bebe 11 luni nu ia in greutate

16-03-2014
GCCtm
Nu este medic/terapeut
GCCtm
Buna,
bebe nascut cu 3130, 53 cm are in prezent la 11 luni 8.300 kg. de mai bine de 2 luni nu a pus nimic ba chiar a scazut in greutate. cateva zile a refuzat mancarea si a acceptat doar san si completare lp. este racit de mai bine de 1 luna, insa tonusul lui este unul foarte bun.este activ se joaca, gangureste, se tareste pe coate (ca de-a busilea nu vrea), umbla in picioare tinut de o manuta. nici eu nici tata nu excelam la capitolul greutate ( eu chiar sunt foarte slaba) inca de ce nu pune pe el gram. meniul lui este urmatorul:
- 6-7 san
- 9-10 fructe, mei, branza calcica - intre 150-200 g
- 12-13 piure de legume, carne, ficat, ou etc - intre 150-200g
- 16 -iaurt sau lapte cam 120ml
-19 compot de fructe, gris, cereale 150g
-21 san si lp cam 150 ml
- noaptea se mai trezeste de 2-3 ori si primeste san

multumesc
5 comentarii
0
16-03-2014, ora 14:12
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna ziua.
Stagnarea ponderala se poate datora unei stari patologice (racit de o luna?!), unui aport caloric insuficient pentru asigurarea cresterii in greutate (hipogalactie? aport glucidic/lipidic insuficient?), respectiv unei activitati fizice intense sau unor pierderi. Sugarul a crescut in inaltime in ultimele luni? Somnul copilului este de calitate, suficient ca durata? Ati precizat aprox. 8-9 mese/24 ore, deci intervalul la care alimentati sugarul pare scurt... Consider ca sunt necesare urmatoarele:
- elucidarea cauzei "racelii"prelungite
- administrarea formulei de lapte+ lapte matern la cele 2-3 mese de lapte/24 ore
- adaugarea unei feliute de paine sau a 1-2 biscuiti simpli la masa de iaurt natural
- la orele 21.00 administrarea fainosului in lapte (aliment mai satios, care asigura un somn de cateva ore noaptea).
Toate cele bune!
0
16-03-2014, ora 20:35
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Eu la acesta varsta recomand 4 mese de 250g..masa de pranz sa contina neaparat si lichid: supa de zarzavat sau de carne...; branza calcica e mai bine sa o inlocuiesti cu branza de vaci; Mai poti hrani copilul cu ciulama, budinci de fainoase, budinci de legume, pilaf de orez, mamaliga foarte bine fiarta cu branza de vaci sau lapte, paine alba in supa, papanasi fierti..Sugarul este foarte sensibil la modul cum e alimentat ( culoare, gust, temperatura ) ca si la buna dispozitie a persoanei care il hraneste; alimentele nu trebuie sa fie prea fierbinti sau prea reci ; nu trebuie fortat, certat sau lovit ca sa manance. Iar cu rezultate bune in situatia ta sunt cerealele cu vitamine sau siropul de vitamine pentru sugari ; ii va spori rezistenta la boala, imunitatea.Nu te alarma, deficitul ponderal nu este mare.Trebuie tratata corect raceala.
0
16-03-2014, ora 22:09
GCCtm
Nu este medic/terapeut
GCCtm
multumesc pt raspunsuri. cu raceala sper sa o rezolvam, avem otita si suntem sub tratament. tot de cand a inceput raceala ne-au iesit si primii dintisori, 4 in 2 saptamani.
ca sa raspund si eu punctual.
-bebe are acum 75 cm.
-pana la 6 luni a fost alaptat exclusiv, lp l-am introdus din luna a 7-a
- fiind alaptat la cerere, mai bine zis oferta, nu a prea avut program. nu e plangacios de felul lui asa ca nu prea stiu cand ii este foame din cauza asta probabil ii ofer cam des mancare.
- branza de vaci i-am dat de doua ori insa ii venea inapoi pe gat, regurgita foarte mult asa ca m-am ferit o vreme
- fainoase nu prea am incercat e drept, o sa incerc. doar biscuiti i-am oferit
- citrice nu i-am dat, in rest legume si fructe proaspete cam tot ce am gasit, exceptand fasole, mazare, varza.
offff, mi se pare tare grea diversificarea :( era bine cand papa san, stiai o chestie.

multumesc inca o data!
0
22-05-2014, ora 22:09
Valentina111
Nu este medic/terapeut
Valentina111
Buna ziua, ma numeac valentina si am o fetita de 11 luni de zile care cantareste 8kg. As vrea sa stiu daca este ok aceasta greutate tinand cont ca atunci cand s-a nascut a avut o greutate de 2332g. Am nascut-o la termen dar mica ca greutate si ca lungime. Problema a fost ca nu sa dezvoltat placenta cum trebuie, burtica a fost mica si nu am avut nici apa. Vreau sa va spun ca din spital am iesit cu ea cu greutatea de 1900g si deabia intr-o saptamana mi-a luat doar 50 g dandui lapte la san. Am bagat-o pe laptele praf si de atunci i- a in greutate cate 300-500g pe luna.am inceput cu ea diversificarea la 4 luni.niciodata
Nu a fost sub limita, nu a slabit niciodata dar a fost constanta la aceeasi linie din grafic. As vrea sa stiu daca ea este ok la greutatea pe care o are, mentionez ca nu este un copil plangacios din contra este un copil energic, are 5 dintisori la 11 luni, a inceput sa se ridice in picioruse, prima oara a mers de-a buselea. Astept un raspuns din partea dumneavoastra.
0
24-05-2014, ora 09:21
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Pediatrie, Timisoara
Dr. Marcovici Tamara-Marcela
Buna dimineata.
Copilul pare a fi sanatos si cu achizitii adecvate varstei cronologice. Este importanta si cresterea staturala, nu doar cea ponderala. Va sfatuiesc sa urmariti acesti 2 parametri somatometrici, precum si perimetrul cranian (alt marker al dezvoltarii). Impreuna cu medicul de familie evaluati trimestrial dezvoltarea copilului. In functie de evolutia in urmatoarele 6-12 luni se pot recomanda (sau nu) investigatii.Toate cele bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Greutate bebeluș în funcție de vârstă - ce e normal și când trebuie să ne facem griji
  • Predictori biopsihosociali ai creșterii rapide în greutate de la naștere până la 6 luni
  •