baietel nu spune cuvinte

20-01-2010
madailly
Nu este medic/terapeut
madailly
Am un baietel de 2 ani si 2 luni care nu spune cuvinte, vorbeste pe limba lui in schimb. Aude, intelege, are reactii, raspunde la comenzi. Este foarte independent, daca are nevoie de ceva intai incearca sa ajunga la acel ceva si doar daca nu poate vine si spune pe limba lui. Am fost la medicul psiholog si i s-au dat Tonotil si Bcomplex. Nu stiu ce sa mai fac si as dori un sfat.
3 comentarii
0
21-01-2010, ora 21:22
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Baietii verbalizeaza mai tarziu. Peste 3 ani, daca nu acumulkeaza peste 10-15 cuvinte bisilabice mergeti cu el la logoped. Pana atunci, vorbiti-i mult, cla si nu-i oferiti jucaria pana nu cere verbal. Tonotil-ul e foarte bun.
0
05-07-2010, ora 10:19
b.b
Nu este medic/terapeut
b.b
Buna,

am o fetita de 3 luni si 5 zile am fost la pediatru si ne-a recomandat o vizita la neuro, de acolo ne-au trimis sa ii facem o ecografie tranfotanelara, sper ca am specificat corect. Rezultatul la eco a fost: spatiu transfrontanelar 3, 7 mm pe partea dr si 8 mm pe partea stanga, adica marit. Nu stiu de ce ?
Mediucul de la neuro, ne spus ca nu se ridica bine cand o asezam pe burtica, ca nu se impinge cum trebuie in maini, priveste usor in jos si nu deschide palmele. Ne-a recomandat Tonotil N, cate un flacon pe zi, timp de zece zile dupa care sa repetam eco. Nu stiu ca sa fac sa ii dau sau nu ?? avand in vdere ca este atat de micuta!! Ea este vesela, gangurese, zambeste, da din picoruse, din manute, inca nu tine capul f bine cand o tinem ridicata in brate, il mai balangane usor. Dar nu stiu ca sa fac?
va multumesc anticipat pentru ajutor!!
0
07-08-2010, ora 07:29
Dr. Ana-Maria Slanina
Medicina de familie, Iasi
Dr. Ana-Maria Slanina
Tonotil-ul se poate administra de la varste foarte mici si e singurul tonic cerbral care se poate folosi la varste atat de mici. Ar fi util si un CT cranio-cerebral pentru a se masura mai bine ventriculii cerebrali.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cărțile interactive pentru bebeluși îi pot împiedica pe copii să învețe cuvinte noi
  • Legătura dintre utilizarea acetaminofenului (paracetamol) în timpul sarcinii și întârzierile de limbaj la copii
  •