Leziune de demielinizare nespecifica. | Forumul Medical ROmedic
ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor È™i firmelor medicale

Leziune de demielinizare nespecifica.

21-12-2013
Ylla
Nu este medic/terapeut
Ylla
Pe 17 octombrie am facut un sindrom vertiginos.Nu a fost pentru prima data, am mai avut probleme in 2011 si 2012 postchimioterapie(cancer ovarian ).Am facut o luna tratament si mergand la control mi s-a recomandat si efectuarea unui RMN cerebral.L-am facut acum 4 zile.Singura problema care se evidentiaza este o mica leziune de demielinizare nespecifica in capsula interna pe partea stanga.As dori o mica lamurire ce inseamna acea leziune.Poate genera sindromul vertiginos sau are legatura cu problema mea oncologica.
21 comentarii
0
23-12-2013, ora 01:22
Dr. Petre Muresan
Medicina de familie, Cluj-Napoca
Dr. Petre Muresan
Demielinizarea este un proces de distrugere a tecilor de mielina care acopera, care invelesc fibrele nervoase din sistemul nervos central. Aceasta distrugere le afecteaza functionarea acestora. Poate avea o cauza infectioasa, ischemica, metabolica sau ereditara. Simptomele dumneavoastra pot avea legatura cu aceasta demielinizare. Va recomand sa consultati un neurolog si sa urmati tratamentul acestuia. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
medic primar Medicina generala-Medicina de familie
atestate in Homeopatie si Ultrasonografie generala
studii aprofundate de Medicina estetica homeopata si Termografie
0
24-12-2013, ora 17:18
Ylla
Nu este medic/terapeut
Ylla
Va multumesc pentru raspuns.Am fost la neurolog luni si mi s-a spus ca nu are legatura cu boala mea oncologica.Iar acea leziune nu ar trebui sa imi creeze starea de rau pe care o am eu.I-am explicat ca obosesc repede si incepe ameteala iar noaptea cand ma asez in pat simt o amorteala care imi circula in maini si picioare.Mi s-a recomandat sa iau betaserc de 24 mg de doua ori pe zi.Deja sunt la a treia luna de cand iau dar pot spune ca nu mai ametesc asa rau sa cad.Dar furnicaturile pe care le simt sunt prezente mereu si se accentueaza la efort.Ceea ce mi-ati explicat dvs mi-a fost spus si de dr de famile.Acum voi vedea cum imi va fi.Daca ma voi simti rau in continuare voi cere parerea altui neurolog.
0
24-12-2013, ora 19:31
Dr. Petre Muresan
Dr. Petre Muresan
In aceasta situatie, in care neurologul v-a asigurat ca simptomele dumneavoastra nu au legatura cu demielinizarea, trebuie vazut cum stati cu coloana vertebrala, mai ales cu cea cervicala. Ati avut, sau aveti dureri in zona cervicala ?De multe ori ametelile, vertijul, amortelile in maini pot veni de la coloana vertebrala cervicala, de la o spondiloza cervicala.Daca nu ati facut, trebuie facute investigatii si pentru coloana cervicala. Astept vesti de la dumneavoastra. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
24-12-2013, ora 22:28
Ylla
Nu este medic/terapeut
Ylla
Anul acesta in ianuarie am facut o scintigrafie osoasa.Rezultatul a fost poliartopatie inflamator-degenerativa.D-na dr mi-a explicat ca sunt afectate toate articulatiile, soldurile si coloana.Probleme cu spondiloza au aparut dupa primele citostatice in 2005.In 2009 au inceput durerile de oase odata cu tratamentul citostatic si pe langa zona cervicala au aparut si in zona sacrala.In 2011 am facut a treia serie de citostatice si m-am interesat daca pot face fizioterapie.Mi s-a spus ca in cazul meu nu e indicat.Scintigrafie voi face la anul dupa ce voi face tomograf.In luna februarie merg cu fiica mea la Torino in Italia la control(o tratez acolo pentru dermatomiozita) si voi face si eu un CT (cap, torace, abdomen si pelvis).Sper sa fie bine si sa raman cu starea acesta si sa nu mai recidiveze cancerul.Va multumesc.Va doresc un Craciun fericit alaturi de cei dragi.
0
25-12-2013, ora 00:12
Dr. Petre Muresan
Dr. Petre Muresan
Intr-adevar fizioterapia nu va este recomandata. Eu cred ca multe simptome va vin de la coloana si daca ati trata coloana si mai ales coloana cervicala, starea dumneavoastra s-ar putea imbunatati foarte mult. Dar daca nu puteti face fizioterapie din cauza celorlalte probleme pe care le aveti, cum sa tratati coloana ? O solutie ar fi tratamentul naturist homeopat pe care sa-l faceti cu acordul oncologului. Si eu va doresc multa, multa sanatate si un Craciun fericit alaturi de cei dragi. Cu stima si respect :
dr Petre Muresan
0
28-10-2017, ora 00:44
Sue-Cea-Creata
Nu este medic/terapeut
Sue-Cea-Creata
Buna ziua! Anul trecut am effectuat un RMN fara substanta de contrast, am ajuns la Neurolog pentru a descoperi cauza unor ameteli si dureri de cap, moderate, sa zic. Au aparut pe RMN cateva leziuni demielizante, nespecifice punctiforme subcortical fronto prietal bilateral. ( maxim 10 scria acolo). Am fost la interpretare, dr-ita m a linsitit cat de cat, caci eu m am apucat sa caut pe internet si m am speriat teribil. La recomandari era sa repet rmn ul cu substanta de contrast, dar eu inca alaptez, nu l am repetat nici pana acum( 1 an de cand l am efefctuat pe acela). Va rog sa -mi spuneti daca sunt periculoase aceste demielinizari, caci eu am gasit printre cauze doar de Scleroza Multipla si boli neurologice grave. :( Fac si atacuri de panica de obicei si acum ca am citit despre astea parca amortesc si simt slabiciune in maini si picioare.
0
31-10-2017, ora 23:55
Dr. Petre Muresan
Dr. Petre Muresan
Cauza frecventa a acestor demielinizari este oxigenarea deficitara a creierului datorata de multe ori spondilozei cervicale. Trebuie facute neaparat tratamente de imbunatatire a oxigenarii cerebrale.
dr Petre Muresan
0
07-11-2017, ora 15:22
Sue-Cea-Creata
Nu este medic/terapeut
Sue-Cea-Creata
Multumesc din suflet pentru raspuns! De 3-4 zile ma doare soldul si in ultimul timp am mai avut episoade de dureri de articulatii, dureri de calcaie care nu ma lasau sa pasesc, dureri de cervicala si spate. Peste o saptamana am programare la neurolog sa vad daca trebuie sa refac rmn-ul de anul trecut, dar pana atunci va rog, mai sfatuiti-ma in legatura cu aceste dureri( moderate), maini si picioare reci in majoritatea timpului( cum vine frigul) si amorteli usoare la maini(in special) si picioare ( cand stau in anumite pozitii). Credeti ca ar putea avea legatura cu demielinizarile? :( trebuie sa-mi fac analize suplimentare? Nu toti medicii de familie sunt priceputi, unii trateaza simptomele fara a sti exact de unde provin, de aici si nevoia noastra de a cauta sfaturi pe internet. Multumim inca o data ca va faceti timp si pentru noi! Stima!
0
07-11-2017, ora 15:27
Sue-Cea-Creata
Nu este medic/terapeut
Sue-Cea-Creata
Oxigenarea deficitara a creierului poate aparea si din cauzs atacurilor de panica p care le fac frecvent, sau oare au legatura cu inima, am niste extrasistole ventriculare surprinse la ecg si prolaps de valva mitrala.?la ce tratament va referiti ? Multumesc!
0
30-11-2017, ora 21:43
Dr. Petre Muresan
Dr. Petre Muresan
Trebuie sa apelati la un centru medical care se ocupa cu acest gen de tratamente si acolo veti primi toate datele necesare legate de metoda lor de tratament.Exista mai multe abordari.
dr Petre Muresan
0
30-11-2017, ora 21:44
Dr. Petre Muresan
Dr. Petre Muresan
Noi asa procedam. Dam pacientilor care vin la noi toate informatiile legate de metodele noastre de tratament.
dr Petre Muresan
0
01-12-2017, ora 02:23
Sue-Cea-Creata
Nu este medic/terapeut
Sue-Cea-Creata
Multumesc mult! Totusi poate ma indrumati ca nu stiu unde sa ma adresez, nici macar la ce medic/ ce specializare? Am fost la neurolog care mi a facut consult si mi-a dat trimitere la alt Rmn, sa vedem ce e cu demielinizarile alea, daca mai sunt.Altceva nu mi-a zis.
0
01-12-2017, ora 17:15
Dr. Petre Muresan
Dr. Petre Muresan
Va recomand sa consultati un medic neurolog. In ce oras locuiti ?

