Va rog sa ma ajutati cu un sfat daca se poate - băiețel 2 ani nu vorbeste aproape deloc
Am un băiețel de 2 ani. Nu vorbeste aproape deloc, decât mama, papa, dar înțelege perfect tot ce ii spun. Dacă îl strig pe nume isi întoarce capul si face un sunet ca si cand ar raspunde. Înțelege tot tot, cand ii spun sa imi aduca o anumită jucărie sau orice ii spun înțelege, dar nu vorbeste. În schimb cand ii place un desen animat la tv isi acoperă ochii cu mana câteva secunde...imi arată cu degetul tot din casa ce il intreb. Unde este doamne doamne, unde este mami, unde este tati tot stie, dar nu vorbeste...imi arata avioanele de pe cer, tot.intelege perfect.este oare vreo problema de autism ? Am tot cautat pe net, nu stiu ce sa mai fac... Va rog sa ma ajutati daca puteti cu un sfat. Multumesc...
5 comentarii
Pai nu asteptati de pe net informatii, el are ceva, de ce nu va duceti cu el la pediatru ca e mai in masura sa va explice, poate nu aude bine, pate nu vede bine, asteptati de atita timp si copilul are nevoe de ajutor inca de mult timp, stiu ca e mai comod pe net dar faceti efortul si ajutati copilul.
Nu vă îngrijorați, va începe să vorbească !
Păi din moment ce aude cand il strig si intelege perfect tot ma gandesc ca nu ii problema de auz sau de vaz. Multumesc dnul dr Baciu pt sfat. O zi frumoasa. revin pe viitor cu informații noi. Multumesc...
Buna ziua,
Copilul intelege si va raspunde aratând cu degetul/executând comenzi! Ce dovada mai buna ca se afla pe drumul bun?!
Un copil cu spectru autist, NU intelege, NU comunica ( nu arata cu degetul cand e întrebat, nu executa comenzi).
Lasati copilul între copii, vorbiți-i, citiți-i!
Nu mai puneti presiune pe copil, problema e la d-voastra nu la el!
Copilul intelege si va raspunde aratând cu degetul/executând comenzi! Ce dovada mai buna ca se afla pe drumul bun?!
Un copil cu spectru autist, NU intelege, NU comunica ( nu arata cu degetul cand e întrebat, nu executa comenzi).
Lasati copilul între copii, vorbiți-i, citiți-i!
Nu mai puneti presiune pe copil, problema e la d-voastra nu la el!
Da, așa-i. O sa incerc mult mai multe cu el pe viitor. Va multumesc din suflet pt sfat. O zi frumoasa, multumesc mult...
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 3gemeni cu intarziere verbala
- 5fetita 2 ani si 5 luni nu vorbeste deloc
- 12nu vrea sa vorbeasca
- 3fetita de 3 ani care zice doar citeva cuvinte
- 9baiatul meu are o problema: nu vorbeste aproape deloc
- 5Copil de 2 ani nu vorbeste!
- 1Copilul de 2 ani nu vorbeste, inca?
- 0Usturime limba
- 1copil la 4 ani nu vorbeste
- 8Copil de 4 ani si 4 luni nu vorbestr
- 0Fetita de 5 ani cu retard psihic mediu si retard limbaj grav expresiv
- 5Vorbire întârziată
- 1Fetita mea de 3 ani nu vorbeste bine
- 2Cd 62 la copil de 2 ani si jumatate
- 0Tonotil n la copil 1 an si 11 luni, care nu spune mare lucru
- 0Intarziere in vorbire
- 0Autism, retard in vorbire sau e normal pentru aceasta varsta?
Mai multe informații despre: Dezvoltarea limbajului la copilul intre 1-3 ani intarzierea limbajului la copii
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: