ar mai trebui sa stea cu ele...(6 zile a stat ea cu dreneajele acelea) in fine..iar acum ia dat un tratament sa elimine lichidul cu :injectii cu Dexametazona 2 ml., nospa, ketorol, tavanic 500ml, motilium 10 ml.si xanax deoarece nu mai are somn noaptea din cauza durerilor. mai are 3 zile de uramat tratamentul si durerile sunt in continuare in capul stomacului dupa fiecare masa imediat la 2-3 min.iar fara calmante nu o lasa.seara se trezeste de 2-3 ori pe zi din cauza durerilor si azi l-am sunat din nou pe doctor si el mia spus ca poate sa fie si din alte cauze cum ar fi ale stomaculuui, nici nu mai stim ce sa facem si unde sa o ducem sa o trateze.Ea este foarte salbita din cauza ca nu se poate alimenta din cauza ca apar durer, i si tine si regim alimentar fara sare.va rog din suflet sa imi spunti cam ce ar de facut. va multumesc
0
31-03-2013, ora 13:23
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
ma tem ca problemele medicale nu pot fi cu adevarat rezolvate pe internet, nici macar la telefon. pentru asta e nevoie de consult medical, ca de fiecare data cand apare o problema suparatoare noua care se mai si agraveaza in loc sa treaca. problema este ca voi apelati direct la chirurg pentru probleme generale (pana la proba contrarie), cu care ar trebui sa va adresati medicului de familie, care poate face niste lucruri elementare cel putin, pana sa se ajunga la chirurg sau la vreun alt esalon de medicina secundara sau tertiara.

adresati-va si formati o legatura ca lumea cu medicul generalist (de familie) ! evident ca ce descrieti suna cel mai degraba a o problema cu stomacul, gastrita, ulcer, reflux, etc.
0
06-04-2013, ora 22:08
monalisa 26
Nu este medic/terapeut
monalisa 26
tin sa va multumesc frumos ptr. sfatul dumneavoastra...am fost la doctorul de famile care nu ne-a spus prea multe doar o trimitere, la care i sa facut un ecograf si sa descoperit ca are gastrita iar acuma in urma medicamentelor si a regimului se simte mult mai bine dar a intervenit o alta problema, a treminat si tratamentul ptr. ascita moderata si acum de 4 zile a inceput sa piarda urina la orice miscare iar pana sa ajunga la toaleta aproape ca pierde toata urina si seara ii curge si nu stim cu ce ne mai confruntam sa fie din cauza tratamentului cu diuretice? azi e a 4 zi de cand nu sa mai oprit si ia Driptane dar fara nici un efect.am vrea sa mergem la un doctor dar care sa o controleze sa vada daca a trecut ascita dar si ce e cu vezica de scapa urina asa.ar trebui sa mergem la ginecologie sau la gastoroenterologie.
0
07-04-2013, ora 02:10
monalisa 26
Nu este medic/terapeut
monalisa 26
Si as mai avea o intrebare medicamentul driptane il ia de 2ori pe zi asta nu ar putea reface ascita la koc acest medicament.va rog din suflet sa imi raspundeti cat mai repede.va multumesc
0
07-04-2013, ora 23:20
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
cum adica "nu ar putea reface ascita la loc" ? adica sa o faca sa dispara sau sa reapara ? momentan nu ne-ai zis cum e cu ascita ? mai are ? notiunea de "gastrita" nu este transabila prin ecografie. driptane nu prea are legatura cu ascita, oricum ai lua-o, ci cu problemele urinare. intrebarea ma oncologica este urmatoarea: mai ARE ascita ? si daca da, care e cauza ? asta trebuie lamurit de medicii tai.
0
13-04-2013, ora 15:43
samsung
Nu este medic/terapeut
samsung
E ceva uzual ca un chirurg sa ia decizia de a opera si sa opereze o pacienta doar pe baza unei simple ecografii ce evidentiaza o 'formatiune complexa ovariana' si a unei analize CA125 de 500 ?! Nu era normal sa faca si vreo investigatie ce tine de imagistica pentru a se asigura ca vede cat mai mult?
L.E.
Mentionez ca de la luarea deciziei de a opera si pana la operatie au trecut doua saptamani deci nu era nici o problema de timp si nici de bani efectuarea unei astfel de investigatii.
0
14-04-2013, ora 13:43
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
in romania da, e ceva uzual, pentru ca nu foarte des chirurgul are acces la mijloace mai moderne de investigatie si nici legea nu obliga medicul care diagnosticheaza un cancer sa prezinte cazul intr-o comisie pluridisciplinara oncologica, asa ca in alte tari. practic NU EXISTA aceste comisii in romania, lucru de la care pleaca majoritatea problemelor in tratamentul pacientilor cu cancer. treaba asta nu se poate corecta decat prin lege.
0
14-04-2013, ora 16:06
samsung
Nu este medic/terapeut
samsung
Ma rog astea sunt problemele de fond. Totusi nu cred ca e nevoie de vreo lege ca acesta sa-i spuna pacientului care sunt cele mai bune optiuni de diagnostic si tratament indiferent cat costa acestea. Daca doamne fereste CT-ul recomndat de oncolog mamei va scoate ceva in neregula, ceva ce putea fi rezolvat daca se faceau investigatii imagistice inainte de operatie si va fi nevoie de o reinterventie eu il fac responsabil pe acest medic(prof. dr. docent si ce alte titluri universitare mai ere el) Eu am experienta personala nefasta cu chirurgii sper sa nu se repete si in cazul mamei: in general sunt superficiali, se substituie altor specialitati medicale, opereaza pacienti insuficient investigati, favorizeaza metoda de tratament chirurgicala desi exista optiuni medicamentoase etc
Rezultatul mi-a fost comunicat de catre o persoana neautorizata deci nu pot pune baza pe el 100% deocamdata eu doar fac copy paste:
"Concluzii
Leziune unica hepatica cu caractere CT de determinare secundara.
Mica colectie fluida inchistata in fosa iliaca stanga.
Nodul solid de aprox. 1, 5 cm. in fundul de sac Douglas - determinare secundara?/cicatrice postoperatorie? - se recomanda examen IRM pelvin"
0
14-04-2013, ora 20:42
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
exact asa e cum zici tu, dar faptul ca "il faci responsabil pe chirurg"... nu prea inteleg la ce foloseste si ce poti face cu asta. evident ca vina pentru o boala nu apartine nimanui. si da, din pacate, ct-ul de la care zici ca dai copy/paste arata ceea ce e foarte probabil o metastaza in ficat si, posibil, dar cu probabilitate mai mica, una in peritoneul din pelvis. sa zici insa ca e o greseala medicala sau... o situatie de malpraxis ca a fost operata inainte de acest CT... e greu sa poata face cineva. ca atare trebuie o lege care sa forteze un medic, odata ce a ridicat suspiciunea de cancer, sa produca o biopsie si apoi sa vorbeasca neaparat cu un oncolog, inainte de a se apuca de ceva heirupistic.
0
14-04-2013, ora 20:56
samsung
Nu este medic/terapeut
samsung
Nemultumirea mea mai mult ca sigur se va rezuma la o strangere de dinti, acest medic este doar o rotita intr-un sistem bolnav in care eu mi-am pierdut increderea demult si nimic nu-mi mai poate reda acesta incredere.
L.E
Eu o fac cu adevarat principal vinovat pe maicamea care nu a gasit de cuviinta sa faca in zeci de ani un control medical sub diferite pretexte. Cat despre mine sunt si mai inconstient am renuntat definitiv, nici macar asigurare nu mi-am mai facut de mult timp. Maine daca bugetul sanatatii si al invatamanului medical creste de zece ori banii se vor scurge ca apa in pamant si nu se va simti vreo imbunatatire.
0
14-04-2013, ora 22:37
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
perfect adevarat.
0
18-04-2013, ora 01:01
nlucia73
Nu este medic/terapeut
nlucia73
Buna, sunt Lucia, am 39 ani, si la 01 Apr s-au implinit 2 ani de cand am fost operata. Diagnosticul a fost de neoplasm ovarian bilateral cu hidronefroza dreapta secundara si ascita in cantitate mica. Nu stiu exact stadiul pentru ca nu mi s-a facut biopsie inainte de operatie (dr. oncolog zice ca 2c iar dr chirurg zicea ca si 3c putea fi), a fost pus dupa rez histopatologic, iar operatia a fost facuta dupa 4 cure de chimioterapie (paclitaxel cu carboplatin). Am avut CA125 initial 5866 iar in urma chimioterapiei a scazut: dupa a 2-a la 616, dupa a 3-a la 48, dupa a 4-a la 24 a urmat operatia cu o pauza de aprox 2 luni si inca doua cure. De cand am terminat chimioterapia CA 125 a fost in jur de 2, 5 luna trecuta a fost 2, 8 (mentionez ca il faceam chiar si la interval de 2 luni). luna trecuta VSH a fost 16 intervalul fiind intre 2 si 10. HE4 a fost 28, 1 intervalul fiind: premenopauza: 70pmol/l; postmenopauza: 140pmol/l. Am o nelamurire cu rezultatul la colecist din RMN-ul facut acum:

RMN ABDOMEN SI PELVIS CU substanta de contrast

Abdomen:
ficat, pancreas, splina, rinichi, glande suprarenale aspect nosmal.
colecist cu o imagine gadofila de maxim 4mm in contact cu peretele inferior-polip milimetric cel mai probabil.
fara ascita
ax splenoportal normal.
fara adenopatii intra sau retroperitoneale
VCI, aorta abdominata de calibru normal

Pelvis:
vezica urinara fara modificari parietale sau intracavitare
status post neoplasm ovarian operat, histerectomie totala cu anexectomie, fara imagini suspecte de recidiva tumorala.
fara adenopatii intrapelvine; ganglioni inghinali de maxim 1, 3cm.
cecul si colonul ascendent sunt coborate intrapelvin dr. supravezical.
fara leziuni secundare la bazinul osos sau vertebrele lombare.

Concluzie:
status post neoplasm ovarian operat, fara imagini suspectede recidiva locala
fara diseminari secundare abdomino-pelvine.
stationar fata de ex RMN anterior din 27.06.2012

Credeti ca ar trebui sa ma operez de colecist?
Ce spuneti de rezultatul RMN-ului?
Care este parerea dvs?
Multumesc anticipat!
0
18-04-2013, ora 08:46
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
RMN-ul arata perfect dpdv al bolii oncologice. ca atare tot ce trebuie sa faci este sa continui urmarirea la distanta, dupa cum o coordoneaza medicul oncolog. cu colecistul nu vad nicio problema si in orice caz, nu una oncologica.
0
18-04-2013, ora 23:02
nlucia73
Nu este medic/terapeut
nlucia73
Multumesc inca o data pentru raspuns si pentru promptitudine!
Toate cele bune va doresc! Multa sanatate!!!! :)
0
18-04-2013, ora 23:29
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
numai bine !
0
09-08-2013, ora 17:59
RoxiRoxy
Nu este medic/terapeut
RoxiRoxy
Buna ziua, am 18 ani, am neurofibromatoza de tip 1, sunt operata de tumoare cerebrala(astrocitom fibrilar)
formatiune in penduncul cerebelos pe glanda hipofizara o formatiune de 3, 5 mm(nu stim de ce natura este, medici suspecteaza ca ar fi tot gliom)In ianuarie in unui Ct abdominal+pelvis reies urmatoarele proces inlocuitor de spatiu ovalar, bine delimitat, iodofil cu zona centrala hipodensa, foarte slab iodofila, dezvoltat median in contact intim cu corpul uterin cu diametrele 1, 99cm/088 cm/1, 60 cm
In aprilie la un RMN, se mentine formatiunea, masa rotunda ovalara polipsetata bine delimitata de un perete tisular de grosime neuniforma cu proiecti nodulae endulomenale dimnesiunile 28/25/21 mm concluzie formatiune espansiva anexiala polichistoza ovariana.microleziune chistica, solitara hepatica si hepatomegalie.
Luna aceasta repetam Rmn-ul se mentin toate celelate concluzi, dar nici nu mentioneaza ca ar fi sau nu formatiunea expansiva.Pot formatiunile sa dispara asa fara nici un tratament?Cu 2 zile inainte de Rmn, la tuseul rectal (nu am avut relati sexuale)se simtea la palpare.Va rog frumos si respectos sa imi raspundeti si mie daca intradevar a disparut sau a omis la scriere..O zi buna in continuare
0
11-08-2013, ora 16:30
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
este improbabil ca o formatiune, fie ea si chistica, sa dispara din senin. ai vorbit totusi cu medicii ?
0
11-08-2013, ora 22:32
RoxiRoxy
Nu este medic/terapeut
RoxiRoxy
Buna seara, medicul a spus ca e o formatiune solida(tumoare)
noi am mai patit cu Rmn cerebral tot la fel, ne'am bucurat ca nu mai era nimic, si cand medicul ne'a recomandat sa facem un rmn la bucuresti, ele erau acolo si cresteau..de aceea v-am rugat sa va spuneti parerea, si binenteles ca vom vorbi cu medicul chirurg care este si onclog, dar acum este in concediu si incertitudinea asta ma termina..Dar se poate trece cu vederea la Rmn
