ROmedic Black Friday:  reduceri la serviciile de promovare a cabinetelor, clinicilor și firmelor medicale

Pancreatita poate fi legata de diaree?

01-02-2009
ancativilu
Nu este medic/terapeut
ancativilu
PANCREATITA poate fi legata de o diaree( 2-3 scaune apoase/ zi ) veche de peste 10 ani. Alcoolul nu intra in pasiunile mele. In schimb mananc multa carne si beau 2-3 cesti de ness/zi. Am peste 100 kg si gatesc cu produse Maggy. Am facut analizele in decembrie deoarece aveam stari de voma tot timpul, mi-au iesit in neregula doar limfocitele- 1, 48 ( 22, 30 ) fibrinogenul-444, colesterolul-248 (ldl 177) si o infectie urinara. Ma puteti ajuta cu un sfat ?
5 comentarii
0
01-02-2009, ora 14:02
AI3cs
Nu este medic/terapeut
AI3cs
Buna ziua, cititi cele scrise mai jos si incercati pe cat posibil sa respectati recomandarile.

" Diareea poate avea numeroase cauze, printre care alimentatia, medicamentele sau unele afectiuni precum boala inflamatorie intestinala sau sindromul colonului iritabil. Regimul alimentar este foarte important in cazurile de diaree, deoarece aceasta poate duce la deshidratare, in special la copii, varstnici sau persoanele care sufera de alte afectiuni. Tratamentul diareei este diferit pentru fiecare persoana. Nu incercati toate aceste sfaturi in acelasi timp. In schimb, puteti incerca o parte din ele, in functie de starea individuala, pentru a afla care dintre acestea au rezultate pozitive. Astfel veti putea preveni evitarea inutila a unor alimente.

1.Beti cel putin 8 pahare de apa, ceai sau suc pe zi pentru a inlocui lichidele pierdute. Evitati sucul de prune si bauturile care contin cafeina. Laptele poate prelungi prezenta simptomelor de diaree, dar contine nutrientii necesari organismului si contribuie si la hidratare. Consumul de lapte poate fi indicat in cazurile de diaree usoara.

2.Evitati bauturile care contin cafeina - cafea, ceai negru, bauturile tip coca cola.

3.In unele cazuri, laptele sau produsele care contin lapte (branza, inghetata, budinca) pot complica diareea. Reducerea consumului acestor alimente sau inlocuirea lor cu lapte din soia fara lactoza sau cu bauturi din soia, care sunt tolerate mai usor, poate avea rezultate favorabile. Consultati medicul pentru a inlatura suspiciunea de intoleranta la lactoza.

4.Culturile active de bacterii benefice (probiotice) reduc severitatea diareei si ii scurteaza durata de manifestare. Probioticele se gasesc in iaurtul cu culturi active sau in suplimentele alimentare.

5.Orezul, painea prajita si bananele sunt indicate in cazurile de diaree.

6.Limitati consumul de alimente bogate in grasimi -prajeli, carne grasa, deserturi cu continut mare de grasimi, unt sau margarina in exces, smantana grasa sau unele produse din comert (snacks-uri).

7.Reduceti cantitatea de fibre din alimentatie. Fibrele se gasesc in fructe, legume, cereale integrale, nuci si seminte.

8.Pentru unele persoane, indepartarea cojii de la fructe si legume le face mai usor de digerat. Fructele si legumele conservate sau fierte foarte bine pot fi de asemenea mai bine tolerate de organism.

9.Luati mai multe mese reduse cantitativ pe parcursul zilei.

10.Reduceti consumul de fructe uscate, fructe de padure, leguminoase (linte, fasole boabe, mazare), porumb, broccoli, spanac si nuci. Aceste pot complica diareea la unele persoane.

11.Daca diareea este insotita de crampe abdominale sau meteorism, se recomanda evitarea alimentelor care accentueaza aceste simptome. Acestea sunt: mazare sau fasole, varza, conopida, ceapa, varza de Bruxelles, bauturi carbogazoase, bere sau chiar guma de mestecat.

12.Evitati luarea de antidiareice fara aprobarea medicului. Unele infectii pot fi agravate de aceste medicamente. Organismul incearca sa elimine virusul, parazitul sau bacteriile responsabile de declansarea bolii, iar luarea acestor medicamente poate impiedica acestor proces.

13.Dieta obisnuita trebuie reluata treptat, in urma vindecarii diareei.

14.Daca diareea dureaza mai mult de 2 zile, consultati medicul. " ( RoMedic )

Oricum este recomandat sa va adresati medicului dvs. de familie care ar trebui sa va rezolve aceasta problema si/sau sa va trimita la un specialist pentru investigatii amanuntite.

Numai bine !
0
01-02-2009, ora 14:43
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Pancreatita-diaree- alimentatie bogata in proteine de origine animala-obezitate-stari de voma... toate acestea indica un dezechilibru hepato-gastro- entero-pancreatic.Cea mai simpla solutie, si cea mai eficienta dar, din pacate, ultima adoptata si acceptata de majoritatea in situatia ta ar fi scaderea in greutate.Trecerea pe un regim alimentar mai lejer, miscarea zilnica, renuntarea la cafea si ness, te-ar ajuta foarte mult si ar ameliora modul de viata.Numai bine!
0
01-02-2009, ora 16:04
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Ancativilu... problema este mult mai complexa si mai complicata decat crezi... pancreatita si diareea este doar" partea vizibila a aizbergului".. adic sunt simptomele unei dereglari majore de metabolizm.
Viata incepe de la o celula.. si practic activitate celulara.. metabolizmul si echilibrul acido- bazic mentin un organizm in parametrii sanatosi..
e timpul sa decizi ce vrei de la Viata..
ori iti schimbi total stilul de viata si alimentatia...!!!
sau incerci sa vindeci, acum, pancreatita si diareea.. peste 2-3 saptamani... hepatita si colecistita.. peste alte cateva luni.. ateroscleroza si cardiopatia ischemica ???
0
12-10-2010, ora 18:05
soryina
Nu este medic/terapeut
soryina
va rog frumos sa-mi spune-ti daca pancreatita intra in categoria afectiunilor glandelor endocrine sau a afectiunilor de metabolism?multumesc
0
12-10-2010, ora 21:49
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
varianta 2.
ca sa intelegi De ce !!!
pancreasul are 2 funbctii
1 este endocrina ( produce insulina )
2. metabolica ( produce sucul pancreatic bogat in enzime)
termenul Pancreatita.. inseamna inflamatia pancreasului si se trateaza la Gastrologie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Diareea cronică
  • Cum tratezi corect diareea acasă și când te prezinți la medic
  • Tratament diaree adulți - medicamente și remedii
  • Diaree în fiecare zi - cauze și tratament
  • Diareea în timpul sarcinii
  • Tipuri de scaun - cum recunoști diareea și constipația (scala formei scaunului Bristol, BSFS)
  •