Tumora ovariana
Am fost operata de o tumora ovar cu diagnostic la iesirea din spital:Tumora maligna a ovarului cu zone nediferentiate.S-au facut urmatoarele interventii:histerectomie totala omentectomie pentru tumora maligna ovar stang.Rezultatul examenului morfologic concluie:tumora ovariana stng cu proliferare de celule cu citoplasma eozinofila nuclei centrali cu dispozitie in insule, cu arii de hemoragie necroza si colagenizare stromala, Pentru precizarea histogenezei tumora epiteliala maligna (carcinom nediferentiat)??s-au tumora de granuloasa de tip adult se recomanda teste de imunohistochimie de unde am primit urmatoarele:
-AE1/AE3:pozitiv in rare celule tumorale cu granula paranucleara
-EMA, CD10:negativ
-ACTINA:pozitiv zonal in celule tumorale
-INHIBINA ALFA:pozitiv in celule tumorale
-Ki67:pozitiv mai mic de 5%
CONCLUZIE:aspectul histopatologic si testele IHC pledeaza pentru o tumora de granuloasa de tip adult.
Intrebare :este cancer? daca da, ce stadiu? Doctorul oncologie teritorial recomanda inca un test de imunohistochimie la Victor Babes, ce sa fac?
-AE1/AE3:pozitiv in rare celule tumorale cu granula paranucleara
-EMA, CD10:negativ
-ACTINA:pozitiv zonal in celule tumorale
-INHIBINA ALFA:pozitiv in celule tumorale
-Ki67:pozitiv mai mic de 5%
CONCLUZIE:aspectul histopatologic si testele IHC pledeaza pentru o tumora de granuloasa de tip adult.
Intrebare :este cancer? daca da, ce stadiu? Doctorul oncologie teritorial recomanda inca un test de imunohistochimie la Victor Babes, ce sa fac?
1 comentarii
Buna ziua,
Este necesar va sa indreptati catre un oncolog, el va poate da toate informatiile necesare.
O zi placuta!
Este necesar va sa indreptati catre un oncolog, el va poate da toate informatiile necesare.
O zi placuta!
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2cancer zona genitala
- 2Carcinom ovarian
- 2Daca valoarea Ca 125 este de 8.6 inseamna ca am cancer?
- 54O fi cancer ovarian?
- 47Va rog sa ma ajutati... sunt disperat incerc sa-mi ajut mama. Am doar 23 ani si nu mai am pe nimeni!
- 9cancer ovarian
- 6de ce se imbolnavesc femeile de cancer ovarian?
- 9Metastaze hepatice din carcinom ovarian.
- 4carcinom ovarian.. cat de grav e si ce se poate face?
- 17chistadenocarcinom ovarian
- 19cancer ovarian
- 48Cancer ovarian cu recidiva
- 3Cancer ovarian
- 10diferente cancer ovarian si cancer la san
- 0Mielodisplazia
- 2cancer recidivat dupa 6 ani
- 2CHIST OVARIAN
- 1Rog interpretare rezultat!
Mai multe informații despre: Cancerul ovarian
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: