Despre mers si vorbit la bebelus
Buna seara!
Tot caut pe internet informatii despre dezvoltarea copilului si cum parerile sunt diferite de la un site la altul am hotarat sa va cer ajutorul si daca se poate sa ma lamuriti in cateva aspecte.
In primul rand vreau sa va intreb care este varsta la care un bebelus trebuie sa mearga singur si cum imi dau seama daca sunt eventuale probleme.
Si care este varsta la care un copil incepe sa vorbeasca si cand intarziatul vorbirii ar trebui sa imi dea de gandit si sa consult un medic.
Va multumesc frumos si astept cu mare interes un raspuns de la dvs!
Tot caut pe internet informatii despre dezvoltarea copilului si cum parerile sunt diferite de la un site la altul am hotarat sa va cer ajutorul si daca se poate sa ma lamuriti in cateva aspecte.
In primul rand vreau sa va intreb care este varsta la care un bebelus trebuie sa mearga singur si cum imi dau seama daca sunt eventuale probleme.
Si care este varsta la care un copil incepe sa vorbeasca si cand intarziatul vorbirii ar trebui sa imi dea de gandit si sa consult un medic.
Va multumesc frumos si astept cu mare interes un raspuns de la dvs!
1 comentarii
Buna dimineata
As dori sa va precizez de la inceput ca fiecare organism are particularitatile sale si influentele de mediu care il individualizeaza, asa incat sunt acceptate intervale de timp in care se dezvolta diversele abilitati.
Pentru mers se considera ca acceptabil intervalul 12- 15 luni, chiar daca mersul nu este foarte sigur.
Pentru vorbit, in mod normal, se considera ca acesta trebuie sa se contureze intre 9 si 18 luni, desi se cunosc cazuri cand vorbirea s-a instalat mai tarziu fara sa fie vorba de un retard mintal.
Depasirea acestor intervale de asteptare ar necesita un control medical, pt mai multa siguranta.
As dori sa va precizez de la inceput ca fiecare organism are particularitatile sale si influentele de mediu care il individualizeaza, asa incat sunt acceptate intervale de timp in care se dezvolta diversele abilitati.
Pentru mers se considera ca acceptabil intervalul 12- 15 luni, chiar daca mersul nu este foarte sigur.
Pentru vorbit, in mod normal, se considera ca acesta trebuie sa se contureze intre 9 si 18 luni, desi se cunosc cazuri cand vorbirea s-a instalat mai tarziu fara sa fie vorba de un retard mintal.
Depasirea acestor intervale de asteptare ar necesita un control medical, pt mai multa siguranta.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 6bebelus de 5 luni si premergatorul
- 3cand incep copiii sa vorbeasca?
- 57Bebe calca stramb
- 3intarzierea limbajului la baietel de 2 ani
- 9baiatul meu are o problema: nu vorbeste aproape deloc
- 3Mers cracanat la copil de 1 an si 7 luni
- 2Piciorul stang
- 5Vorbire întârziată
- 23Autism sau intarziere de vorbire la un copil de 2 ani?
- 3Bebe de 1 an si 5 luni schioapata
- 1Ortopedie pediatrica
- 2Copil de 1 an şi 1 luna nu vorbeşte
- 5Va rog sa ma ajutati cu un sfat daca se poate - băiețel 2 ani nu vorbeste aproape deloc
- 2Cd 62 la copil de 2 ani si jumatate
- 2Intarziere vorbire 2 ani si 5 luni
- 0Intazaiere de limbaj
- 1Bebe nu se ridica in picioare
Mai multe informații despre: Dezvoltarea limbajului la copii Dezvoltarea limbajului la copilul intre 1-3 ani mersul sugarului mersul copilului mic intarzierea limbajului la copii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: