Probleme digestive

25-07-2016
ValetulPufos
Nu este medic/terapeut
ValetulPufos
Ma numesc Alex si am 18ani. De 2 saptamani am constipatie si am avut doar 4 scaune in aceasta perioada.Pe langa constipatie am si eructatii care sunt foarte dese:dupa masa, dupa ce beau apa, din senin iar pe langa eructatii am si flatulenta. Aud foarte des bolborisme si uneori intru in panica. Am crezut ca constipatia e provocata de betablocante deoarece iau betaloc zok pentru TPSV, sambata le-am terminat. Daca am omis ceva astept intrebari si voi completa
4 comentarii
1
26-07-2016, ora 11:09
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua, Alex!

In ultimele 2 saptamani ai modificat ceva in dieta zilnica?

Intr-adevar, utilizarea beta-blocantelor ar putea fi asociata cu incetinirea tranzitului intestinal si aparitia constipatiei. Ar fi indicat sa ii comunici medicului specialist care ti-a recomandat tratamentul pentru TPSV si aparitia acestui disconfort.

De asemenea, daca aparitia constipatiei este consecinta administrarii beta-blocantelor, starea se va ameliora in timp. Vezi cum te simti si in urmatoarele zile
Aveti aici cateva sfaturi in caz de constipatie: http://dieta.romedic.ro/regim-pentru-constipatie

Importanta este si alimentatia atunci cand apar simptomele, ce, cat, cand mancati, hidratarea, daca ati redus nivelul de activitate fizica in aceasta perioada. Acestea ar putea favoriza instalarea constipatiei.

Incercati sa tratati cu calm aparitia acestor simptome.
Multa sanatate!
0
19-08-2016, ora 16:21
Mărcuş Oana
Nu este medic/terapeut
Mărcuş Oana
Recomand asemenea Virginiei Faur urmatoarea reteta impotriva constipatiei: 400 g prune uscate, 200 g caise uscate, 200 g smochine. La aceasta compozitie adaugandu-se 200 g miere si amestecati bine. Pastrati intr-un bol de sticla, iar seara luati o lingurita cu un pahar de apa. Vorbesc din propria experienta, pentru ca mi-a reglat scaunul.
0
22-08-2016, ora 14:08
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Cu totii apreciem implicarea pe forum a utilizatorilor- parerea tuturor conteaza intr-o anumita masura, aici incadrandu-se si rolul testimonialelor. Insa succesul terapeutic nu poate fi generalizat, mai ales in cazul terapiilor naturiste si in situatii patologice!

Concentratia extrem de crescuta a amestecului in zaharuri printre care fructoza predomina, urmata de hidratare, ar putea genera modificari osmolare care ar putea sa favorizeze eliminarea bolului fecal. Cu toate acestea, nu este tocmai recomandat ca „remediu” al constipatiei un aport atat de mare de zaharuri libere, reprezentand un mod nefiziologic de a regla scaunul, care poate antrena dezechilibre glicemice importante sau chiar agravarea simptomelor digestive declarate.

Informati-va din surse sigure, in special in cazul recomandarilor fitoterapeutice (avand in vedere specializarea Virginiei Faur- inginer chimist, cu doctorat in fitoterapie). Fitoterapia are un rol adjuvant pentru mentinerea starii de sanatate la oamenii sanatosi si trebuie tratata cu precautie in cazul persoanelor care asociaza afectiuni sau utilizeaza medicamente. De asemenea, fitoterapia ar putea avea aplicatii ajutatoare in terapiile cronice (in nici un caz acute), insa si acestea trebuie recomandate cu responsabilitate si individualizate la situatia particulara a pacientului, in urma unui consult medical avizat.

Aveti grija de sanatatea dvs. in primul rand!
0
28-08-2016, ora 21:41
ValetulPufos
Nu este medic/terapeut
ValetulPufos
Va multumesc pentru mesaje. Am scapat de constipatie dupa vreo 3 saptamani.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Constipația în timpul sarcinii
  • Constipația
  • Noi abordări terapeutice în colonul iritabil și constipația cronică idiopatică
  • Ar putea exista o legătură între constipație și infecțiile herpetice?
  • Constipaţia cronică creşte riscul de cancer de colon?
  • O proteină recent descoperită în intestin ar putea juca un rol cheie în constipație
  • Flatulența după masă - cauze, tratament, sfaturi utile
  • De ce am mereu gaze (cauzele flatulenței cronice)
  • Un sondaj efectuat pe 10.000 de adulți dezvăluie principalele cauze ale tulburărilor legate de eructații
  •