Neoplasm ovarian operat | Forumul Medical ROmedic

Neoplasm ovarian operat

19-09-2011
Flori23
Nu este medic/terapeut
Flori23
Am 50 de ani si am fost operata pe data de 04.07.2011 de "tumoare de cordoane mezodermale ovar drept" si in urma rezultatelor de la biopsie si imunohistochimie s-a dat diagnosticul de "NEOPLASM OVARIAN OPERAT" in urma controlului facut la spitalul Fundeni.
In prezent urmez sedinte de chimioterapie in cadrul acestui spital si va rog sa-mi spuneti daca acest diagnostic se incadreaza in categoria de handicap.
Va multumesc !
15 comentarii
0
19-09-2011, ora 15:57
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
nu
0
20-09-2011, ora 13:44
mernart
Nu este medic/terapeut
mernart
buna.sunt noua pe forum si as avea si eu o intrebare.Am 43 de ani si am fost operata la Cluj de cancer la sin, gradul 2 stadiul 2 acum, fac tratament cu tamoxifen si zoladex de 3, 6 mg.Momentan zoladex de 3, 6mg nu este in spital si am primit zoladex de 10, 8mg, care este indicat pentru cancer de prostata.Ce ma sfatuiti sa fac pentru ca sunt destul de speriata si nu stiu ce sa fac, sa renunţ la tratament, sa-l fac, sau sama gindesc la operatie de ovare?Multumesc anticipat.
0
20-09-2011, ora 15:09
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pai cum crezi ca si-ar fi permis medicul sa iti recomande zoladex de 10.8 in locul celui de 3.6 daca nu ar fi absolut echivalent, dpdv medical. trebuie sa ai totusi incredere in medicul cu care colaborezi, altfel nu poti urma un tratament indelungat, si in nici un caz nu poti substitui increderea cu sfaturi pe forumuri pe internet.
altfel, daca observi, 10, 8 este multiplu de 3, 6mg, defapt exact triplul ca doza. asta ii permite medicamentului acestuia, cu reactie prelungita, sa fie folosit LUNAR in forma de 3, 6mg si odata la 3 luni in forma de 10, 8mg. deci fie ca lunar de 3, 6 fie ca faci la 3 luni de 10, 8 mg, dpdv farmaceutic este absolut identic.
nu te impacienta si continua tratamentul !
mult noroc!
0
20-09-2011, ora 15:09
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
P.S. totusi asta e un subiect despre "CANCERUL OVARIAN", nu despre cel de san. ai grija unde postezi !
0
24-09-2011, ora 22:53
pirvu steluta
Nu este medic/terapeut
pirvu steluta
flori 23 :se incadreaza la categoria de handicap eu sunt operata de neoplasm ovarian, mi-am depus actele la primarie si luna viitoare imi iese certificatul daca mai vrei lamuriri intreaba-ma
0
25-09-2011, ora 13:59
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
pai ce stadiu ai avut si cu ce sechele ai ramas ? nu toata lumea e in aceeasi situatie.
0
26-09-2011, ora 20:51
pirvu steluta
Nu este medic/terapeut
pirvu steluta
pe iesirea din spital scrie neoplasm ovarian iar pe histopatologic chistadenocarcinom mucinos ovarian de tip intestinal moderat diferentiat G2, dezvoltat pe chistedenom ovarian de tip boderline, stadializare temporara TNM: pT1apNx, FIGO1A.sechele nu am momentan, am facut 6 sedinte de chimio cu sindaxel si carboplatin
0
26-09-2011, ora 21:09
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
interesant. ca atare nu vad nici o justificare pentru pensionare...
0
26-09-2011, ora 21:19
pirvu steluta
Nu este medic/terapeut
pirvu steluta
nu am spus ca m-am pensionat pe caz de boala ci ca am obtinut certificatul de handicapat aceasta era si intrebarea lui flori 23 daca se incadreaza la categoria de handicap, pt pensionare inca sunt in medical si trebuie sa am un anumit numar de zile de medical ca apoi sa intru la comisie.
0
26-09-2011, ora 21:23
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
e drept ca nu ma pricep la lucrurile astea, dar in ce consta handicapul ? poate ai alte boli, caci vis-a-vis de boala oncologica io nu as propune niciodata un asemenea caz pentru pensionari, handicapuri si alte din astea. din punct de vedere al bolii oncologice, cineva cu asa ceva se poate considera VINDECAT dupa incheierea tratamentului, cu, e drept, handicapul de a nu putea avea copii pe cale naturala. dar este practic singurul.
0
26-09-2011, ora 21:48
pirvu steluta
Nu este medic/terapeut
pirvu steluta
alte boli nu am dosarul a continut doar actele despre aceasta boala iar din punctul meu de vedere nici eu nu-l consider un handicap dar cu acest diagnostic te incadrezi la asa ceva.Nu eu am facut aceste legi iar daca tot beneficiez pe drept nu vad de ce sa nu-l obtin.
0
26-09-2011, ora 21:49
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
absolut corect!
0
26-09-2011, ora 21:55
pirvu steluta
Nu este medic/terapeut
pirvu steluta
RaulDuke tu crezi ca eu sunt vindecata si nu o sa mai apara recidive peste citiva ani?
0
26-09-2011, ora 22:04
RaulDuke
Nu este medic/terapeut
RaulDuke
sincer, cand spui FIGO A operat si tratat oncologic, cam astea sunt asteptarile. din pacate in medicina nu exista garantii, dar cat de obiectiv pot sa fiu... dupa mine ai sanse maxime sa nu mai ai niciodata probleme cu boala asta.
e drept ca e absolut esential sa te urmaresti pe termen lung si sa pastrezi contactul cu medicii, pentru ca in mod evident, chiar daca ai aceste sanse poate de mult peste 90% sa te vindeci, sansele sa te mai confrunti cu aceasta boala sunt mai mari ca la o persoana obisnuita. dupa mine asta e tot ce trebuie sa faci.
iti urez mult noroc si pe viitor !
0
26-09-2011, ora 22:10
pirvu steluta
Nu este medic/terapeut
pirvu steluta
Multumesc mult pentru parere, oricum ma duc la control din 3 in 3 luni momentan.Speranta nu moare niciodata!

Discuțiile despre tumori benigne și cancer au fost transferate pe:

Forumul Ghid-Cancer.ro - un proiect ROmedic destinat exclusiv acestui subiect.

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.