balonare dupa fiecare masa

ce sa fac?
in ultimul timp, aproximativ dupa fiecare masa incep sa ma balonez, iar prin abdomen umbla tot felul de gaze, chiar zgomotoase, care ma deranjeaza.
am observat ca se intampla acest lucru mai ales dupa ce consum fructe.
inainte paream acest lucru numai la consum de mere cu coaja. dar acum patesc la de toate.
ce sa fac?
in ultimul timp, aproximativ dupa fiecare masa incep sa ma balonez, iar prin abdomen umbla tot felul de gaze, chiar zgomotoase, care ma deranjeaza.
am observat ca se intampla acest lucru mai ales dupa ce consum fructe.
inainte paream acest lucru numai la consum de mere cu coaja. dar acum patesc la de toate.
ce sa fac?
4 comentarii

Fructele mincate dupa carne pot produse asa ceva. Fermenteaza in 30 minute de la ingerare si asteapta in stomac pina carnea anterior mincata este digerata in 2-3 ore, timp in care produc gaze.
Maninca-le inainte de masa cu 1 ora sau 2 ore dupa.
Sanatatea digestiva se recupereaza si mai ales se intretine cu Aloe Vera Gel (50-100 ml/zi), probioticele dni Active Probiotic si Propolis - tablete ce contin propolis polen si laptisor de matca.
-
Maninca-le inainte de masa cu 1 ora sau 2 ore dupa.
Sanatatea digestiva se recupereaza si mai ales se intretine cu Aloe Vera Gel (50-100 ml/zi), probioticele dni Active Probiotic si Propolis - tablete ce contin propolis polen si laptisor de matca.
-

Intr-adevar, o digestie sanatoasa e intretinuta de aloe:suc sau gel cum iti place si cum te simti cel mai bine

Am aceiasi probleme de cateva luni.Pana in primavara nu am avut niciodata probleme orice as fi mancat.Acum ma balonez chiar daca mananc fainoase, sau mancare normala fara salate.Unde poate fi problema.Am facut eco si nimic, analize hormonale (poate fi si de la dezechilibre?)TSH, prolactina, anticorpicromozomiali si au iesit bune.Deja nu mai stiu ce sa fac.Triferment nu pot lua la infinit, iar hainele nu mai imi vin in talie.Beau ceai de anason si coada soricelului.Efect slab.

Gabriela, daca ai aceasta problema, dintre fructe mananca banane, celelalte consuma-le doar in compoturi.nici legumele nu ar trebui sa le consumi crude, ci preparate. incearca sa iti impui un regim de viata mai ordonat, sa mananci de 3- 4 ori pe zi, la ore fixe, sa mananci incet, calm. poti incerca si carbunele medical dupa masa.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 5balonare, digestie ingreunata, dureri in partea stanga in special dupa masa
- 9CRIZA-prima oara
- 2Balonare
- 4Operatie hernie epigastrica + alte 4 interventii
- 5zgomote intestinale si dureri ale rectului
- 13Am probleme cu gaze intestinale..
- 5sindrom ascitic in obsv. proces infiltrativ colon descendent. biopsii
- 3sunt balonata, constipata, am gaze, imi forfote burta
- 8Colon iritabil?
- 4scaune dese, gaze si dureri de burta de cateva zile
- 6Acum 2 saptamani jumate: greata, discomfort abdominal, lipsa brusca a poftei de mancare
- 1de 2 saptamani am greturi si arsuri stomacale, balonare si durere acuta a ovarului drept
- 2Probleme colon
- 10colon iritabil + borborisme
- 4Gaza intestinale eliminate involuntar
- 2- balonare persistenta, crampe, gust amar
- 0Balonare excesivă! Scaun deschis la culoare.
- 2Sunete ciudate la stomac/intestine
- 0Urgent: Probleme Gastro - balonare zilnica sau aproape zilnica
- 1Balonare cu gaze
Mai multe informații despre: Balonarea Gazele intestinale zgomotul intestinal
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: