balonare.. multe alimente imi produc disconfort si flatulenta
Buna seara. Sufar de balonare, cred. sint multe alimente care imi produc discomfort, si flatulenta. Am fost la medicul de familie si mi-a spus sa evit fructele, leguminoasele si alte alimente cu fibre, dar nu mi s epare normal ca sa excklud total fructele din alimentatie. MI-a prescris si debridat dar nu observ nicio ameliorare. lactatele sint singurele pe care le pot consuma fara stres. Nu stiu ce sa ma mai fac. este o stare stresanta.
5 comentarii
Normal ca nu poti exclude din alimentatie fructele legumele si tot cea ce contine fibre, ele sunt destul de importante pt organism, cand aveti acele balonari luati un comprimat de bicarbocalm sau dizolvati un pic de bicarbonat alimentar in apa si beti respectiva solutie, teoretic ar trebuii sa amelioreze starea de disconfort !
Multa sanatate!
Multa sanatate!
Sper sati fie de folos sfatul meu si inca o data multa sanatate !
0
04-12-2009, ora 00:12
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
Sărut mâna,
Un medic gastroenterolog aţi consultat?
Balonarea poate să fie determinată de un sindrom dispeptic, de meteorism, de o digestie incompletă/defectuoasă etc. Vi s-au făcut investigaţii specifice (endoscopie digestivă, irigografie etc.), sau diagnosticul vi l-a pus medicul de familie fără investigaţiile necesare unei diagnoze cât mai certe/obiective?
Dicarbocalmul şi bicarbonatul de sodiu sunt foarte bune, dar să nu utilizaţi decât strict ocazional, bicarbonatul de sodiu. Utilizat zilnic poate să producă acidoză (creştere patologică a acidităţii sângelui), aveţi grijă. Utilizaţi-l strict în situaţii de forţă majoră...foarte rar!
Puteţi folosi şi Gasex (2-3 tablete de 3 ori pe zi), este foarte eficient şi are profil naturopat; cu el am reuşit să-i echilibrez unele tulburări digestive, surorii mele (simptomele ei erau foarte asemănătoare cu cele pe care le prezentaţi dvs.; ca bonus, ea era şi constipată)... :(
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică ;)
Vă pup, d-nă Cristina; mă bucur că sunteţi mult mai activă pe forum :)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
Un medic gastroenterolog aţi consultat?
Balonarea poate să fie determinată de un sindrom dispeptic, de meteorism, de o digestie incompletă/defectuoasă etc. Vi s-au făcut investigaţii specifice (endoscopie digestivă, irigografie etc.), sau diagnosticul vi l-a pus medicul de familie fără investigaţiile necesare unei diagnoze cât mai certe/obiective?
Dicarbocalmul şi bicarbonatul de sodiu sunt foarte bune, dar să nu utilizaţi decât strict ocazional, bicarbonatul de sodiu. Utilizat zilnic poate să producă acidoză (creştere patologică a acidităţii sângelui), aveţi grijă. Utilizaţi-l strict în situaţii de forţă majoră...foarte rar!
Puteţi folosi şi Gasex (2-3 tablete de 3 ori pe zi), este foarte eficient şi are profil naturopat; cu el am reuşit să-i echilibrez unele tulburări digestive, surorii mele (simptomele ei erau foarte asemănătoare cu cele pe care le prezentaţi dvs.; ca bonus, ea era şi constipată)... :(
Toate cele bune şi însănătoşire grabnică ;)
Vă pup, d-nă Cristina; mă bucur că sunteţi mult mai activă pe forum :)
În speranţa că v-am putut fi de folos, cu plăcere şi deferenţă,
Mister NICK;)
0
04-12-2009, ora 00:15
Terapeut Holistic Niculae Nicuşor (Mr. Nick)
Medicina naturista, complementara, alternativa
P.S. Am uitat să precizez, că balonarea (balonamentul) este o formă de meterorism; într-un fel sau altul sunt chiar sinonime (sinonime medicale)...numai bine ;)
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6foame excesiva
- 17cum scap de constipare?Urgent!!
- 3scaun cu sange, balonari, gaze abundente
- 8stari de rau dupa operatia de fiere
- 15balonari excesive
- 2Balonari si aerofagie puternice
- 14constipati cronica ;
- 3de sase ani... am eructii zilnice.ma balonez foarte mult.
- 8Stare de disconfort dupa micul dejun
- 6probleme cu colonul?
- 5Balonare persistenta fara solutie?
- 1balonare de cateva zile
- 3Durere discomfort abdomen partea dreapta sub coaste IMEDIAT INAINTE SA RAGAI
- 3balonare partea stanga
- 2Lipsa de aer, nod in gat, balonare
- 18disconfort abdominal
- 1Scaune moi si cu resturi alimentare foarte vizibile
- 0Disconfort
- 29Probleme digestive, predominant diaree, balonare, crampe
Mai multe informații despre: Flatulenta Disconfortul abdominal Balonarea