bebe 8 luni are diaree

13-05-2009
laura restanta
Nu este medic/terapeut
laura restanta
Fetita mea are de mai bine de 48 ore diarie. Am fost la medicul de familie si diarie e pusa pe seama eruptiei dentare (ii ies incisivii de sus, unul se vede deja iesit). A facut fetita si febra, o data noaptea, 37.8 la subsoara, i-a trecut repede cu Nurofen; o data ieri, pe zi, 38.9 intrarectal, si i-a trecut repede cu Nurofen si putin supozitor de paracetamol. I s-au prescris urmatoarele: - Smecta
- Sumetrolim
- Hidrasec
- Biotics,
precum si regim cu orez si zeama de morcovi. Smecta i-am dat 2 doze pana acum, iar din celelalte cate 1 doza.
Totusi, poate fi altceva. Am intrat in a treia zi de diarie si ma ingrijorez. Fetita e vioaie, gangureste, rade. Nu prea vrea mancare de vreo 2 saptamani, dar macar nu refuza sanul. E cazul sa imi fac probleme?
5 comentarii
0
14-05-2009, ora 18:13
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
NU AI VOIE sa ii dai san pana nu are scaun normal.Il hranesti doar cu supa de morcov, zeama de orez si piure de banana.Absolut deloc lapte.Si NU AI VOIE sa-i pui supozitor cat timp are diaree.Terapia este buna, dar respecta si ce ti-am spus eu daca vrei sa-i treaca diareea.
0
14-06-2009, ora 00:23
oajdea
Nu este medic/terapeut
oajdea
k este bine cea zis doamna doctor mai putin faza cu sanul daca nu vrea sa manace dai sa se hidrateze nu te lua dupa asta neaparat dai san ascultama ca noi am ajuns in spital din cauza asta ca iam dat tot asa cea zis doctoru nui bine dai san cand vrea ea tre sa hidrateze si nui da smecta nui bun de nimica ascultama bune incearca numai decat sai dai hidrasesec foarte bun si biotics iara la fel si cu si cu mancarea sant deacort de zice doamna doctor dar tiam zis foarte important sa se hidrateze dai fa asa si o sa vezi si dai hidrasec de 3 ori pe zi daca are asa grav diaree o sa vezi cai foarte bun!!!
0
14-06-2009, ora 00:28
oajdea
Nu este medic/terapeut
oajdea
a si inca ceva hidrasec sai dai daca este foarte grav cum zic 3 pliculete pe zi sa nu dau cate juma de plic cate 1 intreg defiecare data
0
05-10-2021, ora 09:22
dalicosan
Nu este medic/terapeut
dalicosan
Tot respectul pentru d-na dr Anișoara, dar fără laptele matern bebelușul moare. In mod normal un bebeluș care a fost alăptat, abia la 6-7 luni începe să mănânce altceva nou - mâncăruri care nu-i plac întotdeauna, deci laptele matern este inca 88% hrana lui. Acum in aceste zile dificile sa ii luăm hrana lui principala mi se pare neînțelept.
Eu sunt unul dintre acei bebeluși care imbolnavidu-ma la 4 luni, am fost înțărcată la recomandarea medicului. După aceea lapte matern n-am mai băut. Prin minune, sunt sănătoasă, dar pot spune că mi-au lipsit acele luni de lapte matern (lipsa de calciu in primul rand).
Ii ușor să spui: nu alăpta! dar ce sa facă mama cu laptele? Sa arunce hrana naturala și să îi dea bebelușului chimicale? Acum nici morcovi naturali nu găsești, toate sunt stropite cu chimicale.nu zic nimic de preparatele din farmacii.
Deci, concluzia depinde de voi.
0
05-10-2021, ora 09:52
dalicosan
Nu este medic/terapeut
dalicosan
Pt cine este in situația Laurei: alăptați, alăptați și iar alăptați. Bebelușul trece de perioada dificilă cu ajutorul laptelui matern și căldura îmbrățișărilor mamei sau tatălui. Eu am observat că temperatura scade dacă țin bebelușul in brațe și îl alăptez. Încă puțin, cresc dinții și revine la normal.
Nu sunt doctor, dar am deja a 6 lea copil. Practica învață :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cum ameliorăm disconfortul erupției dentare la sugar?
  • Diareea bebelușului
  • Diareea cronică
  • Erupția dinților la copii - la ce să te aștepți
  • Cum tratezi corect diareea acasă și când te prezinți la medic
  • Tratament diaree adulți - medicamente și remedii
  • Diaree în fiecare zi - cauze și tratament
  • Diareea în timpul sarcinii
  • Tipuri de scaun - cum recunoști diareea și constipația (scala formei scaunului Bristol, BSFS)
  •