dr Petre Muresan
0
01-12-2017, ora 17:17
Dr. Petre Muresan
Dr. Petre Muresan
Sa mergeti la un alt neurolog care va poate oferi informatiile de care aveti nevoie. La cel care ati fost vad ca nu vi s-au oferit.

dr Petre Muresan
0
01-12-2017, ora 21:55
Sue-Cea-Creata
Nu este medic/terapeut
Sue-Cea-Creata
Buna seara! In Bucuresti locuiesc. Am fost anul trecut la un neurolog care mi-a recomandat Rmn-ul, dupa ce mi-a facut consult. La Rmn au iesit demielinizarile, iar cand am fost sa interpreteze rmn-ul a spus ca nu pare nimic grav, dar sa repet rmn-ul cu substanta de contrast. Acum am fost la alt neurolog, alt consult, a zis aa fac Rmn-ul iar, dar tot asa, m-a consultat si nu mi-a zis altceva, ecat sa asteptam rezultatul Rmn-ului si pe urma discutam. Inca nu am facut Rmn-ul al doilea, asteot sa ma programeze, ca il fac cu bilet de trimitere. Dv pt demielinizari stiti ca se recomanda si alte investigatii? Eu nu stiu cauza lor, nu am niciun diagnostic momentan.Multumiri pt raspunsuri!
0
09-01-2019, ora 19:35
Popa aurelian
Nu este medic/terapeut
Popa aurelian
buna seara. un doctor neurolog din cluj napoca de incredere imi puteti recomanda va rog
0
09-01-2019, ora 22:33
Dr. Petre Muresan
Dr. Petre Muresan
Eu va pot recomanda, dar numai daca imi scrieti in privat.

dr Petre Muresan
atestate in Acupunctura, Homeopatie si Ultrasonografie generala
studii aprofundate de Osteopatie si Medicina estetica homeopata,
Reflexoterapie, Termografie si Angiotermografie dinamica ( DATG )
0
21-01-2019, ora 18:50
zanovel
Nu este medic/terapeut
zanovel
Buna seara, in urma unei angio-ct, am obtinut urmatorul rezultat:

Tortuozitate segment C1 distal al ACI dr., fara pensari semnificative.

Ce inseamna aceasta tortuozitate?
0
21-01-2019, ora 20:01
Dr. Petre Muresan
Dr. Petre Muresan
Inseamna ca este rasucita sub forma de spirala. Problema se pune ce simptome aveti ? Acest lucru este cu adevarat important.

dr Petre Muresan
0
24-01-2019, ora 09:37
zanovel
Nu este medic/terapeut
zanovel
Am avut dureri de cap foarte puternice dar au trecut. Acum am stari vagi de voma, si obosesc foarte tare. Oare este nevoie de operatie?
0
25-01-2019, ora 23:00
Dr. Petre Muresan
Dr. Petre Muresan
Eu consider ca se poate trata fara operatie. Trebuie sa apelati la un centru medical specializat in astfel de tratamente si vi se va spune ce e de facut.

dr Petre Muresan
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.