ca totus nu e chiar mica sau conteaza si a cata zi dupa menstruatie se face RMN-ul?Va multumesc pt raspuns si v'as ruga inca odata sa m'ai imi raspundeti.O seara buna.Consider ca nu e de joaca cu acest lucru..
0
12-08-2013, ora 17:12
RoxiRoxy
Nu este medic/terapeut
RoxiRoxy
buna ziua am fost la cei de la imagistica cu filmele vechii si este o vorba despre o tumoare anexiala, dar ca nu isi explica de ce nu se vede, dar probabil ca si faptul ca a fost a6a zi dupa menstruatie sa fi influentat.dar nici nu ne garanteaza ca tumoarea a disparut, sfatul lor este sa repetam RMN-ul, concluzia dvs. care este?pt ca nu ne permitem finaciar sa repetam Rmn-ul
e posibil ca o tumoare sa dispara?va multumesc anticipat astept raspunsul dvs.o zi buna si sanatate maxima
0
13-08-2013, ora 21:45
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
este putin probabil. furnizeaza-ne, te rog, textul buletinelor de interpretare al RMN-urilor de care zici. sigur a fost facut si de pelvis, ultimul ?
0
14-08-2013, ora 15:31
RoxiRoxy
Nu este medic/terapeut
RoxiRoxy
buna ziua, examenul ct pelvin cu substanta de contrast glandele suprarenale cu dimensiuni moderat crescute, contururi convexe, aspect sugestiv ct hiperplazic ficat dimensiuni crescute 15, 43 cc lob drept contururi regulate structura omogena, densitate spontana in limite normale, structura omogena anexa dreapta 3, 35cm (tr)3, 17(ap)2, 89(cc)cu microchistice 0, 67/075cm 064cm/064 o64cm/058cm si proces inlocuitor de spatiu ovalar bine delimitat, iodofil cu zona centrala hipodensa foarte slab iodofila dezvoltat median in contact intim cu corpul uterin cu diametrele de 1, 99cm 0, 88cm 1, 60 cm anexa stanga 3/72cm(tr)2, 13cm(ap)1, 75cm(cc) chiste.1, 20 cm/0, 95cm 1, 39 cm 1, 02 /0, 98 cm.fara adenopatiisubdiafragmatice si fara lichid in cavitatea peritoniala endometru 1, 88cm/1, 13cm uter laterodeviat stang 3.90 cm(tr)3, 62cm(ap)7, 51 cm(cc)concluzii proces inlocuitor de spatiu anexal drept hepatomegalie posibil hiperplazie suprarenaliana bilaterala 1 17 2013 rmn uter retoversat si discret levodeviat cu cavitatea libera fara mase patologice ambele ovare discret marite cu multiple fomatiuni chistic lichidiene subcentrimetrice masa rotunda ovalara poliseptata, bine delimitata de un perete tisular de grosime neuniforma.cuproiectii nodulae endolumenale, dimensiuni de 28/25/21mmsi priza de contrast predominant periferica situoata parauterin in aria de proiectie a anexei drepte 11-4-2013 in luna mai formatiune se vedea la eco iar in luna august rmn uter retoversat laterodeviat spre stanga cu dimensiuni si structura omogena ambele ovare usor marite cu multiple formatiuni chistice lichidiene cu dimensiuni variabile infra si supracentimetrice cea mai mare de 13mm in ovarul drept situate in aria lor de proiectie dr-st fara adenopati retroperitoneale sau lichid intraperitoneal liber.Tocmai de aceea v-am rugat sa ne dati o sugestie un sfat ce avem de facut desi cei de la imagistica nu ne garanteaza ca formatiunea a disparut, ne sfatuie doar sa repetam RMN-ul, raspunsul dvs ar veni sub forma unui cadou pentru mine, peste o luna implinesc 18 ani.va multumesc anticipat si va urez sanatate maxima.o zi superba

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.
184 comentarii 1 2 ..... 567 ÃŽnainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.