Bătaie puternică a inimii | Forumul Medical ROmedic

Bătaie puternică a inimii

06-02-2025
Elena7557
Nu este medic/terapeut
Elena7557
Bună! De ceva timp, de câteva ori pe zi simt o băiete puternică a inimii, mi-e îmi bate inimă mai tare, însă când mă agit sau fac alte lucruri, simt o băiete a inimi extrem de puternică, uneori cu durere în gât. Vreau să merg la un cardiolog săptămâna viitoare, pe net am citit ca sunt normale și nu prezintă mereu riscuri, dar nu știu cat de normal e să se întâmple de mai multe ori pe zi… dacă ați trecut prin asta m ar ajuta un sfat
2 comentarii
0
06-02-2025, ora 18:45
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Buna seara.
Faceti un control de rutina la inima.
Daca totul iese ok, pot fi somatizari de anxietate daca va stiti mai anxioasa...
0
10-02-2025, ora 08:29
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Bună ziua!

Din ceea ce descrii, pare că ai palpitații (senzația de bătaie puternică a inimii), care pot fi cauzate de mai mulți factori, inclusiv stres, oboseală, cafeină, anxietate sau chiar mici aritmii benigne.

Ce poate cauza palpitațiile frecvente?
1. Factori de stil de viață
- Stres și anxietate – dacă te gândești mult la ele, pot apărea mai des.
- Consumul de cafea, energizante, alcool sau nicotină.
- Lipsa somnului sau oboseala excesivă.

2. Deficiențe de vitamine și minerale
- Deficit de magneziu și potasiu – poate influența ritmul cardiac.
- Deficiență de fier (anemie) – poate da senzația de inimă care bate tare.

3. Probleme cardiace
- Majoritatea palpitațiilor sunt benigne, dar unele aritmii (ex. extrasistole ventriculare sau fibrilație atrială) pot necesita evaluare cardiologică.

4. Afecțiuni hormonale sau alte cauze medicale
- Hipertiroidism (tiroida hiperactivă).
- Hipoglicemie (scăderea glicemiei).
- Hipotensiune arterială (mai ales dacă apar brusc la ridicare).

Ce poți face până mergi la medic?
Monitorizează simptomele – Notează când apar, cât durează și ce faci în acel moment.
Redu consumul de cafea, energizante și alcool – Ele pot accentua palpitațiile.
Hidratează-te bine – Deshidratarea poate contribui la palpitații.
Încearcă să te relaxezi – Tehnici de respirație sau exerciții de relaxare pot ajuta.
Verifică pulsul – Dacă simți căritmul este neregulat sau prea rapid (>100 bpm în repaus), notează-l și spune-i medicului.

Dacă ai simptome cum ar fi leșin, amețeli severe, durere puternică în piept sau dificultăți de respirație, mergi de urgență la spital.

Mergi liniștit la cardiolog, un EKG și eventual o monitorizare Holter vor putea clarifica situația. În cele mai multe cazuri, aceste palpitații sunt benigne și trecătoare, dar e bine să verifici.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Senzație de greutate și durere în picioare? Din anul 1997 suntem în România și tratăm varice fără operație și fără internare. La Varicoline, beneficiați de servicii medicale la cele mai înalte standarde, efectuate de profesioniști cu o rată de succes între 93-97%! Detalii aici
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: